Ontwikkelingen in zeevracht China

Het was een turbulente tijd voor de zeevracht uit China. Met de aanhoudende problemen rondom het corona virus kwam daar in maart ook nog het vastgelopen schip in het Suez kanaal bij. En nu kampt de haven in de Chinese miljoenenstad Shenzhen met een grote corona uitbraak, waardoor er weer langere wachttijden worden verwacht. We varen met je mee langs deze nieuwe ontwikkelingen en laten zien hoe wij samen met jou een passende transportstrategie vinden.


De haven van Shenzhen

De Yantian International Container Terminal is een van de drukste havens van China en een belangrijk knooppunt voor import en export van en naar Amerika en Europa. Per jaar is de haven verantwoordelijk voor het vervoer van ongeveer 13 miljoen containers. Ook wij maken vaak gebruik van deze haven voor transport van China naar Rotterdam.

Bron: Qilai Shen/Bloomberg 

Corona uitbraak

Twee weken geleden werd de haven van Shenzhen getroffen door een grote corona uitbraak. Dit zorgt nu voor opstopping rondom de container terminal. Ongeveer 40 containerschepen liggen nu in open water te wachten. Deze vertragingen in China gaan ook weer gevolgen hebben voor de planning in de haven van Rotterdam.


Duurzame strategie

Door bovenop de nieuwste ontwikkelingen te zitten zorgen we er als We R Asia voor dat we je altijd een realistisch en goed beeld kunnen geven van de transportmogelijkheden. We zoeken samen met jou naar een duurzame transportstrategie en passen deze aan waar nodig, door bijvoorbeeld een deel van je productie via een ander haven of via luchtvracht te leveren.


Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 20.000 euro per jaar.


Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Wil je altijd op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen rondom produceren in China, Vietnam en India? Volg ons dan op LinkedIn!

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL