Maak kennis met onze Chinese collega, Grace!

 

Grace, kun je jezelf kort voorstellen?

 

Grace: “Na mijn afstuderen in 2005, begon ik mijn loopbaan als lerares Engels op een middelbare school. Als je dit weet, kun je wellicht een inschatting maken van mijn leeftijd :). Het daaropvolgende jaar maakte ik een carrièreswitch en werd ik vertaler bij een bedrijf met een eigen fabriek. Na verloop van tijd voegde ik me bij het verkoopteam van dat bedrijf en werd ik een buitenlandse verkoopster. Ik heb bijna 10 jaar in die rol gewerkt, maar toen ik trouwde en een dochter kreeg, nam ik een pauze van mijn carrière om voor haar te zorgen tot ze 8 jaar oud was. Hoewel ik niet veel hobby’s heb, vind ik lezen erg leuk en geniet ik van het kijken naar animaties”.


Grace, kun je ons vertellen over je rol en verantwoordelijkheden bij We R Asia?

Grace: “In mijn huidige rol ben ik voornamelijk bezig met het identificeren van verschillende leveranciers voor diverse producten die worden aangevraagd door het kantoor in Nederland. Mijn taken beginnen met een grondige studie van de nieuwe producten om er zeker van te zijn dat ik er volledig bekend mee ben. Daarna volgt het verzamelen van essentiële informatie, zoals prijsinformatie en verpakkingsdetails, en het beoordelen van de geschiktheid van potentiële leveranciers. Indien nodig, organiseer ik fabrieksinspecties om de kwaliteit te waarborgen.

Bovendien bied ik soms ondersteuning aan klanten die naar China reizen. Dit omvat het assisteren bij reisplanning, het boeken van hotels en tickets, en het begeleiden van klanten naar relevante beurzen of leveranciersbezoeken”.


Wat heeft je gemotiveerd om bij We R Asia te komen en hoe heeft je achtergrond en ervaring bijgedragen aan je huidige positie?

 

Grace: “Er zijn twee belangrijke aspecten die deze functie voor mij aantrekkelijk maken. Ten eerste bevindt het kantoor van We R Asia zich op een zeer gunstige locatie, op slechts tien minuten lopen van mijn appartement. Dit biedt mij veel flexibiliteit wat betreft mijn werktijden. Toen ik twee jaar geleden bij We R Asia begon, moest ik nog voor mijn toen 8-jarige dochter zorgen. Om deze reden heb ik verzocht om mijn werkdag een half uur eerder te beginnen, zodat ik op tijd bij de bushalte kan zijn om mijn dochter op te halen. Zolang ik mijn taken tijdig volbreng, is het geen probleem als ik wat langer werk, bijvoorbeeld als mijn dochter ziek is of als ze mijn hulp nodig heeft voor andere zaken.

Wat deze functie nog interessanter maakt, is het feit dat We R Asia al mijn klant was toen ik in mijn vorige baan als buitenlandse verkoopster in de fabriek werkte. Hierdoor ben ik goed op de hoogte van de behoeften van de klant en de vereisten van We R Asia. Mijn eerdere ervaring in de fabriek heeft me ook vertrouwd gemaakt met het proces van offerte-aanvragen en productie, waardoor ik ook een goed begrip heb van leveranciers. Nu fungeer ik als een tussenpersoon om leveranciers en klanten met elkaar te verbinden, wat simpelweg een dieper begrip van beide partijen vereist”.


Hoe verloopt de communicatie tussen jou en je Nederlandse collega’s?

 

Grace: “De communicatie verloopt soepel, aangezien beide teams Engels spreken en bewust zijn van en respect hebben voor de culturele diversiteit. Zelfs in China hebben we te maken met individuen uit diverse regio’s met uiteenlopende tradities. Ik ben al vertrouwd geraakt met deze diversiteit. Als we gewoon vriendelijk en begripvol naar elkaar blijven, zullen er geen problemen ontstaan”.


Grace, wat zijn je persoonlijke ambities binnen je huidige functie bij We R Asia?

 

Grace: “Iedereen bij We R Asia is gelijk en onafhankelijk. We hebben de vrijheid om ons werk op onze eigen manier te doen, zonder de noodzaak om anderen te volgen, en dat geeft me een gevoel van grotere vrijheid. Het is een totaal andere ervaring dan mijn vorige baan. Ik geniet echt van het werken hier en hoop dat ik zo lang mogelijk deel kan uitmaken van dit team”.


China speelt een cruciale rol in de wereldwijde productie. Wat zie je als de grootste kansen voor productie in China in de komende jaren?

 

Grace: “Tegenwoordig leggen Chinese fabrikanten een grotere nadruk op het verbeteren van de kwaliteit, wat resulteert in een grotere aantrekkingskracht op Europese en Amerikaanse klanten. China heeft bovendien een uitgebreid scala aan producten van diverse kwaliteitsniveaus, waardoor het vrijwel aan de behoeften van een breed scala aan klanten kan voldoen”.


Grace, wat zijn de uitdagingen die je ziet voor de productie in China, zowel op het gebied van technologie als duurzaamheid? Hoe denk je dat deze uitdagingen kunnen worden aangepakt?

 

Grace: “Dit is een breed onderwerp waar ik tot nu toe niet veel aandacht aan heb besteed. Naar mijn weten investeren zowel de overheid als bedrijven aanzienlijk in technologie, maar er bestaat nog steeds een aanzienlijke kloof in vergelijking met Westerse landen. Er is dringend behoefte aan meer investeringen in onderwijs, om het aantal hoogopgeleide individuen te vergroten die in staat zijn om complexe problemen op te lossen. Recentelijk is er een verandering geweest in het stimuleren van studenten om niet allemaal naar de universiteit te gaan. De overheid heeft al stappen genomen, waarbij sommige studenten nu universitaire studies volgen terwijl anderen kiezen voor beroepsonderwijs. We wachten nog op de uitkomsten van deze aanpak.

Wat duurzaamheid betreft, ben ik van mening dat er strengere wet- en regelgeving nodig is. Momenteel heeft de overheid weliswaar wetten ter bescherming van het milieu, maar sommige bedrijven overtreden deze om hun productiekosten te verlagen en hun winst te vergroten. We hebben nog een lange weg te gaan op dit gebied”.


Wat is jouw visie op de toekomst van productie in China?

 

Grace: “Tegenwoordig zijn jonge mensen in China terughoudend om in fabrieken te werken, en fabrieken ondervinden moeilijkheden bij het vinden van geschikte arbeidskrachten. Steeds vaker introduceren fabrieken machines om werknemers te vervangen, wat op sommige manieren de productiekosten verhoogt, maar tegelijkertijd de kwaliteit verbetert. Ik ben van mening dat We R Asia zich meer moet richten op hoogwaardige producten om concurrerend te blijven door de juiste producten aan te bieden. Momenteel is prijs niet langer het enige aspect waarmee we rekening moeten houden”.


Logo | We R Asia

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar. 

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL