We R Growing: Max de Jong

We zitten nooit stil bij We R Asia. En onze nieuwe collega Max de Jong doet dat zeker ook niet. Met heel veel energie en plezier is hij in september bij ons aan de slag gegaan. En als onze nieuwe project- en transportmanager heeft hij zijn handen vol. Tijd om Max eens voor te stellen.


Max, kun je wat over jezelf vertellen?

“Ik ben dus Max, 29 jaar uit Erp. Lekker om de hoek bij We R Asia! Ik heb sport communicatie in Tilburg gestudeerd. Tijdens mijn studie heb ik ook stage gelopen in Barcelona. Ik wilde altijd al ervaren hoe het is om in het buitenland te wonen en zelfstandig te zijn. Na mijn studie heb ik nog een aantal jaar bij Van den Bosch Transporten gewerkt in de customer service. Daar heb ik veel over transport geleerd en ervaring opgebouwd.”


Van sport communicatie naar transport dus. Hoe kwam je dan bij ons terecht?

“Mijn opleiding sport communicatie was heel breed, eigenlijk kun je het zien als een business en economie studie die gelinkt wordt aan voorbeelden uit de sport. Daarom heb ik altijd veel nagedacht over wat ik nou eigenlijk wil doen. Na 3 jaar bij Van den Bosch gewerkt te hebben kriebelde bij mij het sportgevoel weer, dus heb ik een tijdje bij de sportschool 2befit4life in Erp gewerkt. Toen corona kwam lag die sector natuurlijk helemaal op z’n gat.”

“Ik kwam een tijdje later via via met Jasper in contact, mede dankzij mijn ervaring in de transport. Ik was meteen enthousiast: een nieuwe uitdaging, op niveau getriggerd worden door interessante onderwerpen en affiniteit met het buitenland. Iets waar ik mijn opgebouwde skillset kan toepassen en tegelijk veel kan leren. Waar teken ik?”


En hoe past jouw skillset dan precies bij We R Asia?

“Dat gaat van kennis over de termen in de transportwereld tot het plannen van orders en klantencontact. Ik ben dan wel van bulktransport naar kleiner transport gegaan, een andere soort business, maar veel taken blijven hetzelfde. In mijn customer service rol bij Van den Bosch had ik ook een groot takenpakket: orders tracken en verwerken, en veel klantencontact. Dat is een grote overlap met We R Asia. Bezig zijn met klanten en structureel werken ligt mij goed, dus die skills kan ik hier zeker gebruiken!”


Het zijn nogal turbulente tijden voor container transport, hoe zit dat precies? En hoe gaan we daar bij We R Asia mee om?

“De containerprijzen fluctueren enorm, maar zijn op dit moment nog steeds hoog. Soms zien we een kleine daling, maar door het Chinees Nieuwjaar komt er waarschijnlijk een stijging aan. Er is vooral veel onzekerheid in het boeken van orders. Als We R Asia hebben we gelukkig onze teams in China, Vietnam en India die ons op de hoogte houden van relevante ontwikkelingen. Zo kunnen we snel schakelen naar leveranciers, klanten en transportpartners. Als er bijvoorbeeld een corona uitbraak zit in een bepaalde regio zijn we daar heel snel van op de hoogte. Samen met Daisy in team China ben ik hier veel mee bezig en houden we constant contact.”


Je werkt dus veel samen met onze teams in Azië en in Nederland. Hoe ervaar je de sfeer?

“Het voelt meteen heel warm aan. Een klein team zorgt ervoor dat we nauw en intensief met elkaar samenwerken. We helpen elkaar waar nodig maar er is ook altijd ruimte voor grapjes. Er wordt zeker veel gelachen ja… Wat ik heel mooi vind is dat er niet met oogkleppen op gewerkt wordt. Iedereen is bezig met elkaar om ervoor te zorgen dat anderen hun werk ook goed kunnen doen.”


En het belangrijkste: wat is je favoriete Aziatische maaltijd?

“Ik hou echt heel erg veel van fried rice. Niet zoals die van de Chinees in een bakje, maar echt een hele wokpan vol. Hopelijk kan ik snel naar China om het daar te gaan proberen!”Logo | We R Asia

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 20.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL