Bomen planten met Trees for All

In deze blogpost zijn we verheugd om onze nieuwe samenwerking aan te kondigen. We R Asia slaat de handen ineen met Trees for All om bomen te planten en zo bij te dragen aan het verminderen van de uitstoot die vrijkomt tijdens onze productieprocessen. We hebben gesproken met Sil van Hek, voormalig collega bij We R Asia, die vertelt over onze beslissing om met Trees for All samen te werken. Daarnaast hebben we een interview gehouden met Ellen Oskam, werkzaam bij Trees for All als Relatiemanager en fondsenwerver. Ellen geeft meer inzicht in de organisatie, hun missie, het proces van bomen planten en nog veel meer. Lees dus snel verder voor meer informatie!


Waarom heeft We R Asia voor Trees for All gekozen?

 

Sil: “Trees for All plant niet alleen bomen, maar kijkt ook naar de juiste omstandigheden voor biodiversiteit en zorgt dat bomen goed onderhouden worden. Zo gaat het niet alleen om de kwantiteit, maar ook vooral om de kwaliteit. Daarnaast vinden we het als We R Asia belangrijk om iets terug te doen voor beide regio’s waar we actief zijn: Nederland en Azië. In onze partnership met Trees for All planten we de helft van onze gedoneerde bomen in Brabant, en de andere helft bij projecten in Azië.”


Wat is het doel van de samenwerking?

 

Sil: “Als We R Asia willen we hiermee een structurele samenwerking aangaan met Trees for All. Dat betekent dat we jaarlijks een vast aantal bomen planten, verdeeld over projecten in Brabant en projecten in verschillende landen in Azië. Hiermee willen we een stukje van onze transport uitstoot compenseren. Duurzaamheid is ontzettend belangrijk, en daarom willen we ons de komende jaren hiervoor inzetten.”


Kun je ons meer vertellen over het ontstaan van Trees For All?

 

Ellen: “Sinds 1999 is Trees for All actief in het gebied van (her)bebossing. Bij Trees for All gaan we voor brede impact: we planten bomen voor een beter klimaat, meer biodiversiteit en betere leefomstandigheden. We zijn klein begonnen maar de afgelopen jaren zijn we flink gegroeid, en dat is positief want zo kunnen we nog veel meer bomen planten!”Ellen, kun je ons meer vertellen over Trees For All en de missie van jullie organisatie?

 

Ellen: “Trees for All steunt (her)bebossingsprojecten in Nederland en in het buitenland. Dat is een bewuste keuze. Klimaatverandering en ontbossing zijn wereldwijde problemen. Die willen we dus ook mondiaal aanpakken. Zoals ik zojuist al kort heb aangegeven, zetten wij ons in voor een beter klimaat, evenals voor het bevorderen van biodiversiteit en het verbeteren van leefomstandigheden. Onze wereld heeft meer bos nodig, want dit helpt bij het tegengaan van klimaatverandering. Bomen zijn op heel veel verschillende gebieden ontzettend nuttig: ze halen CO2 uit de lucht, bevorderen de biodiversiteit, zorgen voor een gezondere bodem, schonere lucht, betere watervoorziening, schaduw en verkoeling. Bovendien werken we bij onze buitenlandse projecten altijd samen met de lokale bevolking, dus de bomen dragen ook bij aan werkgelegenheid en brengen daarmee sociaaleconomische voordelen met zich mee.”


Kun je uitleggen hoe het proces van bomen planten en onderhouden in zijn werk gaat?

 

Ellen: “We planten wereldwijd bomen en doen dit vanuit onze rol als verbindende partij. We koppelen de steun vanuit de maatschappij (particulieren en bedrijven) aan professionele partijen, zoals landschaps- of natuurbeschermingsorganisaties. We zijn zelf geen grondeigenaar; onze rol is om fondsen te werven om de aanplant van bomen mogelijk te maken. Het aanplanten zelf wordt uitgevoerd door onze lokale partners. In Nederland kunnen dit bijvoorbeeld landschapsorganisaties zijn. In het buitenland werken we samen met lokale partners die in staat zijn om bomen en bossen kwalitatief en langdurig te beheren. Ze delen onze visie op bosaanplant en bosbeheer en hebben hier aantoonbare ervaring mee. Al onze projecten monitoren en evalueren we met zorg. Daarvoor zijn we minimaal tien jaar betrokken bij een project. Onze projectpartners zijn verplicht ons op de hoogte te houden over de aanplant en rapporteren ons hierover. Daarnaast monitoren we het project en de aanplant zelf met veldbezoeken. Verschillende projectpartners maken bovendien gebruik van monitoringtools. Denk daarbij aan observatietorens of camera’s om te registreren welke dieren zich in een projectgebied laten zien. Een belangrijk uitgangspunt bij onze projecten en de samenwerking is dat kwaliteit boven kwantiteit gaat. We willen zoveel mogelijk bomen planten, maar alleen als de juiste boom op de juiste plek wordt geplant en op de juiste manier wordt onderhouden. Daarbij gaat de voorkeur altijd uit naar inheemse en streekeigen boomsoorten. Dit zijn bomen die van nature in een gebied voorkomen of die al eeuwen bewijzen daar goed te gedijen.”


Met wat voor soort bedrijven/organisaties zijn jullie al een samenwerking aangegaan?


Ellen: “We werken momenteel samen met honderden bedrijven, je kunt ze hier allemaal vinden. Deze bedrijven variëren van koffietentjes tot financiële instellingen en alles daar tussenin. Het is inspirerend om te zien dat bedrijven vanuit verschillende sectoren bij ons komen om bomen te planten om uiteenlopende redenen. Onze bedrijfsbospartners komen bijvoorbeeld een dagje met ons mee om een deel van hun eigen bomen in te grond te zetten in Nederland! Het is ook mogelijk om aantoonbaar CO2 te compenseren in onze gecertificeerde bosprojecten, dat is vooral voor de wat grotere bedrijven relevant. Zij worden dan CO2-partner. En onze bomenpartners planten bijvoorbeeld bomen per verkocht product of dienst en dragen op die manier bij aan een groenere aarde. Veel variatie in de soorten bedrijven en samenwerkingen, dus!”


Kun je vertellen over een inspirerend moment of een bijzondere ervaring die je hebt gehad tijdens je werk bij Trees For All?

 

Ellen: “In december 2023 hebben wij onze tien miljoenste boom geplant! Dat was een bijzonder moment en een heel mooie mijlpaal. We gaan met veel enthousiasme op naar de volgende tien miljoen bomen, samen met onze projectpartners en alle donateurs!” 


Wat zijn de toekomstplannen en ambities van Trees For All?

Ellen: “Natuurlijk streven we ernaar om zoveel mogelijk bomen te planten, want hoe meer bomen, hoe beter. We blijven hier vol energie mee doorgaan. Daarnaast richten we ons nu ook wat meer op bewustwording (bijvoorbeeld via ons Trees for Schools programma). Er liggen nog mooie nieuwe ontwikkelingen in het verschiet…”

Logo | We R Asia

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Laatste artikelen

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL