Shades Concepts: van festivals als klant naar de particuliere markt

Afgelopen dinsdag ging de definitieve kogel als een ware bazooka door de kerk: geen horeca open tot in ieder geval 19 mei en geen festivals en evenementen meer tot in ieder geval 1 september. Desastreuze maatregelen voor een hele hoop bedrijven. Maar zoals we al eerder aangaven: hoe vervelend ook, deze situatie doet een beroep op onze flexibiliteit en creativiteit wat ook voor een hoop mooie initiatieven zorgt. Dit zien we als B2B organisatie ook terug bij een aantal van onze klanten. 


Deze week spraken we met Tijs Berkvens, eigenaar van Shades Concepts, een bedrijf dat luxe schaduwoplossingen verhuurt aan horecaterrassen, grote evenementen en festivals. Niet de beste branche om nu in te opereren, hoor ik je denken.  

Festival schaduwoplossingen

“We verhuren onze schaduwoplossingen aan onder andere grote evenementen zoals Paaspop en 7th Sunday. Die evenementen gaan niet door dit jaar. Deze zijn toch gebonden aan een bepaalde datum: Paaspop hoort gewoon bij Pasen en 7th Sunday is gebonden aan de zevende zondag van Pasen. Er zijn wel een aantal kleinere evenementen die waarschijnlijk naar het najaar verplaatst worden, als deze dan door mogen gaan. Maar de grote evenementen moeten een weekend zien te vinden in het najaar dat niet al helemaal volgepland staat met andere festivals, en ook de artiesten moeten mee verplaatst kunnen worden naar die datum. Dat gaat in veel gevallen gewoon niet,” vertelt Tijs. Dit lijkt een lastige situatie voor een bedrijf als Shades Concepts.


Schaduwoplossingen op maat voor de tuin

Toch is dat niet helemaal waar, want deze crisis heeft een concept dat eigenlijk al op de plank lag in een stroomversnelling doen gaan: “We zijn ons nu actief aan het richten op de particuliere markt. Eigenlijk laten we eenzelfde soort modellen maken als onze grote schaduwoplossingen, maar dan in klein formaat voor in de tuin. Dit worden modellen die helemaal op maat zijn gemaakt. Een particulier doet een aanvraag, vervolgens meten we de tuin en de gevel op en dan gaan we een overkapping schetsen en bestellen. Dit wordt dus aangeboden op offertebasis,” legt Tijs uit. “We hadden dit al eerder bedacht, maar nu is de noodzaak om het idee uit te voeren er ook echt.”

Schaduwoplossingen voor de tuin

Een markt met veel vraag

Dat iedereen zoveel mogelijk binnen moet blijven betekent niet dat we niet massaal naar buiten wíllen. Elk huishouden met een beetje fatsoenlijke mogelijkheid tot buiten zitten maakt daar gretig gebruik van. “Particulieren zijn nu ze gedwongen worden thuis te blijven veel meer bezig met het opknappen van hun tuin. En al helemaal met dit lekkere weer. Mensen willen de tuin klaarmaken voor de zomer en daarin zien we dus al een hoop vraag,” vertelt Tijs. “We hebben contacten gelegd met hoveniers en tuincentra via welke we de overkappingen willen aanbieden. We merken dat de aanvraag hier heel hoog is. Daarnaast gaan we het aanbieden op onze eigen website en gaan we samenwerkingen aan met andere bedrijven die hetzelfde doen in een hogere prijsklasse. Wij bieden oplossingen in een wat lagere prijsklasse; tegen betaalbare prijzen met hoge kwaliteit.”


Flexibiliteit in deze tijd

Een unieke wending dus die volledig inspeelt op deze turbulente tijden. Maar hoe zit het dan met de directe omzet die wegvalt en voorraden die er al zijn? “Gelukkig zou voor ons pas de piek over twee maanden beginnen. We hebben dus niet direct een groot verlies. Onze voorraden kunnen gewoon opgeslagen blijven totdat festivals weer plaats kunnen vinden. Daarnaast hadden we wel al wat orders lopen, onder andere bij We R Asia voor onze hangmatten. Deze konden we volledig on hold zetten, omdat de leverancier hier flexibel in was. Daar ben je als bedrijf direct mee geholpen. Je merkt gelukkig dat een groot deel van de leveranciers hier flexibel in is, en dat moet ook wel, want anders heb je als bedrijf geen bestaansrecht meer.”

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL