Shao Gui Lin – Fabriekseigenaar; ‘Hoe een jonge jongen zijn eigen Chinese fabriek opzet.’

Shao Gui Lin, fabriekseigenaar in Shenzhen, China en partner producent van We R Asia, spreekt over hoe het allemaal begon voor hem met zijn Chinese fabriek. Ben jij nieuwsgierig wat de drijfveren voor een Chinese fabriekseigenaar zijn? Lees hier zijn verhaal. 

 

Hoe het allemaal begon…

Al op jonge leeftijd ben ik begonnen met het werken in fabrieken. Samen met een paar vrienden ben ik naar Dongguan verhuisd om daar naar werk te zoeken. Dit hadden we gelukkig snel gevonden, en we konden zelfs met zijn vieren bij dezelfde fabriek terecht. Ondanks dat je het niet zou verwachten, hebben we ontzettend veel lol met zijn allen gehad en was het een onvergetelijke tijd. Omdat je een dorm met tien man moest delen, was je constant bij elkaar en had je altijd wel iemand met wie je kon sporten of op stap kon gaan. Dit maakte het altijd gezellig, het was te vergelijken met een studentenhuis zoals je dat in Amerikaanse films ziet: er was altijd leven in de brouwerij.

 

 

Hout-industrie

Nadat ik een paar jaar ervaring op heb gedaan in verschillende fabrieken, ben ik uiteindelijk terechtgekomen bij een houtproducent. Omdat ik al veel kennis had opgedaan bij mijn vorige banen, kreeg ik vrij snel een leidinggevende functie aangeboden en groeide ik uit tot fabrieksmanager. Zo heb ik ook mijn vrouw leren kennen: zij werkte als directe assistente voor mij en het klikte meteen. Samen met haar en een paar goede werkvrienden heb ik toen besloten mijn eigen fabriek op te starten. We begonnen in eerste instantie klein en werkten nog alleen in opdracht van andere fabrieken, maar later kregen we ook onze eigen opdrachten. Mijn vrouw pakte de sales op en de eerste aanvragen van buitenlandse klanten kwamen binnen. Inmiddels hebben we ruim vijftig werknemers in dienst en klanten van over de hele wereld.

 

We R Asia

Relatief gezien zijn wij met ruim vijftig werknemers maar een kleine onderneming, maar wij verwerken toch grote orders. Zo zijn we op dit moment voor We R Asia bezig met een enorm groot project waarvoor we onder andere ruim dertigduizend houten dozen maken. Andere grote afnemers vinden wij in de hotelindustrie. Wij produceren veel houten meubilair zoals lades, kastjes en opbergdozen voor bijvoorbeeld het Sheraton Hotel en de Hilton Hotels. Het is natuurlijk super bijzonder om ons werk op dit soort plaatsen terug te kunnen zien.

 

De toekomst voor zijn Chinese fabriek

Buiten al ons werk, hebben we natuurlijk ook nog vrije tijd. Deze spenderen we graag met onze drie kinderen. Ook zij hebben overigens een heel druk leven, ze zijn constant aan het leren. Onze oudste dochter werkt inmiddels als sales assistent in een elektronicafabriek en ik hoop dat ze nog lang de mogelijkheid krijgt zich op verschillende plaatsen te ontwikkelen voor ze zich bij onze eigen fabriek aansluit. Mijn andere twee kinderen zitten nog op school en geven nu al aan dat ze later graag de fabriek zouden willen overnemen. Dat is voor mijn vrouw en mij een fijne gedachte, maar ook onze eigen kinderen zullen eerst ervaring moeten opdoen bij andere fabrieken voordat ze bij mij aan de slag mogen. Zo hoop ik dat ons bedrijf nog lang kwaliteit kan blijven leveren.

 

Mocht u geïnteresseerd zijn in houtproductie, dan kunt u altijd contact opnemen met We R Asia via info@we-r-asia.com. Wij zorgen ervoor dat uw aanvraag terecht komt bij onze houtleverancier. 

 

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL