Remco neemt onze klant mee op onvergetelijke reis door China!

In deze blogpost vertelt Remco over zijn recente reis naar China, die plaatsvond in april. Samen met een gewaardeerde klant bezocht Remco de fabrieken waar de producten van de klant worden geproduceerd. Maar dat was niet alles! Ze bezochten ook de beroemde Canton Fair, een van ’s werelds grootste handelsbeurzen. De reis draaide niet alleen om zaken; Remco vond het ook belangrijk om de klant kennis te laten maken met de rijke cultuur van China. Ook kon Remco eindelijk zelf weer persoonlijk contact leggen met onze Chinese collega’s, waar hij altijd erg van geniet. Lees hier verder en ontdek hoe deze reis een perfecte mix was van zakelijke ontdekkingen en culturele kennis!


Hoe was het om weer terug te zijn in China?

Remco: “Het was supergaaf om weer terug te zijn in China, ik heb het land echt gemist! Het was leuk om de Chinese cultuur weer te kunnen proeven. Natuurlijk was het heerlijk eten, waar ik zo naar uit had gekeken, een leuk onderdeel van mijn bezoek. Elke maaltijd in China is werkelijk een feestje. In China is eten niet alleen iets dat je doet om jezelf te voeden, het is een essentieel onderdeel van de business. Het delen van een maaltijd met zakenpartners is een geweldige manier om banden te benadrukken en samen te werken. Het was echt superleuk om weer in China te zijn, niet alleen voor de zakelijke kansen maar ook voor de rijke cultuur en de warme gastvrijheid. Ik kan nu al niet wachten om weer terug te gaan”.


Wat was het doel van je reis naar China?

Remco: “Het is altijd een bijzondere ervaring om samen met een klant de fabrieken te bezoeken, vooral als het gaat om fabrikanten waar we het hele jaar door zaken doen. De klant was zelf nog nooit eerder in China geweest. Hij was niet alleen nieuwsgierig naar het productieproces van zijn producten, maar ook de rijke cultuur die het land te bieden heeft. Het was geweldig om de klant rond te leiden door de fabrieken en kennis te laten maken met de Chinese cultuur. Zijn enthousiasme was erg leuk om te zien. Voor mezelf was het ook leuk om weer terug te zijn bij onze Chinese collega’s en hen weer persoonlijk te ontmoeten. Al met al was het een mooie ervaring, waarbij zakelijke doelen werden gecombineerd met het ontdekken van een nieuwe cultuur en het versterken vaan persoonlijke relaties”.  


Welke dingen heb je nog meer bezocht tijdens jullie verblijf?

Remco: “Naast het bezoeken van de fabrieken met de klant, hebben we ook een uitstapje gemaakt naar de Canton Fair. Dit is werkelijk de grootste beurs ter wereld die je je maar kunt voorstellen. Hij vindt twee keer per jaar plaats en heeft eigenlijk drie verschillende soorten edities. We hebben deze ook bezocht om te kijken of er mogelijk nog andere fabrikanten aanwezig waren die interessant voor ons zouden kunnen zijn. In dit geval wisten we al van tevoren, gezien de nichemarkt waarin onze klant opereert, dat het bezoeken van de beurs niet per se heel interessant zou zijn qua potentiële leveranciers. Maar de klant vond het natuurlijk wel heel erg indrukwekkend om een keer de Canton Fair een keer bij te wonen. Natuurlijk hebben we ook nog wat anders leuks gedaan tijdens ons verblijf.  Zo hebben we bijvoorbeeld de Canton Tower bezocht, een van de hoogste torens ter wereld. Vanaf daar hadden we een prachtig uitzicht over de stad”.Wat is het meest unieke aspect van werken met onze collega’s in China?

Remco: “Wat ik zo uniek vind, is de hechte band die onze Chinese collega’s afzonderlijk met elkaar hebben. Ze vormen echt een hechte familie, en dat is iets wat ik heel bijzonder vind om te zien. Het is inspirerend om te zien hoe ze elkaar ondersteunen en samenwerken als een goed geolied team, en dit versterkt alleen maar het gevoel van verbondenheid binnen de groep. De warmte en openheid die ze uitstralen, zorgen ervoor dat je je meteen welkom voelt, en dat maakt de ervaring des te leuker”. 


En tot slot, van welk Chinees gerecht heb je het meest genoten daar?

Remco: “Ooeeeh, dat is een lastige keuze! Nou, we waren natuurlijk in het noorden van China, waar Pekingeend heel populair is. Ik moet zeggen dat ik de Pekingeend daar ook echt verrukkelijk vond, maar ik ben zelf ook een enorme fan van het hotpot-concept. Dat vind ik echt geweldig. 


Hotpot wordt ook steeds populairder in Nederland, vooral in de grote steden vind je al een aantal hotpotrestaurants. Ik zou het zeker aanbevelen om eens te proberen, want het is een echte unieke ervaring als je van lekker vlees, groenten en gezelligheid houdt. Het is eigenlijk de Chinese variant van de Nederlandse gourmetten”.


Logo | We R Asia

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.
Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL