Produceren in China

Jij wilt jouw producten laten produceren in China, want de productiekosten zijn vele malen voordeliger en je kunt grotere aantallen geleverd krijgen binnen een kortere tijd dan bijvoorbeeld Europese leveranciers dat kunnen. Toch kan de complexheid van het produceren in China zorgen voor wat risico’s. In dat geval is We R Asia dé productiepartner in China voor jou!

Door onze jarenlange ervaring met het bemiddelen van produceren in China, Vietnam en India én onze lokale aanwezigheid binnen Azië kunnen wij de beste producenten in China vinden die passen bij jouw kwaliteits- en duurzaamheidseisen. Zo verzorgen wij het hele proces van de zoektocht naar een leverancier tot de levering. Wat doen we precies voor jou?

Op basis van jouw wensen zoeken wij als jouw productiepartner in China een van de juiste producenten in China die aansluit bij jouw wensen. We gaan bij deze leverancier(s) een sampletraject in, totdat jij er zelf akkoord mee bent. Dan pas gaan we verder met de productie.

We voeren frequent kwaliteitscontroles en audits uit bij onze producenten in China, zo ook bij jouw producent. Zo zorgen we dat we de voortgang en kwaliteit van de productie nauwgezet in de gaten houden en bijsturen waar nodig. Zo houden we overzicht en controle over de productie.

Op het moment dat het produceren van jouw aanvraag is afgerond in China zorgen we dat de producten per lucht- of zeevracht worden afgeleverd bij de door jou gewenste locatie. Je hoeft je dus ook geen zorgen te maken over de import vanuit onze producenten in China.

Produceren in China

We R Asia is opgericht in 2007, hierdoor hebben we jarenlange ervaring met het duurzaam produceren in China. Onze methodiek staat voor hoogwaardig Europees kwaliteitsmanagement, uitgevoerd door onze teams in sourcing, projectmanagement en kwaliteitscontroles.

Al sinds jaar en dag hebben we een kantoor in China, met zes Chinese collega’s. Sommige van hen kunnen we al jaren onze collega’s noemen, en zij zorgen voor een goede connectie met onze producenten in China. Om de twee à drie maanden gaat iemand van ons Nederlandse team naar China, om te kijken hoe het met iedereen is, maar ook om een kijkje te nemen bij al onze leveranciers. Zo houden we gevoel met elkaar, maar ook met onze leveranciers.

Benieuwd naar wie jouw productiepartner in China en Nederland is? Bekijk dan hier ons volledige team.

Voordelen produceren in China

Productie in China kan een grote stap zijn voor jouw bedrijf, waar veel uitdagingen bij komen kijken. Dus wat zijn eigenlijk de voordelen van produceren in China.

De productiekosten in China liggen vaak lager dan in Europa. Dit maakt samenwerken met producenten in China een aantrekkelijke optie voor veel bedrijven.
Als jouw bedrijf groeit, wil je ook dat je productie meteen mee kan groeien. De schaalbaarheid van produceren in China kan hier een groot voordeel bij zijn.

Het personaliseren van producten of produceren op maat is zeer gebruikelijk in China. Bedrijven kiezen er bijvoorbeeld vaak voor om een bepaalde print of kleur van het bedrijf op het product te laten zetten. 

Een productiepartner in China draagt bij aan een geografische risicospreiding in je productie. Dit zorgt voor goede risicospreiding en flexibiliteit.

Producenten in China zijn vaak flexibeler in maatwerk producties. Ze verkopen niet graag nee en willen een zakenrelatie op lange termijn opbouwen. Ze gaan dan ook altijd een stapje verder in de mogelijkheden.

Mogelijke risico's van produceren in China

Produceren in landen zoals China kan erg spannend zijn voor jouw bedrijf. Het is dan ook erg belangrijk en aan te raden om hiervoor met een goede partner te werken, welke voldoende kennis heeft om dit proces te begeleiden. We R Asia werkt al vanaf 2007 aan  het begeleiden van jouw productie in China, Vietnam of India. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Wanneer je producten laat produceren in China, gebeurt dit vaak snel en in grote hoeveelheden. Als dit fout gaat en jouw producten komen defect naar Nederland , is het vaak al te laat. Met eigen mensen in China zit We R Asia bovenop dit proces. 

Produceren in China betekent vaak direct grotere aantallen en een voordeligere prijs. Dit heeft te maken met de bijkomende transportkosten. Dit gaat wel gepaard met hoge kwaliteit en veel maatwerk mogelijkheden. 

Sourcing is een lastig en tijdsintensief proces. Je moet een fabriek vinden in China waar je jouw producten kan laten produceren. Er zijn extreem veel fabrieken in China, maar welke is nou echt de perfecte partij voor jouw bedrijf?

Een klein percentage van de Chinese bevolking spreekt goed Engels. De nieuwe generatie beheerst de taal beter, maar je zult nog steeds geconfronteerd worden met een taalbarrière. Eigen contactpersonen in China zijn hierbij een groot voordeel.

Wanneer je jouw producten laat produceren in China zullen je producten zonder twijfel een langere transportroute afleggen dan in Europa. De hoge kwaliteit maatwerk en lagere productiekosten in China maken hier vaak het verschil. 

Productie uitbesteden

Zodra jouw aanvraag besproken is en uitstaat, zal ons team in China gaan zoeken naar potentiële producenten in China voor jouw product. Deze leveranciers moeten voldoen aan jouw en onze kwaliteits- en duurzaamheidseisen. De sampleproductie gaat pas van start als jij akkoord bent.

Na goedkeuring van de sample instrueren we de leverancier dat het proces van produceren in China kan starten. Als productiepartner in China voeren wij regelmatig kwaliteitscontroles uit om ervoor te zorgen dat het product aan alle standaarden en normen voldoet. Ook houden we je regelmatig op de hoogte met nieuws over de productie.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem gerust even contact met ons op.

Producten in China, Vietnam of India?

Met onze lokale teams kunnen we uitgebreid onderzoek doen naar de juiste producenten in China voor jouw bedrijf. Dit geldt uiteraard ook voor Vietnam en India.

We R Asia regelt alles van A tot Z

Wij hebben inmiddels meer dan 15 jaar ervaring met produceren in China. We R Asia is dan ook in staat om jou optimaal te laten profiteren van de genoemde voordelen en nog belangrijker om de nadelen te vermijden. Wij ontzorgen jou van het complete productieproces zodat jij je in alle rust kunt focussen op de kernactiviteiten van jouw bedrijf.