TICS Singapore: De financiële brug naar Azië

Om Azië een beetje te begrijpen moet je er jaren doorbrengen. Dat weet Maxim van Veluw als geen ander. Hij woont inmiddels 8 jaar in Azië en is sinds kort gestart met zijn eigen bedrijf: TICS Singapore. Met bakken ervaring in de financiële wereld bij onder andere Dow Jones en Corpag helpt hij Europese bedrijven met hun internationale bedrijfsadministratie in Singapore en wereldwijd.

Van Hongkong naar TICS Singapore

Maxim van Veluw

“Namens Corpag heb ik in 2014 een kantoor opgericht in Hongkong, om zo Europese klanten te helpen bij hun bedrijfsadministratie en accounting op locatie. Dat was met name gericht op investeringen in of handel met China. Hongkong is hierin echt de brug naar China. In die tijd ben ik daarom ook heel veel in China geweest en heb daar veel ervaringen opgedaan. In 2018 ben ik naar Singapore verhuisd om Corpag Singapore op te zetten.”

“Omdat ik Singapore zie als een wat meer toekomstbestendige locatie, ben ik hier mijn eigen bedrijf TICS Singapore begonnen. Dit samen met goede en ervaren mensen die minstens 15 jaar ervaring hebben. Zo kunnen we Europese bedrijven echt goed helpen met moeilijke financiële vraagstukken in Azië. Ook werken we met een fixed fee. Dat geeft duidelijkheid en transparantie naar klanten zodat ze weten wat ze kunnen verwachten van ons. Daarbij hebben we een groot netwerk in Azië voor eventuele extra ondersteuning.”


Wat is dan precies aantrekkingskracht van Singapore voor Europese bedrijven?

“Er is geen corruptie en een sterke rechterlijke macht, dus investerings- en handelsovereenkomsten worden vaak hier afgesloten. Singapore wordt ook veel gebruikt voor financiering, dus bijvoorbeeld letters of credit en andere handelsfinancieringen. Singapore is sinds vorig jaar ook lid van het Apostilleverdrag. Dit betekent dat bijvoorbeeld dat het erkennen van handtekeningen tussen het common law systeem in Singapore en het civil law systeem in Europa makkelijker is geworden. Daarnaast is het ook een hele gedigitaliseerde en goed Engels sprekende samenleving, wat veel aspecten van het zakendoen toch een stuk makkelijk maakt.”


Hongkong vs. Singapore: de grootste verschillen

“Singapore is natuurlijk een eigen land, en Hongkong is onderdeel van China. De focus van de business ligt daar dus ook echt voor 80 procent op China. Dit is in Singapore een stuk lager. Het gaat hier meer om investeringen in de regio, dus bijvoorbeeld India, Indonesië, Vietnam en Thailand. Het is dus een stuk diverser en mensen uit de regio komen allemaal naar Singapore om zaken te doen. Daarnaast is Singapore wat strakker gereguleerd, en Hongkong wat meer laisser-faire in het zakendoen.”

“Waar je heengaat ligt echt aan je eigen ambities in Azië, en op welke landen je de focus wil leggen. Er zijn ook veel overeenkomsten tussen Hongkong en Singapore, omdat beide rechts- en belastingsystemen nog gebaseerd zijn op het oude Britse systeem. Maar the devil is in the detail natuurlijk.”


Wat is je beste advies voor Europese bedrijven in Azië?

“Een bedrijf is hier zo opgezet, dat is het probleem niet. Maar je moet wel goed naar de toekomst kijken: in welke landen liggen mijn ambities? En waar kan ik me dan het beste vestigen? De grootste valkuilen zitten voor Europese bedrijven niet zo zeer in Hongkong of Singapore, maar vooral in de landen eromheen. Een contract is daar niet altijd écht een contract, en persoonlijke relaties zijn cruciaal als je zaken wil doen. Daarom is het aan te raden om vanuit een land als Singapore je bankzaken en contracten te regelen.”


Contact TICS Singapore

www.ticssingapore.com

+6592363565

info@ticssingapore.comWij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL