De Top 5 tips voor een soepele samenwerking tussen Nederland en India

Het is iets waar wij continu mee bezig zijn: hoe zorgen we dat de samenwerking tussen ons team in Nederland en onze teams in Azië soepel verloopt? Om hier eens door een andere bril naar te kijken heeft Jasper afgelopen maand deze case voorgelegd aan de Oriëntaalse talen studenten van Hogeschool Zuyd in Maastricht. De vraag? Hoe kunnen wij bij We R Asia onze communicatie tussen Nederland en India versterken?

India heeft natuurlijk een hele andere cultuur dan Nederland, en ook China. Dit heeft veel invloed op de samenwerking tussen onze teams. Maar waar moet je nou specifiek op letten? En wat betekenen de belangrijkste cultuurverschillen voor onze internationale teams? Als resultaat kwamen de studenten samen met Jasper tot de volgende top 5 tips voor We R Asia.

Maar wie zijn hier nou grotere experts over dan onze projectmanagers in Nederland en India? Na ongeveer 1 jaar samenwerken weten zij als geen ander wat de valkuilen waren in het begin, en hoe ze deze samen hebben opgelost. Shivender, kwaliteitscontroleur in team India, en Jasper vertellen hier meer over.1. Het belang van doorvragen in India

In India geven mensen vaak te snel ‘ja’ als antwoord. Het is daarom belangrijk om altijd door te vragen over bijvoorbeeld de bevindingen van team India bij een van onze leveranciers. Zo komen we samen tot de beste inzichten voor de producten van onze klanten. Jasper: “onze collega’s in India kennen de kwaliteitseisen van We R Asia, en daarmee ook van onze klanten. Daarom ontvangen we uitgebreide kwaliteitsrapporten over alle (potentiële) leveranciers in India.”


2. De valkuil van Nederlandse directheid

Direct taalgebruik wordt niet altijd gewaardeerd in India. Naarmate het vertrouwen groeit en je elkaar beter hebt leren kennen, wordt dit minder. Vertrouwen is een cruciaal onderdeel van onze samenwerking met Shivender en Srishti, onze collega’s in team India. Shivender: “de verschillende manier van communiceren tussen Nederland en India is soms lastig. Maar naarmate we elkaar beter leren kennen weten we ook wat we van elkaar kunnen verwachten.”


3. Het gebruik van non-verbale signalen

India is een high-context cultuur, dus non-verbale communicatie is erg belangrijk. Jasper vertelt: “iedereen die ooit in India is geweest kent dit voorbeeld wel: de Indiase ‘headshake’ waar je je hoofd beweegt in een 8-figuur.” Dit gebaar kan soms voor wat verwarring zorgen, betekent het nou ja, of nee?


4. Relaties opbouwen tussen Team Nederland en Team India

Een sterke band opbouwen met ons team in India is heel belangrijk. Zo kunnen we zorgen dat onze projectmanagers in Nederland en India elkaar begrijpen, en goed met elkaar kunnen communiceren. Shivender vertelt: “doordat we nauw samenwerken met meerdere projectmanagers in Nederland, leer ik iedereen uit het team goed kennen. Dit helpt heel erg in de samenwerking tussen verschillende culturen.”


5. Deadlines opdelen

Om de samenwerking tussen team Nederland en India soepel te laten verlopen, delen we grote deadlines vaak op in meerdere kleine deadlines. Zo kunnen we vaker bij elkaar inchecken om te kijken hoe het gaat, en hoe we elkaar kunnen helpen. Shivender: “om het productieproces zo soepel mogelijk te laten verlopen checken we vaak bij elkaar hoe het gaat, en of er nog veranderingen zijn. Als er bijvoorbeeld iets veranderd moet worden aan een sample is het heel belangrijk dat de projectmanagers in Nederland hier ook regelmatig updates over kunnen doorsturen naar de klant.”


Benieuwd naar hoe wij er nog meer voor zorgen dat de samenwerking tussen ons team in Nederland en onze teams in Azië soepel verloopt, zodat we jouw producten met hoge kwaliteit kunnen importeren uit China, Vietnam en India? Lees dan hier verder!Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL