Stagiaire Mika over We R Asia: “Mijn onderzoek heeft echt toegevoegde waarde, dat is leuk om te zien.”

Het is 9 uur ’s ochtends in Nederland. Je begint net aan je werkdag bij We R Asia. Ondertussen zijn je collega’s in Azië al een halve dag bezig. Je overlegt over samples, nieuwe projecten en klanten. Tegelijkertijd communiceer je constant met je collega’s in Nederland en Azië.

Zo ziet een werkdag van Mika, stagiaire bij We R Asia, er ongeveer uit. De laatste paar maanden heeft hij ons ondersteund met project management, maar is hij ook dieper gedoken in hoe we onze marketing en sales kunnen verbeteren. In deze blog vertelt Mika over zijn tijd bij We R Asia, tot welke inzichten hij is gekomen en waarom hij We R Asia zou aanraden als stageplek.


Mika: International Business Student met interesse in Azië

“Ik ben Mika van der Heijden, en ik studeer International Business aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Volgend jaar ga ik alweer naar mijn laatste jaar… Het afgelopen half jaar heb ik stage gelopen bij We R Asia, en daarvoor heb ik in Madrid gewoond. Interesse in internationaal samenwerken heb ik dus wel!”

“Azië vind ik vooral interessant door de cultuur. Ik ben er een paar keer geweest, maar echt samenwerken tussen verschillende culturen is wel andere koek. Het is zo anders dan de wereld waar wij in zijn opgegroeid. Maar dat maakt het ook heel erg leuk en uitdagend!”


Wat heb je geleerd als stagiaire bij We R Asia?

“Heel veel over Azië. Ik weet nu veel meer over hoe het importeren gaat bijvoorbeeld, de grondstoffen, de kosten. Ik heb ook echt met grote klanten mogen werken, dus dat was heel leuk en leerzaam. Van die communicatie met bedrijven heb ik heel veel geleerd. Zo kijk je ook veel meer naar de praktijk: hoe gaan dingen nou echt in het bedrijf? Omdat ik mocht meewerken in project management, maar ook mijn eigen onderzoek over sales en marketing heb gedaan, heb ik zo heel veel verschillende kanten van We R Asia leren kennen.”


Cultuurverschillen: Nederland vs. Azië

“Het was heel bijzonder om zo veel samen te werken met collega’s in Azië. Bijvoorbeeld het tijdverschil, dat is iets wat je nog wel eens vergeet. Ik vond het ook heel erg leuk om dagelijks met de teams in Azië in het Engels te communiceren. Dus mijn Engels is ook wel echt flink verbeterd! Je krijgt ook echt te zien hoe de teams in Azië bijvoorbeeld kwaliteitsinspecties uitvoeren, dat is heel interessant. Zij checken dan de kwaliteit van de producten. Bij We R Asia kom je er wel achter dat het beeld van China als ‘producent van goedkope troep’ echt niet waar is.”


Meedenken over nieuwe producten

“Een van de leukste dingen om te doen vond ik wel het meedenken met de klant over nieuwe producten, en daardoor misschien een nieuwe sale binnen kon halen. Ik heb bijvoorbeeld samen met de projectmanagers in Nederland en China gezocht naar nieuwe thee producten. Mijn ideeën werden hierin ook echt meegenomen, en zelfs gepresenteerd aan de klant. Je ziet dus dat je werk echt effect heeft, je wordt serieus genomen.”


Het onderzoek: sales en marketing

“In mijn stage onderzoek heb ik me juist weer vooral bezighouden met het verbeteren van de online sales en marketing van We R Asia. Het was dus ook heel divers. Ik heb bijvoorbeeld uitgezocht hoe we de klanten van We R Asia het beste kunnen identificeren, en hoe we deze online het beste kunnen benaderen. Dus eigenlijk hoe de toegevoegde waarde van We R Asia nog beter online gecommuniceerd kan worden.”

“Ik heb zelfs een stappenplan gemaakt hoe We R Asia mijn inzichten kan gaan implementeren. Na mijn stage blijf ik nog even om hier een begin aan te maken. Zo kan ik ook nog bijdragen aan de uitwerking, wat heel leuk is.”


Internationaal, uitdagend en een hecht team

“Op internationaal vlak is eens stage bij We R Asia heel interessant. Je leert heel veel over samenwerken met Azië. Het kleine en hechte team in Nederland maakt je werk ook nog eens heel gezellig. Iedereen staat klaar om je te helpen en naar je te luisteren. Ik heb met elke project manager in Nederland ergens aan samengewerkt. Ook ben je echt vrij om je eigen inbreng in je stage te stoppen, goede ideeën zijn altijd welkom. Kortom, heel leuk en leerzaam, en een hele leuke werksfeer!”Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL