Import uit China: welke producten komen waar vandaan?

Import uit China: het wordt steeds populairder onder veel bedrijven en ondernemers. Importeren uit China brengt verschillende voordelen, maar zeker ook uitdagingen met zich mee. Zo kan het lastig zijn om de juiste leverancier te vinden voor jouw product. Bepaalde regio’s in China zijn namelijk geschikter voor jouw product en de import uit China dan andere. Wat moet je nou weten over importeren uit China en welke regio is goed voor jouw product? Lees dan gauw verder. 

Import uit China: voordelen

Een van de belangrijkste voordelen van importeren uit China zijn de lage productiekosten. In vergelijking met Europa, liggen de productiekosten echt veel lager in China. Dit maakt samenwerken met producenten in China een aantrekkelijke optie voor veel bedrijven.

Een ander voordeel van import uit China is de hoge schaalbaarheid. Als je bedrijf groeit, wil je dat je productie en import meegroeit. De schaalbaarheid van productie in en import uit China is hierbij een groot voordeel.

Daarnaast is variatie in producten en maatwerk een belangrijk voordeel van import uit China. Doordat China een van de grootste exporteurs ter wereld is en een breed scala aan producten aanbiedt is er echt van alles mogelijk. Dit maakt import uit China de ideale keuze voor bedrijven die op zoek zijn naar een groot en gevarieerd aanbod van producten.

Iedere regio in China heeft zo zijn eigen specialiteit en zijn daarmee geschikter voor jouw product en import uit China dan andere.

Zo staat Guangdong bekend om zijn ervaring in elektronica, textiel en huishoudelijke apparaten. Zheijang en Jiangsu staan bekend om hun ervaring in textiel, kleding, schoenen en meubels. Shandong is daarentegen ervaren met machines, apparatuur en gereedschap. Auto’s kun je het beste produceren en importeren vanuit Jilin.

Bekijk de kaart hieronder om te zien welke regio het beste past bij jouw product.


Bron: https://www.berkeleysg.com/china-manufacturing-distribution-map/

Import uit China: mogelijke risico’s

Importeren uit China kan erg spannend zijn voor jouw bedrijf. Zo is het waarborgen van de kwaliteit van je producten een uitdaging. Daarnaast is het vinden van de juiste partij en leverancier voor jouw product lastig. Er zijn extreem veel fabrieken, maar welke past nou echt het beste bij jouw product? Daarnaast moet jouw product natuurlijk geïmporteerd worden vanuit China. Dit betekent dat het een langere transportroute moet afleggen. Bij import uit China moet je rekening houden met langere levertijden wat lastig en een risico kan zijn. Tot slot is er natuurlijk een taalbarrière wat het produceren en importeren uit China complexer kan maken.

Om op de juiste manier met deze risico’s van import uit China om te gaan en succesvol te importeren, is het aan te raden om met een goede partner te werken, welke voldoende kennis heeft om dit proces te begeleiden. We R Asia werkt al vanaf 2007 aan het begeleiden van jouw productie in China, Vietnam of India. Wij helpen graag met het uitbesteden van jouw productie en het importeren van producten uit China. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.


Logo | We R Asia


Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.


Import uit China | We R Asia

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong