Samen met Meybo naar Olympisch zilver

“Feest vieren samen met de sporters was fantastisch”

Van 16 tot en met 21 augustus is Jasper naar Brazilië geweest om daar samen met één van onze belangrijkste klanten de Olympische Spelen mee te maken. Jasper vertelt over deze bijzondere ervaring.

We R Asia werkt al meer dan zeven jaar voor Meybo, een bedrijf dat onder andere BMX-fietsen maakt voor Merle van Benthem, Laura Smulders, Elke Van hoof, Twan van Gendt, Niek Kimmann en Jelle van Gorkom. Namen die tot voor kort misschien niet direct bij iedereen een belletje lieten rinkelen, maar die de afgelopen weken meerdere malen het nieuws gehaald hebben.

Afgelopen juli verscheen over de eigenaar van Meybo, Jurg Meijer, een blog op deze pagina. Hierin wordt uitgelegd hoe het bedrijf ontstaan is en hoe het de afgelopen jaren is uitgegroeid tot wat het nu is: een belangrijk bedrijf voor de BMX-sport. Ook op de Olympische Spelen wordt in deze blog al kort ingegaan. Bij Meybo leveren ze namelijk maatwerk voor (top)sporters, onder wie de kersverse medaillewinnaar Jelle van Gorkom. We R Asia komt in dit proces kijken bij de productie in China; Jasper en Jurg bezoeken met regelmaat de fabrieken in China om samen de kwaliteit te blijven waarborgen. Voor Meybo betekent dit dat We R Asia hun veel zorg uit handen kan nemen. Als dank voor deze prettige samenwerking is Jasper afgelopen Olympische Spelen in Rio met Jurg meegereisd om alles van dichtbij mee te maken.

“BMX-racen is echt een harde sport”

“We kwamen op maandag aan en hebben onze eerste dag lekker gerelaxt op het strand. Ook zijn we n
aar de atletiekwedstrijden gaan kijken om daar al een beetje van de sfeer van de Olympische Spelen te proeven. Pas de tweede dag, op woensdag, begonnen de BMX-races. BMX-racen is een andere discipline dan het BMX-dirt, het is echt een race en er worden dus geen trucs uitgevoerd op de fietsen. Er doen acht mensen mee per race en de beste mogen door naar de finales. De vrouwen mochten allemaal door maar bij de mannen was het nog even spannend. Toen Niek Kimmann viel en de race lopend moest eindigen was zijn plek in de halve finale niet meer zeker. Hij kwam hard neer maar stond vrijwel meteen weer op om met zijn fiets in de hand door te gaan, dat doorzettingsvermogen is mooi om te zien. BMX is echt een harde sport, na zo’n val gewoon weer opstaan en doorgaan is ontzettend knap. En ondanks zijn enkelblessure mocht hij toch starten in de finale een dag later waar hij zelfs nog zevende werd! Dat was een groot feest natuurlijk.”

BMX in Zuid-Amerika

“In Zuid-Amerika is de sport een stuk groter dan in Nederland, wij hebben bij de finale van de vrouwen gekeken en zo’n 50% van het publiek daar was Colombiaans. De Colombiaanse Mariana Pajón is uiteindelijk ook eerste geworden. Zij is in Colombia echt een grootheid, wat Lionel Messi in de voetbalwereld is, is zij daar: ze wordt gezien als echte heldin. Hetgeen wat me het meest opviel aan de cultuur in Rio, is de sportiviteit en mentaliteit daar. Mensen zijn er heel behulpzaam. Dat is mooi om te zien.”

Binding met het team
“Omdat Meybo al zoveel jaren met de sporters werkt, hebben zij een goede band met het Nederlandse BMX-team opgebouwd. Zo worden niet alleen de fietsen door Meybo verzorgd, de sporters zelf worden verzorgd door de broer van één van hun werknemers. Bovendien is de vader van Jurg de onderhoudsmonteur, ook hij is dus erg betrokken. Ik heb in Rio met een groep van zes personen, een team van Meybo, opgetrokken. Dat was een heel gezellige groep met wie ik ook samen naar de races heb gekeken. Uiteindelijk sloten ook Doete, de vriendin van Jelle, en haar moeder hierbij aan. Ik heb drie dagen met hen opgetrokken met als hoogtepunt natuurlijk het grote feest toen Jelle uiteindelijk zilver won: eerst de medailletaxi, toen de huldiging en in het Holland Heineken House mocht ik zelfs mee achter de schermen kijken! Feest vieren met de sporters daar was echt fantastisch om mee te maken, een onvergetelijke ervaring. De sfeer daar was geweldig, het feest heeft tot in de late uurtjes geduurd. Ik zie de reis naar Rio dan ook niet alleen als een bekroning op de goede samenwerking met Meybo maar ook op negen jaar hard werken voor We R Asia.”

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL