Jelle van Gorkom: “Ik ga nooit meer BMX’en zonder protectie”

De Tour de France heeft pas net de kersverse ‘gele trui-winnaar’ Froome uitgeroepen, als de Wereldkampioenschappen BMX van start gaan. In South Carolina, USA, wordt deze week gestreden om de felbegeerde wereldtitel, met vandaag als start. Jelle van Gorkom is één van de BMX’ers die Nederland gaat vertegenwoordigen. Twee weken geleden zat deze fanatieke fietser aan tafel bij de De Avondetappe van NOS Sport. Gewapend met twee gebroken vingers vertelt hij over zijn blessures en de veiligheid van BMX’ers: een voorwaarde die het BMX-merk Meybo heel belangrijk acht.

“Misschien dan toch de banden..”

Als Jelle aan tafel treedt wordt uiteraard de etappe van de dag breed uitgemeten. De Tour de France was immers op dat moment op een hoogtepunt. Al snel wordt de link gelegd tussen BMX en wielrennen. De stijve fietsen en dunne bandjes van de wielrenners geven natuurlijk niet veel protectie voor een flinke valpartij. BMX-fietsen hebben daarentegen wat meer stevigheid in de banden. Wat niet wil zeggen dat BMX een veilige sport is. Al reizend naar de Europese Kampioenschappen BMX vertelt Jelle van Gorkom over zijn meest heftige blessures die hij tot nu toe heeft opgelopen door BMX’en.

Gelyncht door lycra

“Vallen hoort gewoon bij de sport. Soms valt er iemand voor je en dan ga je eroverheen. Je tikt iemand aan en dan kun je je niet meer corrigeren. Dat is een beetje hetzelfde als wat er met de wielrenners Daniel Martin en Porte gebeurde; dan ga je gewoon onderuit. En die wielrenners hebben alleen een helmpje op, lycra shirtjes met korte mouwen en een korte broek. Je mag je wel in je handjes klappen als je zoals Daniel Martin weer op staat, en als 9e over de meet komt,” aldus Jelle van Gorkom.

Meybo & We R Asia

Zelf heeft Jelle als BMX’er wat meer protectie dan enkel het lycra waar wielrenners zichzelf mee beschermen. Een full face helm, neckbrace, bodyvest en kniekappen moeten voor hem de trick doen. Het wereldmerk Meybo is naast verkoper van BMX-frames en fietsen, ook belangrijke marktleider in BMX-bescherming. Met We R Asia als leverancier voor deze bodyvests weten wij dan ook als geen ander welke veiligheidsstandaarden hieraan zitten. Naast de bodyvests is Meybo in samenwerking met ons bezig met het ontwikkelen en aanscherpen van de productie van de elleboogbeschermers, de helmen en de kniekappen.

Veiligheid boven alles

Hoewel de bescherming van de BMX’ers in een hoog vaandel staan, geven deze protectiemiddelen toch niet een volledige garantie. “De protectie helpt zeker, maar vooral voor brandwonden en schaafwonden. Als je verkeerd op je arm valt heb je natuurlijk alsnog je arm gebroken,” legt Jelle van Gorkom uit. “Ik ben nu 3 á 4 jaar geleden begonnen met het dragen van deze protectie, en ga echt nooit meer zonder protectie de baan op. Als ik boven aan de baan sta en ik heb geen protectie aan, dan ga ik óf heel voorzichtig de heuvel af, óf ik loop gewoon terug om de protectie te halen.”

“Ik loop gewoon terug om mijn protectie te halen.”

Jelle op het WK BMX 2017

Vandaag gaat Jelle van Gorkom zijn eerste race in. Ondanks zijn twee gebroken vingers hoopt hij een prestatie neer te zetten op het WK BMX 2017. Laten we hopen dat de Meybo protectie die Jelle draagt zijn waslijst met blessures niet nog verder uitbreidt!

We R Asia mag voor het BMX merk Meybo frames produceren in China. Dit doen we al een aantal jaar met veel trots en succes.

Ben jij op zoek naar een productiepartner in China, Vietnam of India? Of wil je vrijblijvend informatie over de productiemogelijkheden voor jouw bedrijf in Azië? Neem dan gerust contact op via info@we-r-asia.com of 0413 39 52 50.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL