Beach Cleanup Tour – Een klein gebaar met een groot bereik

The Beach Cleanup Tour. Eén team, één taak. We hebben immers maar één aarde waar we met z’n allen zuinig op moeten zijn. Zo dachten in ieder geval de Stichting Noordzee en maar liefst 2568 vrijwilligers er afgelopen week over. Samen hebben zij ervoor kunnen zorgen dat 10.991 kilo afval niet de zee in is gekomen. Jasper Delisse was ook aanwezig als gemotiveerde afvalverzamelaar.

Van Schiermonnikoog tot Cadzand

The Boskalis Beach Cleunup Tour is een jaarlijks evenement om de kust afvalvrij te maken. De tour bestaat uit twee teams met als doel de hele Noordzeekust schoon te maken. Eén team begint helemaal in het Noorden op Schiermonnikoog, en één team in het Zuiden in Cadzand. Samen lopen zij de kust af om het helemaal afval vrij te maken.

We R Aware

Jasper Delisse heeft dit jaar vanuit We R Asia ook meegedaan als vrijwilliger. We zijn al een aantal jaren lid van MVO-Nederland, omdat we geloven in een aantal Global Sustainable Development Goals. Eén daarvan is het zorgen voor verantwoorde consumptie en productie. We willen teruggeven aan natuur en maatschappij in plaats van nemen. Vanuit die gedachten, en het doel minstens eens per jaar deel te nemen aan een maatschappelijk verantwoord evenement, heeft Jasper zich aangemeld voor The Beach Cleanup Tour.

Terug naar de bron

Het is heel wat, 4935 rietjes en wegwerpbestekjes, maar belangrijker is het probleem aan te pakken bij de bron, zegt programmaleider Ewout van Galen. Namelijk goed afvalmanagement en het voorkomen van zwerfafval door toerisme. Want ondanks de vele kilo’s verzameld afval geeft hij aan dat deze resultaten tevens laten zien dat het probleem nog steeds ontzettend groot is.

Jasper beaamt dit zonder meer: “Het is een klein gebaar, en misschien heeft het geen directe impact, maar alle kleine beetjes helpen. Het is goed om je verhaal en je visie op de maatschappelijk verantwoord ondernemen te delen met gelijkgestemden. Ik kan daar mijn duurzame overtuigingen en doelen delen met anderen, maar juist ook inspirerende oplossingen van anderen vertalen naar mijn bedrijf.”

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL