Hoera een jubileum, we zijn 13 jaar! En in die tijd is er een hoop veranderd…

1 Augustus 2007, de dag waarop We R Asia officieel in het leven is geroepen door Ben Tiebosch. En dat betekent dat we dus een puberige 13 jaar zijn geworden: een jubileum! Vandaag nemen we je even mee terug in de tijd, door terug te blikken op de huisstijl-transformatie die We R Asia heeft doorgemaakt. En hoewel nog steeds herkenbaar, is de stijl toch best wat veranderd!


We R Asia begon met het volgende logo:

Dit was in de tijd dat We R Asia nog in de Ideeënfabriek in Uden gehuisvest zat, met in totaal 4 collega’s. In dat jaar droegen we dit logo, waar een leuk verhaal achter zit. Het herkenbare icoontje als punt op i heeft namelijk een hele eigen betekenis. Deze staat voor een paar handen dat de wereld ‘omarmt’. Hiervoor is niet voor niets gekozen: We R Asia is reislustig, verbindt werelden en denkt na over de ecologische voetprint in de aarde. Er is gekozen voor rood in het logo, omdat het land waar we oorspronkelijk in opereerde (China) een rode vlag heeft. Daarnaast doet het icoontje ook denken aan een vlam, dat drachtigheid en warmte uitstraalt. 

Tien jaar later, 2017. Met een verdubbeld team zaten we in het BEK gebouw in Veghel. Hoewel het logo tot dan toe nagenoeg hetzelfde is gebleven, is er wel geschoven met kleurstellingen van de huisstijl: wat minder donker. Hier zien we verder de eerste vorm van onze slogan voorkomen: Connecting worlds since 2007. Deze slogan hebben we uitgebreid met onze visie die we geherformuleerd hebben: Dankzij ons team in Nederland en in Azië zorgen we dat Nederland wordt verbonden met Azië. Zorgen we dat de Europese vraag wordt verbonden aan het Aziatische aanbod. En zorgen we dat duurzame en betaalbare productie verkrijgbaar is in Azië.

We R Asia anno 2020, tijdens ons jubileum, gevestigd in de oude boekenhandel van BEK in Veghel. Dit logo geeft ineens een heel ander beeld door de nieuwe kleuren en lettertypes. En ook daar zit een verhaal achter! Het zwart is vervangen door oranje, met als achterliggende reden dat we een Nederlands bedrijf zijn met kantoren in China en Vietnam, beiden een rode vlag. Maar de twee kleuren sluiten ook perfect aan bij onze bedrijfscultuur. Oranje staat voor humor, positiviteit en invoeling. Samen, luisteren en begrip. Creativiteit, speelsheid en plezier. Rood staat voor Kracht, macht en energie. Motivatie, leiding en warmte. Stimulatie, actie en passie.

Daarnaast hebben we het icoon ingekleurd met een Chinees teken dat Longevity betekent, ofwel levensduur. Hiermee benadrukken we het duurzame karakter van de producten die we maken, maar hiermee willen we ook uitdragen dat we zo duurzaam mogelijk produceren in Azië.


De wereld verandert telkens, en daar bewegen we in mee qua visie en werkwijze. En dus verandert ook onze huisstijl mee. Dus wie weet zien we er weer heel anders uit als we volgend jaar 14 jaar worden.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL