Werken bij We R Asia: Lars, een nieuw gezicht

We zijn een jong en dynamisch bedrijf. Het klinkt als een cliché, maar toch dekt het onze lading. Ook wel een bevlogen bedrijf, zoals Roland van Boxmeer ons ooit beschreef. Daarom vandaag een kijkje achter de schermen bij een nieuwe collega Lars, die weer wat reuring in ons Nederlandse team teweeg heeft gebracht. Hij zit er kort genoeg om met een frisse blik naar We R Asia te kijken, en lang genoeg om zijn ‘doorsnee’ dag ‘werken bij We R Asia’ te beschrijven. 

 

Bèta Lars

Lars, 25 jaar, heeft zijn studie in een hele andere richting afgerond. Met een Bachelor Bedrijfseconomie en een Master Accountancy op zak is hij bij ons begonnen als Financial Controller. “Ik ben nu 25 jaar en heb mijn bachelor en master binnen 5 jaar aan de Tilburg University gehaald, waarna ik drie jaar bij EY heb gewerkt. Dat is één van de vier grootste accountancy kantoren van Nederland. Dat was een logische stap na het behalen van mijn diploma. Ik ben vooral de richting van auditing ingestroomd, wat inhoudt dat je je bezighoudt met de controle van onder andere jaarrekeningen en de interne beheersing. Sinds half augustus ben ik drie dagen per week bij We R Asia aan het werk, waarbij ik juist heel uiteenlopende taken doe.”

En die andere twee dagen? “Dan schrijf ik muziek. Of dat nou een elektronische of een Cubaanse deun moet zijn; het is maar net wat de opdrachtgever wil.” 

 

Hoe beschrijf je je functie bij We R Asia?

Lars, al lachend zijn functie beschrijvend: “Ik word hier op de werkvloer de ‘financiële man’ genoemd, en volgens mij komt dat aardig overeen. Ik doe zowel de administratie, als de controle van de administratie van met name Chinese financiële stukken, maar ook een stukje project controlling. Zoals het analyseren van het verschil tussen de voor- en nacalculatie van een bepaalde order of prognoses opstellen voor projectmanagers.”

 

Een dag werken bij We R Asia

Lars: “Mijn ochtend bestaat ook uit het afronden van zoveel mogelijk taken die met China te maken hebben. Zoals het klaarzetten van betalingen, zodat zij die dezelfde dag nog kunnen checken. Dan heb ik voor de lunch meteen antwoord. Ik doe meestal ook de administratieve dingen voor de lunch, dat streept lekker makkelijk weg.”

Na de lunch is voor hen beiden verwerken van taken die ze terug hebben gekregen uit China. Irene legt uit: “De middag bestaat meestal uit het verwerken van alle communicatie die in de ochtend met China heeft plaatsgevonden. En dat wordt dan weer gecommuniceerd naar de klant.”

Lars heeft daarnaast tijd voor analyses in de middag: “Ik ga dan het verloop van projecten analyseren, en bespreek dit wekelijks met de projectmanagers. Vaak heb ik ’s-middags tijd om lange termijn zaken op te pakken, zoals het opstellen van prognoses of het optimaliseren van de tool voor projectmanagers om prijsberekeningen te maken.”


Plus- en minpunten

Lars vindt de verantwoordelijkheid die hij heeft over alle financiën het mooiste aan zijn werk: ”Het is best een grote verantwoordelijkheid om te hebben. Ik vind het ook leuk om te merken dat ik collega’s kan helpen met vragen, en dat ik ook genoeg in die materie zit om het te kunnen beantwoorden. Daarnaast is de sfeer die er binnen het team hangt heel relaxt. Daarom ben ik hier ook naartoe gekomen.”

Voor Lars is het toch wel echt de reistijd een minpunt: “Drie kwartier tot vijftig minuten vanuit mijn huis in Tilburg. Dat is best lang. Maar mijn vorige baan was langer reizen, dus ik ben er wel op vooruitgegaan.”

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL