Leer het veelzijdige China kennen met deze documentaire

China is een wereldmacht. Dagelijks zien we nieuwsberichten over dit immense land voorbijkomen die voor Nederlanders soms ongrijpbaar zijn. China heeft, zoals documentairemaker Ruben Terlou zegt, voor Nederlanders nog nauwelijks een gezicht. Laat staan dat we een idee hebben hoe de gewone Chinees leeft en werkt. En ook de ‘gewone’ Chinees varieert, want met een oppervlakte dat 230 keer zo groot is als Nederland, en een inwoneraantal dat 81 keer zo groot is als Nederland, heeft China een hoop eigenzinnige kanten. Ruben Terlou weerspiegelt dit uitstekend door de lens van zijn camera. We hebben hier dan ook bingewatchwaardige tip voor je!

Van Shanghai tot Shangri-La, van Mongolië tot Macau

Fotograaf en documentairemaker Ruben Terlou heeft vóór zijn studie geneeskunde een studie Mandarijn afgerond in China. Omdat China voor velen nog een compleet onbekend terrein is, heeft hij in 2016 in samenwerking met VPRO een documentaireserie gemaakt genaamd Langs de oevers van de Yangtze, waarin hij de rivier de Yanghtze stroomopwaarts afreist richting Tibet. Tijdens zijn reis gaat hij in gesprek met de gewone Chinees en brengt zijn ambities en dromen in beeld. Een reeks documentaires die het echte China perfect weet te illustreren.

Na dit succes heeft Terlou een documentairereeks gemaakt genaamd Door het hart van China; een serie documentaires voor ‘de gevorderde China kenners’, welke eigenlijk een vervolg is op zijn vorige werk. Hierin reist hij van het compleet noordelijke binnen-Mongolië naar het tropische zuidelijke Macau. En dit jaar komt Terlou weer met een nieuwe seriereeks. Chinese Dromen, waarin hij laat zien wat de invloed is van de nieuwe president Xin Jinping op de doorsnee Chinees. Deze wordt vanaf 19 november uitgezonden op NPO2. Wil je dus een kijkje nemen in het alledaagse China? Dan heb je in ieder geval deze goede tip om te bingewatchen!

China zoals wij het zien

Door onze lokale aanwezigheid in China hebben wij, en een deel van onze klanten, ook het alledaagse China leren kennen. Met name door onze Chinese collega’s en de frequente bezoekjes met klanten aan de leveranciers in China. Onze oude stagiaire Anna heeft een tijd geleden met een paar korte filmpjes het dagelijkse leven van onze collega’s in Dongguan vastgelegd. Deze plaats ligt “vlakbij” Macau (c.a. 200 km). Ben je benieuwd hoe zij hun dag doorbrengen en wij China tot nu toe hebben ervaren? Bekijk het hier!

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL