Connecting worlds: Nederland & India

Mijn naam is Sil van Hek, en in 2007 reisde ik samen met mijn familie 3 maanden door India. Sinds een aantal maanden ben ik verantwoordelijk voor de content bij We R Asia, en heb ik dus het stokje overgenomen van Nienke. Daarnaast studeer ik Supply Chain Management aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Met mijn interesse in sourcing en Azië zit ik bij We R Asia dus echt op mijn plek.

Met de opening van een nieuw kantoor in Mumbai op de planning gaan we weer voor nieuwe connecting worlds: Nederland & India. Rechts zie je hoe Varsha Mundra en haar familie in Mumbai vorige week het jaarlijkse Holi feest vierden. Links zie je mij, Sil, en mijn familie uit Erp in Puri tijdens het Holi feest in 2007. Nu Varsha gaat starten als team India voor We R Asia, ging ik met haar in gesprek over Holi in tijden van corona, de beste outsourcing en productiekansen in India en de grootste verschillen tussen onze landen.


India: kleuren & kansen

1.39 miljard mensen. Dat is ongeveer 81 keer Nederland. Pittig eten, volle treinen en kleurrijke mensen. Dat is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt als je India hoort. Wij ook, maar nog meer denken we aan kansen! Al jarenlang is India een favoriete plek voor de outsourcing van IT, maar het land heeft nog veel meer te bieden. Nu wij ook duurzame productie in India mogelijk gaan maken, is het tijd voor een exclusief kijkje in de Indiase productiekeuken samen met Varsha.


“Varsha, kun je wat over jezelf en je achtergrond vertellen?”

“Mijn naam is Varsha Mundra. Ik kom uit Mumbai, India maar ik heb de eerste 18 jaar van mijn leven in Nigeria gewoond en in Singapore gestudeerd. Van al die internationale ervaringen heb ik heel veel geleerd over verschillende culturen, wat me echt inspireerde om internationaal te werken. Ik ben al jarenlang actief als sourcing expert voor buitenlandse bedrijven die iets willen produceren in India, en nu ga ik aan de slag voor We R Asia.”


“Wat zijn de grootste productiekansen die jij nu ziet in India?”

“Ik zie kansen in heel veel verschillende sectoren. Dat kan echt variëren van houten tuinartikelen tot speelgoed, sieraden of kampeerartikelen. India is zich ook aan het ontwikkelen op het gebied van leer. We zien een enorme groeiende vraag naar leren producten, dus dat is zeker een sector waar heel veel potentie in zit!”


“Kun je wat vertellen over de Holi tradities en hoe jij het viert?”

“Holi is een hindoeïstisch verhaal over het winnen van goed over kwaad, en dat vieren we elk jaar met heel veel kleur. Maar in de afgelopen jaren is Holi wel minder geworden, omdat Indiërs zich steeds meer realiseren hoe slecht het is voor het milieu en hoe veel water we ermee verspillen. Dit jaar heeft de overheid Holi feesten helaas verboden door de pandemie, maar andere jaren ging ik ook altijd de straat op om het te vieren! Dit jaar hebben we gewoon wat kleur op ons gezicht gesmeerd om toch nog een beetje het Holi gevoel te krijgen…”


“En wat vind jij eigenlijk het grootste verschil tussen Nederland en India?”

“1 verschil? Alles is een verschil! Ik ben in Nederland geweest, en ik vind het een heel mooi land, maar zo anders. Het eten, de steden, het weer, de mensen. Ik kan zo nog wel even doorgaan. We zijn echt worlds apart. Maar dat maakt het ook weer heel leuk om samen te werken en van elkaars tradities te leren: connecting worlds! Indiërs zijn bijvoorbeeld enorm emotioneel expressief, en Nederlanders zijn altijd erg direct. Dat is iets wat ik wel een beetje opgepikt heb.”


Tegenpolen dus, dat zijn we zeker. Maar zoals Varsha ook zegt, door samen te werken kunnen we daarom juist zo veel van elkaar leren. Of het nou voor de productie van tuinartikelen, speelgoed, leer of compleet iets anders is, India is een land om in de gaten te houden.

Wil je wat meer over India weten? Hier vind je twee korte filmpjes over India als productie hub en de economische groei van het land.


Wil je altijd op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen rondom produceren in China, Vietnam en India? Volg ons dan op LinkedIn!

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 20.000 euro per jaar.


Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.


Wil je meer updates en interessante blogs zien over produceren in China, Vietnam & India? Volg ons dan op LinkedIn!

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL