In Gesprek met Renate, Onze Toegewijde Bedrijfsmasseuse!

In deze blog lees je over het interview met Renate, onze geweldige bedrijfsmasseuse! Renate deelt haar reis, van haar tijd bij de Koninklijke Luchtmacht tot haar huidige rol als enthousiaste sportmasseur. Renate legt uit waarom welzijn op de werkvloer zo belangrijk is en hoe ze een vertrouwensband opbouwt met haar cliënten. Ontdek hoe haar massages niet alleen fysieke klachten verlichten, maar ook een cruciale rol spelen in het creëren van een gezonde, ontspannen werkomgeving.


We R Asia is bij Renate terecht gekomen, dankzij de enthousiaste aanbeveling van een voormalige collega. Zij vertelde ons vol vreugde over de bedrijfsmassages die ze nu mag ontvangen in haar nieuwe baan, en zo kwam Renate ons team binnenwaaien. Om de twee weken trakteert ze elke collega 15 minuten op een heerlijk ontspannen bedrijfsmassage. Op momenten dat Renate er een keer niet is, wordt ze erg gemist door alle collega’s. Haar massages zijn een geluksmomentje waar we allemaal naar uitkijken. We merken dat haar komst bijdraagt om verzuim te beperken als preventief hulpmiddel.  


Welke voordelen biedt het aanbieden van massages op de werkvloer volgens jou aan de werknemers en het bedrijf als geheel?

 

Renate: “Wat ik sterk opmerk, is dat dit een beroep is dat een zekere intimiteit met zich meebrengt. Mensen liggen immers tijdens werktijd op de behandeltafel, en vaak komt er meer naar boven dan alleen de fysieke klachten die ze op dat moment ervaren. Meestal zie ik de werknemers van een bedrijf, eens in de twee weken. De effectiviteit van mijn aanpak komt voort uit de regelmaat van de behandelingen, waardoor spanning geen kans krijgt om zich op te bouwen. Door regelmatig massages aan te bieden, wordt niet alleen bestaande spanning verminderd, maar wordt ook preventief gewerkt tegen het opbouwen van nieuwe spanning. Echter, schuilt er ook een psychologische component in. Mensen die druk ervaren op hun werk, stress ervaren, of zelfs problemen in hun thuissituatie hebben, brengen deze vaak mee naar de behandeling. In een kwartier merk ik vaak dat sommigen het fijn vinden om hun zorgen op dat moment te kunnen delen.


Dit kan ik eigenlijk ook aflezen aan hun lichaam. In de loop der tijd leer je de verschillende lichamen goed kennen en herken je welke klachten bij welke persoon horen. Elke keer is er een ander verhaal, want niemand is hetzelfde. Op deze manier kan je iemand echt ondersteunen door te luisteren naar wat ze te vertellen hebben. Ook merk je dat de spanning in het lichaam, waar het zich ophoopt, steeds doelgerichter aangepakt kan worden. Mensen voelen zich dan beter in hun vel, kunnen even hun hart luchten. Als ze zich druk maken om een bepaalde klacht, kan je uitleggen waar het vandaan komt en geruststellen dat ze zich hier niet te veel zorgen over hoeven te maken. Zo wordt het voor de werknemers duidelijk waar de oorsprong van hun klachten ligt. Door op regelmatige basis massages aan te bieden, ontstaat er als het ware een patroon dat mensen in staat stelt om beter inzicht te krijgen in hoe hun lichaam reageert op verschillende stressoren. Dit patroon biedt niet alleen een helder begrip van de fysieke reacties, maar ook inzicht in de onderliggende oorzaken van spanning en ongemak. Het geeft mensen de geruststelling dat er iemand is die actief met hen meekijkt en ondersteuning biedt om deze problemen aan te pakken.”


Renate, kun je ons kort iets vertellen over je achtergrond en ervaring als masseuse?

 

Renate: “Op mijn 21e begon ik mijn carrière bij de Koninklijke Luchtmacht, waar ik altijd werkzaam was in de sportafdeling. Hie assisteerde ik het sportbureau bij de revalidatie en fitheid van de militair en zorgde voor alle onderhoud van materialen. Daar is mijn ambitie om met fitheid van de mens in het algemeen ontstaan. Na mijn tijd bij de luchtmacht opende ik een kapsalon en startte een massagepraktijk. Hoewel ik genoot van het geven van ontspanningsmassages, wilde ik meer diepgang. Daarom volgde ik de Hbo-opleiding tot NGS-sportmasseur in Nijmegen, het voornaamste instituut voor dit vakgebied in Nederland. Ik heb deze opleiding succesvol afgerond binnen een jaar en ben geleidelijk aan steeds meer sportmassages gaan aanbieden. Dit doe ik nu al zo’n 13 jaar. De groeiende maatschappelijke druk en toenemende klachten bij mensen, voortkomend uit de veranderende samenleving, inspireerden mij om me intensiever bezig te houden met het bevorderen van fitheid en het verminderen van klachten. Dit leidde tot het idee om bedrijfsmassages aan te bieden, gestart vóór de komst van het coronavirus, met als doel een positieve impact te hebben op werknemers. Het bevorderen van gezondheid en het verminderen van ziekteverzuim bij werknemers vormt hiermee een rode draad in mijn loopbaan.


Op den duur ontstond het idee om bedrijfsmassages aan te bieden, vooral met het oog op de groeiende vraag vanuit bedrijven zelf. Ik ben hiermee gestart vóór de komst van het coronavirus, met als doel om een positieve impact te hebben op de werknemers. Dit heeft als doel om de gezondheid van werknemers te bevorderen en ziekteverzuim te verminderen. Op deze manier heeft het eigenlijk een rode draad gevormd in mijn loopbaan.”


Heb je feedback van werknemers die positieve impact hebben ervaren door jouw massages?


Renate: “Absoluut, ik doe dit nu al drie jaar en mijn agenda blijft constant gevuld. Dat wijst erop dat er echt een behoefte is. Sommige mensen komen misschien één of twee keer en merken dan niet meteen veel verschil. Zij kiezen er bijvoorbeeld voor om het niet voort te zetten. Maar mijn afsprakenlijsten blijven steevast vol, wat aangeeft dat mensen hier echt behoefte aan hebben. Ik krijg regelmatig te horen: “Yes, Renate is er weer!” of “Gelukkig, we zijn weer blij, dat werd tijd.” Dit soort feedback ontvang ik vaak. Naarmate je mensen beter leert kennen, merk je dat ze steeds meer persoonlijke verhalen en stressfactoren met je delen. Er ontstaat echt een vertrouwensband met hen. Je ziet dus dat dit zowel psychisch als fysiek een uitlaatklep is. Het biedt werknemers even een moment van ontspanning, zodat ze de rest van de dag en de twee weken erna weer vol energie verder kunnen. Op lichamelijk vlak merk ik vaak op dat mensen die voorheen vastzaten achter hun computer, last hadden van hoofdpijn of concentratieproblemen, nu juist verbetering zien. Dit wordt nu regelmatig bijgehouden, waardoor de spanning niet zo ver kan oplopen dat ze echt uit de running zijn. Hierdoor kunnen ze klachten voorkomen die ze anders niet kwijt zouden kunnen. Dus ik merk dat ik hierin echt een aanzienlijk verschil maak.”


Hoe zie je de toekomst van bedrijfsmassages?

 

Renate: “De interesse van bedrijven wordt steeds meer, mede door de mond-tot-mondreclame die ontstaat. Wanneer bedrijven horen over deze service, denken ze vaak: “Dat willen wij ook!” Vervolgens wordt er geïnventariseerd en blijkt er aanzienlijke behoefte te zijn vanuit de medewerkers om dit uit te proberen. Dit zal in de toekomst steeds vaker een integraal onderdeel worden waar bedrijven naar zullen grijpen. Ze realiseren zich namelijk dat de werkdruk toeneemt en er steeds meer van werknemers wordt verwacht. Tegelijkertijd willen werkgevers aantrekkelijke voordelen bieden om zo een aantrekkelijke werkplek te creëren. Ik merk steeds vaker dat dit aspect sterk bijdraagt aan het positieve beeld dat medewerkers hebben van hun werkgever. Ze denken dan: “Dit is echt fantastisch dat onze werkgever dit voor ons doet.” Dus dit zal alleen maar toenemen, ja.” 


Logo | We R Asia

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL