Stijgende containertarieven uit Azië: wat zijn de laatste updates?

Als We R Asia zijn we er meer mee bezig dan we zouden willen: transport. Met de enorme stijgende containertarieven van de afgelopen maanden zijn we constant op zoek naar de beste tarieven en alternatieve oplossingen in transportmogelijkheden. Naast de hoge containerprijzen is de vraag naar containers enorm, de tekorten die hierdoor ontstaan lopen nog steeds op. We willen je graag op de hoogte houden van deze ontwikkelingen.


Wat is er de afgelopen weken gebeurd?

Een Corona besmetting in de haven van Ningbo heeft ervoor gezorgd dat deze containerterminal nu ook dicht is. Deze haven is samen met die in Shanghai, Singapore en Shenzhen de grootste ter wereld. De druk op de haven van Shanghai wordt hierdoor nogmaals vergroot. En niet een klein beetje, de haven ervaart de grootste opstopping sinds 3 jaar.


Corona-gevallen in China

Sinds het begin van de pandemie heeft China een zero tolerance aanpak gehandhaafd: 1 enkele besmetting betekent dat de hele regio, of in dit geval containerterminal, op slot gaat om verdere besmettingen te voorkomen. In de grafiek kun je ook zien dat het aantal besmettingen niet stijgt, maar door deze aanpak heeft corona nog steeds een grote invloed op de havens in China en de huidige containerprijzen.Verwachting tariefstelling

Vrachtprijzen van een container gaan op dit moment tussen de 15 000 en 16 000 dollar per 40FT container. Normaal zijn deze tarieven rond de 2000 dollar, een gigantisch verschil dus. Lange termijncontracten met deze oude prijzen worden nu ook vaak niet meer aangehouden, waardoor we de actuele marktprijzen gaan betalen. We verwachten dat deze tariefstelling door gaat trekken tot na het Chinees Nieuwjaar, wat dit jaar plaats heeft eind Januari.
Wat nu te doen met deze stijgende containertarieven?

Door al de ontwikkelingen rondom Corona in de havens van China, het Evergreen schip wat vastlag in het Suezkanaal en het daardoor grote containertekort zien we een stijging in de containerprijzen van China naar Europa. Jasper vertelt je graag wat we als We R Asia doen om jouw productie in Azië te ondersteunen.


“Door boven op de nieuwste ontwikkelingen te zitten zorgen we er als We R Asia voor dat we je altijd een realistisch en goed beeld kunnen geven van de transportmogelijkheden. We zoeken samen met jou naar een duurzame transportstrategie en passen deze aan waar nodig, door bijvoorbeeld een deel van je productie via een andere haven of via luchtvracht te leveren.”Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 20.000 euro per jaar.


Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Wil je altijd op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen rondom produceren in China, Vietnam en India? Volg ons dan op LinkedIn!

Laatste artikelen

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL