De andere kant van de medaille: de kansen van Corona

Een maand geleden leek het Corona nog een ver van ons bed show. Een uitbraak die in China plaatsvond. Natuurlijk kent een virus geen grenzen en natuurlijk viel het te verwachten dat Europa ook getroffen zou worden. Inmiddels hebben we al een hele hoop corona-berichten gehoord, en raken we een beetje ‘corona-moe’. Daarom willen wij het juist graag hebben over de kansen die het met zich meebrengt. Deze situatie doet namelijk een beroep op onze collectieve flexibiliteit, creativiteit, en geeft – hoe vervelend ook in tijden van isolatie – tijd en ruimte om eens goed over je business na te denken. 

 

Medische kansen

Zelf hebben wij ook die mogelijkheid tot reflectie gehad. Doordat onze collega’s in China al getroffen waren door het coronavirus konden wij vanaf half januari al gedeeltelijk onze situatie inschatten; we wisten wat er komen ging. Ondanks dat we nu op beide fronten getroffen zijn, werkt het ook in ons voordeel. Toen onze Chinese collega’s in quarantaine zaten hadden wij de tijd om de status quo van We R Asia te bepalen, om lijnen strak aan te trekken en een duidelijk overzicht te creëren van onze werkzaamheden. China is als een dieselmotor weer op gang gekomen, wat betekent dat een enkeling nog in quarantaine zit, maar dat al onze producties weer zijn gestart. Wij zijn vanuit Nederland volledig ingericht zodat we wanneer nodig alles vanuit huis draaiende kunnen houden en onze werkzaamheden dus gewoon door kunnen laten gaan. Daarnaast zijn lucht-, zee- en treinvracht gewoon beschikbaar, zodat we door kunnen gaan met onze leveringen. Al met al staan wij helemaal klaar voor de tijd die komen gaat en zien we zelf maatschappelijke kansen. We hebben nu de mogelijkheid en capaciteit vanuit China om voor zorginstanties en ziekenhuizen medische attributen te produceren, aangezien deze nu ernstig in het gedrang komen in ziekenhuizen. Graag doen we dus een beroep op ons netwerk, om te kijken of we via deze weg iets voor zorginstanties of ziekenhuizen kunnen betekenen.

 

Dit is de tijd!

Voor een aantal van onze klanten heeft het coronavirus effect op hun corebusiness, omdat eindafnemers op dit moment bijvoorbeeld wat twijfelachtig zijn in deze onzekere tijd. Hoe vervelend dit ook kan lijken, we zien juist bij onze klanten dat dit ruimte geeft om eens goed boven hun business te gaan hangen en te kijken hoe ze hun afzet, productie en logistiek het beste kunnen gaan plannen. Het voordeel is namelijk wel: de effecten van het coronavirus zijn eindig en daar kun je op in spelen. Wij ondersteunen een aantal van onze klanten om hun gehele supply chain in kaart te krijgen, om te kijken waar het efficiënter en kosteneffectiever kan.

 

Wat wil jouw doelgroep?

Wat we daarnaast zien zijn bedrijven accuut handelen en de productie (tijdelijk) stopzetten. Uit de praktijk hebben we mogen ervaren dat dit in een aantal gevallen een overhaaste keuze is. Consumentengedrag is soms een onvoorspelbare, en kan je vaak nog verrassen. Soms is het zelfs zo dat een hele branche besluit er een stop op te zetten uit angst verliezen te draaien, terwijl het gedrag van de consument juist wat anders uitwijst. Om erachter te komen wat jouw klant wil, is het raadzaam dus ook daadwerkelijk te achterhalen wat voor gedrag deze klant vertoont en juist die vraag te vervullen. Of te kijken naar een andere doelgroep, of een ander kanaal. Dit is namelijk juist de tijd om bij te sturen, bij te schaven en te kijken hoe je innovatief in kunt zetten op jouw branche. 

We zien nu al dat deze crisis zorgt voor een aantal kansen. Meer mensen:

·      Oriënteren zich op online verkoopkanalen 

·      Willen door de quarantaine, in combinatie met het voorjaar, een hoop dingen rondom huis aanpakken of vervangen

·      Besparen geld door het sociale isolement en hebben dit dus te besteden voor andere (grotere) aankopen

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL