NLinBusiness: hét platform voor internationaal ondernemen

Jeroen Haver | NLinBusiness

Nederlanders. We zijn een echt handelsvolk. Al honderden jaren reizen we de wereld over om handel te drijven. Vroeger misschien niet altijd met de juiste intenties, maar de drive om internationaal te ondernemen is er nu meer dan ooit. Verspreid over de wereld vind je organisaties die het Nederlandse MKB hierin ondersteunen. Al deze kennis en expertise komt bij elkaar op 1 plek: NLinBusiness.

NLinBusiness is hét platform voor Nederlandse MKB’ers die internationaal willen ondernemen, maar dat nog niet doen. Wil je bijvoorbeeld productie starten in Azië, maar je weet niet waar en hoe je moet beginnen? NLinBusiness deelt relevante informatie om je te oriënteren, maar kan jouw bedrijf ook koppelen aan een inkooppartner zoals We R Asia. Jeroen Haver, International Business Manager bij NLinBusiness, vertelt over deze verschillende services, cities of opportunity en de belangrijkste sourcing kansen in China en Vietnam.

Jeroen, kun je wat meer vertellen over wat Nederlandse ondernemers op NLinBusiness kunnen vinden?

NLinBusiness is het one-stop-shop platform voor Nederlandse ondernemers met internationale ambitie. We werken nauw samen met (lokale) dienstverleners om voor jouw bedrijf een match te vinden met de juiste mensen en organisaties, in welke fase, sector of regio dan ook.

Aan de hand van onze verschillende services bieden we je informatie aan om met succes nieuwe stappen te zetten. Denk aan publicaties of blogs van onze verschillende partners zoals We R Asia, verschillende inspirerende evenementen, de international business academy waar je allerlei handzame cursussen kunt vinden over bijvoorbeeld de cultuur van het zakendoen in China, en als laatste onze NL business hubs. Deze hubs zijn een sterk en betrouwbaar zakelijk netwerk van lokale experts, die ook weer relevante contacten hebben in een specifieke city of opportunity.

Hoe selecteren jullie die cities of opportunity?

NLinBusiness | Cities of opportunity
Cities of opportunity | NLinBusiness

Het is allemaal begonnen met een uitgebreid onderzoek naar de meest kansrijke markten voor Nederlandse ondernemers. Niet geheel tot onze verbazing zag je dat die vooral liggen langs de routes waar Nederland al ruim 400 jaar handel drijft, denk aan de Hanzesteden in Europa en de handelsposten daarbuiten waar we al eeuwen met onze schepen komen.

We hebben op dit moment ongeveer 25 cities of opportunity, maar groeien hard door naar zo’n 40 tot 50 steden. We kijken dan vooral naar de kansen voor verschillende sectoren in zo’n regio en de verbindingen die het al heeft met Nederland, in zowel logistiek als kennis. Een sterk bestaand netwerk van Nederlandse dienstverleners in een city of opportunity is een hele goede basis en bron van informatie.Wat zijn volgens jou op dit moment de beste sourcing kansen in China en Vietnam?

In Vietnam groeit de duurzame maakindustrie ontzettend hard dankzij een goed (technisch) onderwijssysteem en ondernemingsgerichte mentaliteit. Vooral op mid-tech productie is Vietnam interessant: goede kwaliteit voor een hele goede prijs. Het vinden en vertrouwen winnen van de juiste partner blijft een grote uitdaging, dus ondersteuning van een lokale partner als We R Asia is daar een groot voordeel. De PUM heeft ook jarenlang Vietnamese fabrikanten begeleid in kwaliteitsverbetering, en daar kunnen we nu de vruchten van plukken.

Ook in China liggen enorm veel sourcing kansen. Het land is gestart als goedkope productiemarkt, maar we zien dat die rol nu langzaam wordt overgenomen door omringende landen. China focust zich vooral op high end producten die wat lastiger zijn om te produceren. Dat zie je eigenlijk op vrijwel alle terreinen, zoals bijvoorbeeld land- en tuinbouw, automotive en maritieme techniek. 


En wat is jouw gouden tip om succesvol internationaal te ondernemen?

Zoek hulp van een betrouwbare partner zoals We R Asia. Ondersteuning van iemand die er verstand van heeft is goud waard, zeker als je nog geen ervaring hebt in het buitenland. Daarnaast zijn de publicaties en andere services op onze website een goed startpunt. Bedrijven als We R Asia die ook teams in China en Vietnam hebben zijn via die publicaties onze ogen en oren, bijvoorbeeld ook voor kwaliteitscontroles. Dat is echt heel belangrijk, zeker nu tijdens deze pandemie.


Wil je meer weten over zakendoen in Azië/ASEAN? Neem contact op met Jeroen Haver of bekijk wat NLinBusiness voor jou onderneming kan betekenen.

Wil je wat meer weten over NLinBusiness en wat die lokale business hubs voor jouw onderneming kunnen betekenen? In het volgende korte filmpje vind je wat meer informatie:


Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 20.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Wil je altijd op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen rondom produceren in China, Vietnam en India? Volg ons dan op LinkedIn!

Laatste artikelen

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL