Lockdown in Vietnam

We zijn er nog niet van af: corona. Ook in Azië grijpt het virus om zich heen, met als laatste nieuws een lockdown in Ho Chi Minh City. Dit heeft natuurlijk een enorm effect op de bevolking, maar zorgt ook voor de sluiting van meerdere fabrieken. Als je producten importeert uit Vietnam kun je dus nu wat obstakels ervaren. Wil je weten wat de gevolgen precies zijn en hoe je met een gezonde risico spreiding deze kunt verzachten? Lees dan snel verder.


De huidige situatie

Corona heeft al veel effect gehad op de export-afhankelijke economie van Vietnam. Voor nu heeft de overheid besloten fabrieken te sluiten die geen accommodatie of transport kunnen verzorgen voor hun werknemers, om de mobiliteit van de bevolking te verminderen. Voor nu is dit vooral het geval voor kledingfabrikanten zoals Adidas en Nike, maar kan ook voor andere leveranciers gaan gelden.

Op 14 juli zijn er al enkele hi-tech fabrieken gesloten, bijvoorbeeld die van Samsung, door de vele coronagevallen onder de werknemers. Deze trend zet zich nu door, waardoor de overheid verdere maatregelen treft. Op 27 juli lag het aantal nieuwe gevallen op 10.774 (zie grafiek), op een bevolking van 96 miljoen. De lockdown betekent onder andere een avondklok van 18:00 tot 6:00, en alle activiteiten die niet te maken hebben met de pandemie of noodgevallen worden verboden.


Bron: Google

Risico spreiding

Importeren uit Azië blijft een risicovolle activiteit. Met productie gefocust in 1 land, kunnen veranderingen in dat land je hele supply chain verstoren. Het is dan altijd fijn om terug te kunnen vallen op een andere leverancier. We R Asia heeft naast een kantoor in Vietnam ook eigen kantoren in China en India, waardoor we productie kunnen verplaatsen of tijdelijk kunnen opvangen.


Voor een duurzame toekomst

Corona toont nog maar eens aan dat het spreiden van je sourcing ontzettend belangrijk is. Als je internationaal actief bent, zijn verstoringen in je supply chain bijna een garantie. Helaas weet je alleen niet waar en wanneer. We R Asia kan jou hier als productiepartner bij helpen, door productie in meerdere landen aan te bieden en je altijd op de hoogte te houden van ontwikkelingen die we zien en verwachten.
Wil je meer lezen over de lockdown in Vietnam? Klik dan hier. Ook de website Vietnam Briefing geeft je dagelijks updates over corona in Vietnam.


Wij wensen Linh en Path, onze collega’s in Ho Chi Minh City, sterkte in deze nieuwe lockdown.

Team Vietnam | We R Asia

We R Asia

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 20.000 euro per jaar.


Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.Wil je altijd op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen rondom produceren in China, Vietnam en India? Volg ons dan op LinkedIn!

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL