IJzersterke voornemens: Jasper loopt de Great Wall Marathon

Stond je deze week maar liefst 4 keer in de sportschool? Zijn je fitte voornemens voor dit jaar sterker dan je smoesjes? Of ben je het stiekem nu al aan het verzuchten? Als je écht een goed voornemen wil hebben, zou ik nu maar vast beginnen met hard te trainen voor één van de meest bijzondere en unieke ervaringen ter wereld: de marathon over de Chinese Muur (de Great Wall Marathon). Jasper Delisse gaat het in mei 2018 aan den lijve ondervinden.

Een wereldwonder

Nederlandse lopers als enige obstakel een hagelende tegenwind in de waterpas-vlakke polders ervaren, moeten de Chinese Muur marathonlopers een hoop steile heuvels trotseren in de bedrukkende zon. De marathon bestaat namelijk uit 5164 traptreden. Smalle gangetjes, afwisseling van vlak naar steil en missende traptreden zorgen voor een extra moeilijkheidsgraad.

De ultieme uitdaging

Toch mag dat voor Jasper de pret niet drukken. Sterker nog, dat is juist de uitdaging. De tickets zijn geboekt, de schoenen zijn ingelopen en de trainingen zijn in volle gang. En terecht, want de winnaar van de Great Wall Marathon 2017 heeft een tijd neergezet van 3:14, wat een uur en een kwartier langer is dan de beste tijd van de snelste marathonloper ter wereld. Dit geeft wel aan dat de marathon in ieder geval een zwaarder is dan de gemiddelde marathon.

Goed begin is het halve werk

“Ik doe nu wekelijks een intervaltraining, zodat mijn conditie wordt getraind. Daarnaast loop ik een keer in de week een bepaalde afstand, ga ik twee keer per week naar de sportschool en squash ik ook nog een keer in de week,” vertelt Jasper. Een goede fysieke voorbereiding dus. Ook andere belangrijke voorbereidingen zijn al getroffen: “Het merk EXLpro sponsort me. Dit bedrijf verkoopt kant en klare proteïnedrankjes, die drinken als water maar het vermogen hebben een lichaam te herstellen. Hele fijne producten voor intensieve sporters.”

Great Wall Marathon met een view

Ondanks de ‘horrorverhalen’ viert de bijzondere ervaring van deze marathon hoogtij. Naast de mogelijkheid om een marathon te lopen over zo’n majestueus bouwwerk, is het uitzicht op het groene heuvelland van Noord-China volgens deelnemers adembenemend. Dan mogen je beenspieren misschien wel aan het verzuren zijn, maar dat gebeurt wel onder het aanzicht van ongekend mooie natuur.

S(up)porten is goed voor je

Al mag het misschien meer dan 6 uur duren voordat een gemiddeld snelle renner over de finish komt; de trots is na de finish is ongeëvenaard. Gelukkig heeft Jasper daar een paar enthousiaste supporters staan: “Ik ren de marathon alleen, maar mijn ouders en mijn vriendin komen me inhalen”.
Benieuwd of Jasper in mei thuiskomt met een gouden plak? Stay tuned!

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL