Meet Shivender: Sourcing Specialist in Team India

In 2021 verwelkomden we team India bij We R Asia. Inmiddels zijn we 1 jaar en vele projecten verder, en kunnen we Shivender en Srishti met trots onze collega’s noemen. Samen vormen zij Team India. Tijd om deze ervaren sourcing specialist eens voor te stellen en hem te vragen naar zijn beste tips voor produceren in India.


Een bak ervaring in business

Ooit begonnen in de marketing wereld als multi-level marketeer en advertiser, is Shivender daarna begonnen als sourcing specialist in India. Shivender vertelt: “In 2020 ben ik gestart als sourcing partner voor bedrijven uit verschillende landen. Dat was toen vooral Amerika, waar ik bijvoorbeeld bezig was met het sourcen van verlichtingsproducten. Toen ik in 2021 werd benaderd door Jasper om met We R Asia voet aan de grond in India te krijgen, was ik hier meteen enthousiast over. Een grote uitdaging, maar een met ontzettend veel kansen.”


De grootste uitdagingen

“Er is natuurlijk een enorm cultuur verschil tussen Nederland en India. En dan bedoel ik niet eens heel India, want hier heeft elke staat ook weer zijn eigen taal en cultuur. Om met verschillende mensen en leveranciers samen te werken moet je deze verschillen kennen. Omdat ik hier geboren en getogen ben ken ik het klappen van de zweep, en maak ik makkelijker contact met mensen uit de verschillende regio’s. Ik weet dus ook uit welke regio we het beste welk materiaal of product kunnen sourcen.”


India: van glas tot textiel

India is dus een land van grote verschillen, en dat geldt ook voor het wijde aanbod aan verschillende producten. Shivender: “Firozabad is bijvoorbeeld heel goed in het maken van glas-producten, en in Jaipur is marmer heel belangrijk. Kerala en Tamil Nadu zijn juist weer heel divers in hun export. Over het algemeen produceren we in India heel veel stoffen, bijvoorbeeld polyester of textiel.


De grootste voordelen van sourcen uit India volgens Shivender

“In India kunnen we eigenlijk alles produceren. Dan denk je, alles? Maar dat komt vooral door onze snelle technische innovaties. Bijvoorbeeld bij de Covid-19 tests. Leveranciers kunnen daarbij ook snel en specifiek producten designen voor klanten. Voor de klanten van We R Asia betekent dat dus dat leveranciers ook echt mee kunnen denken over het ontwerp van het product.”


Het beste advies voor produceren in India

Shivender is duidelijk voor zijn gouden adviezen voor produceren in India: “wees compleet met de specificaties van je product, daar zijn we goed in. Met onze technische kennis kunnen we deze specificaties namelijk vaak tot in detail perfect overnemen. Ook is snelle communicatie heel belangrijk. Vragen komen vaak op tijdens het proces, en hoe sneller deze beantwoord kunnen worden, hoe sneller de (sample) productie gaat. Daarom is het ook ideaal om een team in Nederland en een team in India te hebben. Zo zitten we dichtbij de klant, maar ook bij de leverancier.”Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL