Bezoek leverancier India aan kantoor NL

Tegenwoordig lees je steeds vaker dat India mogelijk China gaat vervangen als productiehub. Beide landen hebben hun eigen expertise en sterke punten. Dit is ook de reden dat wij in beide landen geloven. Dat India enorm groeiende is, ontkennen wij niet. Daarom hebben wij in 2021 ons kantoor in India geopend. Na vele projecten en natuurlijk Corona hebben we eindelijk onze Indiase leverancier op kantoor kunnen ontvangen, nadat zij deelgenomen hadden aan de Eurobike beurs in Duitsland.


India op z’n best

India is enorm goed in het produceren van katoen. Hierom is India de favoriete bron voor katoen gebaseerde producten, zoals kleding, modeaccessoires en meubilair. Andere specialismen van India zijn het produceren van minerale brandstoffen, edelstenen, metaal, machines (waaronder computers), voertuigen, organische chemicaliën, geneesmiddelen en huishoudelijke producten. Momenteel gaat 20% van de Indiase export naar Europa.

Dit zien we ook terug bij onze leverancier, die 2.5 miljoen fietsen per jaar produceert. Dat komt neer op bijna 100.000 fietsen per dag. En ook mooi: de Indiase overheid koopt 700.000 van deze fietsen en geeft deze weg aan arme mensen. Deze leverancier werkt ook veel samen met Europese klanten.

Doordat wij voor een klant opzoek zijn naar een fiets die 100% Made in India is, kwamen onze paden samen. Gespecialiseerd in stalen frames, en met maatwerk, zijn ze momenteel bezig met het 2e sample en hopen wij deze in november naar de klant te sturen. Een veelbelovende leverancier om mee samen te werken dus!


Opkomende sectoren in 2022

In 2022 wordt verwacht dat India nog meer gaat groeien. Vooral in de software & technologie en gezondheidssector wordt deze groei verwacht. Dit door middel van snelle technische innovaties. Een voorbeeld is bijvoorbeeld de ontwikkeling van de Covid-19 tests waarin India de afgelopen 2 jaar een grote rol heeft gespeeld.


Voordelen van sourcen bij een leverancier in India

Produceren in India kan veel uitdagingen met zich meebrengen, maar vooral ook veel voordelen. Leveranciers kunnen snel en specifiek producten designen voor allerlei verschillende doeleinden en wensen. Voor onze klanten betekent dat dus dat leveranciers ook echt mee kunnen denken over het ontwerp van het product. Daarnaast zijn in India de productiekosten lager, de schaalbaarheid van je productie is vaak hoger en je zorgt voor een gezonde risicospreiding in je productie.


Business Experience India

Ben je nieuwsgierig wat zaken doen in India kan betekenen voor jouw bedrijf? Of wil je sowieso leren over de Indiase manier van zaken doen? Wij zijn trots op onze samenwerking met Business Experience India, een initiatief van Paul van Hek om samen met Nederlandse ondernemers een bijzondere reis door zakelijk India te maken. In deze blog vertelt bij meer over zakelijk India en de reis zelf. Wil je meer weten of heb je vragen? Neem dan contact op met Paul van Hek via paul@businessexperienceindia.nl.


Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL