Laura van de Ven: onze nieuwe collega met een bak ervaring!

Al sinds juli hebben we een stralend nieuw gezicht binnen ons team. Senior projectmanager Laura van de Ven is namelijk met een sneltreinvaart bij We R Asia begonnen. We zijn drie maanden verder en heel aantal van onze klanten heeft al kennis mogen maken, maar toch willen we haar graag even voorstellen!


“Kun je eens wat over jezelf vertellen?”

“33 jaar oud alweer, en woon met mijn twee kids Sep en Fee, en mijn vriend Mark Versteegden in Erp. Dat is lekker dichtbij het kantoor van We R Asia, wat voor een goede werk-privé balans zorgt! Ik ben altijd binding blijven houden met deze omgeving, ondanks dat ik tijdens mijn studie International Business Studies aan de Universiteit in Tilburg heb gewoond, en de afgelopen 10 jaar in Hilvarenbeek heb gewerkt. In mijn vrije tijd houd ik van lekker eten en borrelen met vrienden, leuke dingen ondernemen met de kinderen en Mark, en lekker sportief bezig zijn.”


“Met je 33 lentes jong heb je toch al een hoop werkervaring opgedaan met internationale handel, projectmanagement en logistiek. Wat heb je precies gedaan?”

“Op mijn 23e ben ik als inkoopmanager bij Amacore in Hilvarenbeek gestart en twee jaar later verantwoordelijk geworden voor het bedrijf in de functie van directeur. Wij importeerden diepgevroren vis met name vanuit Azië, maar ook Amerika, Zuid-Amerika en Europa. Onze klanten bevonden zich in Europa, maar ook in het Midden-Oosten. Wij verhandelden de diepvriesvis die je in de supermarkten ziet liggen, maar ook in groothandels, cash-to-carry, foodprocessors en horeca. Enkel B2B. We importeerden een breed scala aan vis: van tonijn tot Chileense Zeebaars, black cod en coquilles.”


“Dat zijn heel andere producten dan die onze klanten willen laten produceren.” 

“Ik zat dan wel in de food, maar eigenlijk komt een belangrijk deel van de werkzaamheden overeen. Ik heb in de eerste jaren namelijk veel gereisd om leveranciers te sourcen. Ik ging met name naar Vietnam om de juiste leveranciers te zoeken en partnerships te sluiten. Wat dat betreft is het leuk dat We R Asia een kantoor in Vietnam heeft geopend, want ik ben bekend met de verschillende productgroepen die Vietnam te bieden heeft en natuurlijk het land en de cultuur. Daarnaast komt de ervaring in onderhandelingen, zodat we vis tegen de juiste prijs/kwaliteit ontvingen, ook goed van pas in de rol als projectmanager bij We R Asia. De laatste jaren binnen Amacore heb ik me met name beziggehouden met Business Control. Zo hield ik de focus op waar we het cijfermatig beter konden doen in combinatie met geografische spreiding van leveranciers. Jasper is op dit moment ook bezig met geografische spreiding. Met die ervaring kan ik hem dus ondersteunen.” 


“Hoe ben je bij We R Asia terecht gekomen?”

“Na de geboorte van mijn dochtertje Fee besloot ik om een betere werk-privé balans te gaan zoeken, parttime en dichter bij huis te gaan werken. Daaropvolgend ben ik als projectcoördinator bij Wiltec in Uden gestart, maar dat hield helaas op vanwege corona. Direct ben ik in mijn netwerk geklommen en vroeg ook Jasper naar tips. Ik ken hem namelijk al ruim 15 jaar. Hij reikte me vervolgens deze mogelijkheid aan.”


“En hoe bevalt het tot nu toe?”

“Het bevalt heel goed! Het is leuk dat ik zelfstandig kan werken en een eigen portfolio heb. Ik heb veel contact met klanten en help ze met van A-Z op weg met maatwerk. Het team is ook fijn. Leuke mensen en veel positiviteit. Ik had echt de intentie om bij een leuk bedrijf te werken waar je weer een aantal jaren waarde toe kan voegen en jezelf kan ontwikkelen. Hopelijk is dat begin gemaakt, en ik heb er in ieder geval zin in om verder de diepte in te gaan, want ik zie veel groeipotentie. Dat zie je ook terug met het openen van de nieuwe kantoren.” 


“Wat zijn je ambities binnen We R Asia?”

Ik wil me graag verdiepen in de klantzijde; Wat is belangrijk voor onze klant en hoe kunnen we daarop inspelen? Hoe kunnen we nog meer waarde toevoegen voor onze klanten en het bestaansrecht van We R Asia vergroten? Daarnaast kan ik vanwege mijn ‘overall’ ervaring binnen Amacore Jasper supporten op strategisch gebied, procesverbetering en wellicht een stukje business control waar ook mijn interesse ligt. Genoeg te doen dus!”

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL