Groenbezorgen: Dé duurzame oplossing voor last mile delivery

Bij We R Asia leggen jouw samples en producten uit Azië een lange weg af. Van de leverancier naar een haven in Azië, op een containerschip naar Rotterdam, en vervolgens naar de klant. Om dit laatste stukje zo duurzaam mogelijk te regelen werken wij samen met Groenbezorgen, dé duurzame oplossing voor last mile delivery. Hoe het werkt? Pakketjes worden met de fiets opgehaald bij We R Asia en vervolgens afgeleverd bij de klant. Thijs Alofs, mede-eigenaar van Groenbezorgen, en Max de Jong, transportmanager bij We R Asia, vertellen over deze groene samenwerking.


De reis van een We R Asia pakket: op de fiets door weer en wind

Thijs: “Max meldt via ons portaal een pakket aan. Op het moment dat dit pakket wordt aangemeld zien wij in ons systeem direct dat er een pakketje klaarligt. Die komen wij vervolgens ophalen op de fiets, en dan nemen we ze mee naar onze hub. Daar worden de pakketten gescand en gesorteerd.” Max vult aan: “de ontvanger, dus onze klant, krijgt op dat moment ook een track & trace mail om het pakket te volgen. Dat is heel handig. Vervolgens zorgt Groenbezorgen ervoor dat het pakket netjes geleverd wordt.”

Benieuwd naar de reis van jouw pakketje bij Groenbezorgen? Dat kun je zien in deze animatie.


Thijs scant een We R Asia pakket

Met de service van Groenbezorgen kunnen we bij We R Asia ook milieubewuster de samples van onze klanten bezorgen. Thijs legt uit: “doordat we de pakketjes met de fiets ophalen bespaart We R Asia al op autostops. Per direct bespaar je dus lokaal op uitstoot, want wij doen alles per fiets. Buiten Uden en Veghel werken we samen met fietskoeriers.nl, en daarmee zitten we momenteel in 60 steden. Dus daar wordt je pakket dan ook weer per fiets bezorgd. Zo legt je pakket een zo duurzaam mogelijke weg af.”


Het duurzame doel van Groenbezorgen

Thijs: “fietskoeriers.nl is landelijk dekkend voor ons. Dus we hebben niet de focus om uit te breiden naar heel Nederland met Groenbezorgen, maar wel om de dekking hier in de regio te verhogen. We zijn ook bezig om eind dit jaar in Oss te openen. Uiteindelijk willen we zo veel mogelijk autostops voorkomen voor een gezondere leefomgeving. Dat is de afgelopen jaar al enorm gegroeid: in 2019 vervingen we 18.000 autostops, en in 2021 zelfs meer dan 50.000, met in totaal 180.000 kilometer afgelegd door onze fietskoeriers. Dat is 4,5 keer de wereld rond. Elk ritje tellen we mee. Het is 100% lokaal ontzorgen en duurzaam bezorgen.”

“Er is veel te veel autoverkeer van bezorgdiensten, of dit nou een busje is of een vrachtwagen. Alleen al hier in Veghel en Uden kan hier nog zo veel in veranderen. Wij geloven echt dat dit de toekomst is, met name voor de laatste kilometers. Of je nou zakelijk of privé hiernaar kijkt, duurzaamheid op de weg is gewoon een must.”Klanten: van webshops tot grote productiebedrijven

Een ‘duurzaam bezorgd’ award voor We R Asia

Iedereen die pakketten of post moet bezorgen kan klant worden van Groenbezorgen, heel divers dus. Thijs vertelt: “onze klanten zijn bijvoorbeeld Vanderlande, Udea, Hobij en natuurlijk We R Asia. Dat varieert echt van kleinere webshops tot bedrijven die iedere dag heel veel verzenden. Het gaat ons er dan vooral om dat ze mee willen doen aan onze missie: autostops voorkomen.”

Voor We R Asia was dit ook de grootste reden om samen te gaan werken met Groenbezorgen. Max: “ook op het water zijn we aan het kijken naar een groene missie, dus voor het containertransport. Dat sluit mooi aan bij de last mile delivery van Groenbezorgen. Zo kunnen we dus de hele reis van een pakket uit Azië verduurzamen en in kaart brengen.”


Bewustzijn creëren

De missie van Groenbezorgen zorgt ook voor een stukje extra bewustwording van de mogelijkheden om duurzamer te bezorgen. Thijs vertelt: “bedrijven moeten hiermee bezig zijn, en iedereen moet zijn steentje bijdragen. We zijn natuurlijk een commercieel bedrijf, maar onze missie is heel duidelijk. Onze klanten worden hier ook echt actief bij betrokken. We R Asia krijgt bijvoorbeeld aan het einde van het jaar een factsheet met hoe veel autostops jullie hebben voorkomen. Een belangrijk doel voor de toekomst is om ook nog de CO2 uitstoot hierbij te communiceren.” Max vult aan: “dat is inderdaad belangrijk. Zo kunnen wij ook aan onze klanten laten zien hoe wij onze CO2 uitstoot actief verminderen, en wordt We R Asia een steeds duurzamer bedrijf.”

Benieuwd naar hoe Groenbezorgen jouw bedrijf ook kan helpen om duurzamer te bezorgen? Dat lees je hier
Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong