Strengere regels om risicovolle budgetproducten uit China aan te pakken

Mensen die denken via China aan goedkope producten te kopen, betalen daar op een andere manier de prijs voor: ontploffende batterijen, make-up waar je uitslag dan al niet brandwonden van krijgt, etc. Het is niet zonder risico. Daarom heeft de overheid besloten strengere regels in te voeren voor de verkoop van producten uit China. Alles om onveilige producten van de markt te krijgen. Wij vertellen je wat deze regels inhouden en hoe wij jou kunnen helpen om veilige producten in China te produceren!

Met name de Chinese webshops zijn erg populair in Nederland doordat het erg makkelijk is om deze producten te bestellen. Het wordt echter gevaarlijk wanneer er problemen ontstaan met deze producten, zoals brandgevaar of gezondheidsrisico’s. Er is dan niemand die hen beschermd.

Strengere regels aangekondigd

Hier wil de Minister van Economische Zaken wat aan veranderen door het opstellen van nieuwe Europese regels. Zo mogen fabrikanten, die deze producten in Nederland willen verkopen, dit alleen doen wanneer ze zelf in de EU gevestigd zijn ofwel een bedrijf binnen de EU hebben dat verantwoordelijk is voor de veiligheid van deze producten. Als fabrikanten hier niet aan kunnen voldoen, mogen deze producten niet meer verkocht worden in Nederlands. Deze regels zullen gelden voor zowel fysieke winkels als voor online platforms zoals AliExpress.

Naast het aanscherpen van de regels voor het verkopen van deze onveilige producten, komen er ook strengere regels gericht op terughaalacties bij onveilige producten. Bij het ingaan van de nieuwe regels zijn verkopers verplicht om klanten ten minste twee opties aan te bieden uit de volgende drie opties: een veilig vervangend product van gelijke waarde aanbieden, het artikel herstellen zodat het wel veilig is of het volledige aankoopbedrag terugstorten.

Naast dat deze regels consumenten beter beschermen, stellen deze regels consumenten in staat om gemakkelijker hun rechten te doen gelden. Bovendien worden hiermee oneerlijke concurrentiepraktijken aangepakt, wat gunstig is voor Nederlandse ondernemers die zich weel aan de veiligheidsvoorschriften voor producten houden.

Regels | We R Asia

Naast dat deze regels ingevoerd worden, zet We R Asia zich actief in voor veilige productie in China. Wij zijn een ervaren partner in productiebeheer en kwaliteitscontrole in Azië. Veilige producten produceren is met ons geen probleem. Wij vertellen je hoe je in 10 stappen jouw productie veilig kan uitbesteden in China, Vietnam of India.


Stap 1: Het inventariseren van jouw aanvraag

We beginnen het proces met het inventariseren van jouw aanvraag. Wat wil je precies laten produceren? De kwaliteitswensen en behoeften voor jouw product spelen hier een grote rol in. Ook kijken we samen aan welke richtlijnen en certificeringen jouw product moet voldoen.

Hierna wordt er een Nederlandse projectmanager aan jouw aanvraag en product gekoppeld. Dit is jouw contactpersoon gedurende het hele proces.


Stap 2: Het screenen van potentiële producenten

Nadat we jouw aanvraag hebben geïnventariseerd gaan we op zoek naar de juiste producent voor jouw product. We beginnen de zoektocht door te bepalen waar jouw product het beste past: in China, Vietnam of India.

Vervolgens koppelen we één van onze buitenlandse projectmanagers aan jouw product. Op basis van de door jou gestelde kwaliteitseisen en richtlijnen voor jouw product, gaan zij op zoek naar de beste producent. Onze Nederlandse en buitenlandse projectmanagers schakelen voortdurend met elkaar.


Stap 3: Het presenteren van de verschillende mogelijkheden voor jouw product

Op basis van de zoektocht en het screenen van potentiële producenten, hebben wij een selectie gemaakt van verschillende producenten. Op dit moment hebben we ook een beter beeld van de richtprijs. Deze richtprijs is de all-in-one prijs en is dus inclusief transport, invoerrechten en marge.

Op basis van de gewenste richtprijzen en gewenste aantallen kiezen we de geschikte producent voor jouw product.


Stap 4: De productie van mallen/matrijzen voor jouw product

Wanneer we de geschikte producent voor jouw product hebben gevonden en bepaald hebben welke mallen, matrijzen en gereedschappen er nodig zijn om jouw product te kunnen produceren, gaan we deze mallen en matrijzen produceren.


Stap 5: Het starten van de sampleproductie

Nadat de mallen, matrijzen en gereedschappen klaar zijn, kunnen de eerste samples gemaakt worden. Tijdens deze sampleproductie voeren onze eigen mensen, onze eigen kwaliteitscontroleurs, kwaliteitsinspecties uit.

Deze kwaliteitscontrole wordt uitgevoerd voordat de samples met express-levering naar Nederland worden vervoerd. Deze inspectie delen we altijd met jou in de vorm van een kwaliteitsrapport.


Stap 6: Certificeren door een notified-body

Om ervoor te zorgen dat We R Asia voldoet aan alle relevante regelgeving en normen, is het belangrijk om het certificeringsproces uit te voeren via een externe keuringsinstantie, ook wel een notified-body genoemd. Deze keuringsinstantie treedt belangeloos op en heeft geen directe betrokkenheid bij We R Asia, waardoor de objectiviteit en onafhankelijkheid van het certificeringsproces wordt gewaarborgd.


Stap 7: Het controleren van het gebruikte materiaal

Het gebruikte materiaal wordt tijdens de kwaliteitscontroles gecontroleerd. Voldoet het aan de door ons, samen met jou, gestelde eisen? Hoe zit het met de kwaliteit? Ook dit valt terug te lezen in het kwaliteitsrapport.


Stap 8: Het starten van de productie en tussentijdse kwaliteitscontroles

Als jij goedkeuring hebt gegeven, starten we met de productie van jouw producten. Tijdens deze productie blijven we tussentijdse kwaliteitscontroles uitvoeren. Ook van deze tussentijdse kwaliteitscontroles zal je altijd een rapport vervangen. Daarnaast blijven we je gedurende het productieproces continue op de hoogte houden van de stand van zaken. Dit doen we in ons klantportaal.


Stap 9: Pre-shipment inspectie, ofwel de laatste kwaliteitscontrole

Voordat de producten vervoerd worden, zal de laatste kwaliteitscontrole plaatsvinden. Hiervan ontvang je ook weer een rapport. Pas na jouw goedkeuring zullen de producten vervoerd worden.


Stap 10: De levering

Wanneer je producten in de container worden geladen, begint het logistieke traject. Of je levering nou uit China, Vietnam of India komt, wij nemen het uit handen en zullen het leveren waar ook ter wereld.

Voor de levering zijn er verschillende opties mogelijk met allemaal voor- en nadelen. Zeevracht, luchtvracht of vervoeren met de trein. We zullen alle opties met je doorspreken en voor jou de beste keuze maken.


Stap 11: Supply Chain Management voor jouw voorraad

Nadat de producten geleverd zijn, kan de verkoop starten. Hierbij is het handig om het voorraadniveau in de gaten te houden. In overleg met jou, kunnen wij het voorraadniveau voor je in de gaten houden. Op basis van deze voorraad, de productietijd en de tijd die transport in beslag neemt, weten we wanneer we de volgende order moeten plaatsen. We zullen dus continue monitoren en tijdig schakelen met de producten. Op deze manier zorgen we er samen voor dat je altijd genoeg voorraad hebt.


Bron: https://www.telegraaf.nl/nieuws/1459271523/paal-en-perk-aan-chinese-plofzuiger-strengere-regels-voor-riskante-budgetspullen


Logo | We R Asia


Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong