Meet Ani: onze Head Country India

In 2021 hebben we ons kantoor in India geopend. Inmiddels zijn we 2 jaar en vele projecten verder en kunnen we Ani met trots onze collega noemen. Tijd om deze ervaren Head of India eens voor te stellen en Ani te vragen wat de voordelen zijn van produceren in India. Bovendien geeft Ani nog een aantal waardevolle tips voor ondernemers die in India willen produceren. Benieuwd naar Ani’s waardevolle inzichten en tips? Lees snel verder!


Ani, kan je jezelf eens voorstellen? Wie ben je en wat is je rol binnen We R Asia?

‘Ik ben Anirudh, ook wel bekend als Ani, afkomstig uit Bengaluru in India. Ik heb het voorrecht om de supply chain operaties in India te leiden voor We R Asia. Ik ben opgegroeid in Chennai, de bruisende hoofdstad van Tamil Nadu in India. Hierdoor ben ik diep verbonden met de rijke cultuur en waarden van deze regio. Mijn opleiding omvat zowel een ingenieursdiploma als een MBA, gespecialiseerd in Operations en Supply Chain Management. Bovendien heb ik een black belt in lean six sigma. Ik heb in totaal 12 jaar ervaring opgedaan bij zowel multinationals als dynamische startups.

Ik woon in Bengaluru, dat bekend staat als de Silicon Valley en de startup-hub van India. Hierdoor bevind ik me in de voorhoede van supply chain management, productontwikkeling, inkoop en het beperken van risico’s in de supply chain voor We R Asia. Naast de conventionele praktijken ben ik actief betrokken bij de implementatie van de China + 1 strategie, waardoor we een sterk en veerkrachtig netwerk van toeleveringsketens waarborgen.

Het nastreven van perfectie en het aangaan van complexe uitdagingen zijn de basis van mijn professionele loopbaan. Ik ben trots op mijn vaardigheden om kansen te herkennen, processen te stroomlijnen en samenwerking te bevorderen tussen verschillende belanghebbenden. Samen streven we er naar om We R Asia’s positie als voortrekker op het gebied van supply chain operaties te handhaven, waarbij we consistent hoogwaardige producten aanleveren aan onze gewaardeerde klanten.

Ik ben blij deel uit te maken van dit hechte team, dat zich volledig toewijdt aan innovatie en klantensuccessen deelt. Als Head Country India, leid ik onze supply chain-activiteiten in India, stimuleer ik onze organisatie en zorg voor concurrentievoordeel in het dynamische zakelijke landschap.’


Je werkt nu een aantal maanden voor We R Asia, hoe bevalt dat tot nu toe Ani?

‘De afgelopen maanden bij We R Asia zijn me buitengewoon goed bevallen. Ik kan met vertrouwen zeggen dat We R Asia een van de beste werkgevers is waarvoor ik tot nu toe heb gewerkt.

Een van de aspecten die We R Asia echt bijzonder maken, is het hechte team. Het kameraadschap en de samenwerking tussen de collega’s creëren een ondersteunende en fijne werkomgeving. Het voelt als een multiculturele familie, waar verschillende perspectieven worden gewaardeerd en bijdragen aan ons gezamenlijke succes.

Onze baas luistert aandachtig, moedigt open communicatie aan en geeft ons de vrijheid om op ons best te presteren. Dit gevoel van vertrouwen en empowerment stelt ons in staat om ons werk in eigen handen te nemen en impactvolle resultaten te leveren.

Bovendien stimuleert We R Asia een cultuur van continue verbetering en innovatie. Er is een gemeenschappelijke toewijding om voorop te blijven in onze branche, nieuwe ideeën te omarmen en creatieve oplossingen voor uitdagingen te zoeken. Deze drang naar excellentie inspireert en motiveert mij om grenzen te verleggen in mijn rol.’Ani, wat zijn volgens jou de grootste voordelen van produceren in India?

‘De voordelen van produceren in India zijn onder andere:

Voordeel 1: Grote binnenlandse markt

India heeft een bevolking van meer dan 1.3 miljard mensen, wat een enorme consumentenbasis biedt voor producten en diensten. Dit biedt aanzienlijke kansen voor ondernemers om in te spelen op een groeiende markt.


Voordeel 2: Kosteneffectief talent en geschoolde arbeidskrachten

India biedt hoogopgeleide en relatief kosteneffectieve arbeidskrachten, waardoor het aantrekkelijk is voor bedrijven die hun productiekosten willen verlagen.


Voordeel 3: Overheidsinitiatieven en stimuleringsmaatregelen

De Indiase overheid heeft verschillende initiatieven en stimuleringsmaatregelen geïmplementeerd om de productie in het land te bevorderen, zoals de Make in India-campagne, belastingvoordelen en het vereenvoudigen van zaken doen in en met India.


Voordeel 4: Toegang tot grondstoffen

India is van nature rijk aan hulpbronnen en heeft een divers scala aan grondstoffen binnen zijn grenzen. Dit kan voordelig zijn voor bedrijven die afhankelijk zijn van specifieke hulpbronnen en grondstoffen voor hun productieprocessen.

De top exportcategorieën van India zijn momenteel grondstoffen en industriële producten, zoals olie, machines, voertuigen, chemicaliën, farmaceutische producten, ijzer, staal, machines, en dergelijke.

Daarnaast worden handgemaakte artikelen van verschillende materialen zoals metaal, keramiek, hout en textiel, kleding en stoffen, modeaccessoires, lederen producten, en milieuvriendelijke producten frequent geïmporteerd.


Voordeel 5: Groeiende infrastructuur

India heeft aanzienlijk geïnvesteerd in de ontwikkeling van infrastructuur, waaronder transportnetwerken, industriële corridors en speciale economische zones. Dit vergemakkelijkt soepelere logistiek en supply chain-operaties voor bedrijven.


Voordeel 6: Technologische vooruitgang

India heeft een bloeiende technologiesector en een pool van getalenteerde professionals. Ondernemers kunnen profiteren van de technologische mogelijkheden van India voor onderzoek en ontwikkeling, innovatie en het adopteren van digitale oplossingen.


Voordeel 7: Gunstige demografie

India heeft een jonge en ambitieuze bevolking wat kansen biedt voor bedrijven die zich richten op de opkomende middenklasse en de consumentenvraag naar verschillende producten en diensten.


Daarnaast zijn er bepaalde regio’s die bekend staan om hun grondstoffen en specialiteiten.’


En wat voor advies zou je geven aan ondernemers die in India willen produceren Ani?

‘Advies 1: Voer grondig marktonderzoek uit

Begrijp het specifieke industrielandschap, consumentenvoorkeuren en de concurrentie in India. Pas uw producten of diensten aan om te voldoen aan de behoeften en aspiraties van de Indiase markt.


Advies 2: Bouw sterke lokale partnerschappen op

Het opbouwen van betrouwbare partnerschappen met lokale leveranciers, distributeurs en fabrikanten is cruciaal wanneer het gaat om zaken doen in India. Lokale partners kunnen namelijk waardevolle inzichten, netwerken en logistieke ondersteuning bieden.


Advies 3: Maak je wegwijs in de regelgeving

Maak jezelf vertrouwd met de regelgeving in India. Zoek deskundig advies om te zorgen voor de juiste vergunning, belastingen en andere regelgevende verplichtingen.


Advies 4: Zorg dat je de cultuur begrijpt

India is een divers land met meerdere talen, tradities en culturele gevoeligheden. Neem de tijd om de lokale cultuur te begrijpen en pas uw zakelijke strategieën hierop aan.


Advies 5: Geduld en doorzettingsvermogen

Hou een langetermijnperspectief aan, wees geduldig en volhard bij eventuele obstakels die zich kunnen voordoen, want het eindresultaat is het echt waard!’


Enthousiast geworden om je producten te laten produceren in India door Ani’s ervaringen? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.


Logo | We R Asia

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL