Vrienden voor spieren

De Spieren-voor-Spierencampagne is de meest succesvolle prijzenmarathon van de VriendenLoterij tot nu toe. Er zijn veel meer loten verkocht dan aanvankelijk werd verwacht, waarmee veel geld is opgehaald voor het goede doel. Ruben Vos ontwikkelde namens de VriendenLoterij samen met We R Asia de knuffelbeer die symbool staat voor deze campagne tegen spierziektes, als Vrienden voor Spieren.



Spieren voor Spieren

“Als eindverantwoordelijke voor de prijzen bij de VriendenLoterij ben ik nauw betrokken bij de ontwikkeling van de campagnes. Zoals altijd wordt de helft van het geld dat de VriendenLoterij met een campagne verdient, geschonken aan een goed doel. Dit keer is gekozen voor Spieren voor Spieren. Met het geld zorgen we ervoor dat het kindercentrum van Spieren voor Spieren elke dag open kan zijn, zodat kinderen sneller een diagnose krijgen. De VriendenLoterij heeft al vaker veel geld opgehaald voor verschillende goede doelen, maar de Spieren-voor-Spierencampagne is tot nu toe het meest succesvol gebleken.”



Symbool van de campagne: Vrienden voor Spieren

“Dit is met name te danken aan de grote media-aandacht die we voor deze campagne gekregen hebben. Zo zijn Gerard Joling en Dennis van der Geest ambassadeurs van Spieren voor Spieren en hebben we mede dankzij hen veel in de spotlights gestaan. Ook de verhalen van de kinderen zijn belangrijk geweest, veel mensen zijn op deze manier overtuigd van het goede doel van Spieren voor Spieren. Voor onszelf was het verhaal van Bram erg belangrijk. Bram is zeven jaar en heeft de ziekte SMA type 2. Hij zit in een rolstoel en kan zelf nog maar heel weinig. Toen we hem voor het eerst zagen, had hij een beertje bij zich met maar één oog. Toen we hem naar zijn beer vroegen, zei hij dat de beer ziek was, net als hijzelf. Dat vonden we zó aandoenlijk dat we besloten hebben om zijn beer tot een belangrijk onderdeel van onze campagne te maken.”



Een knuffel voor Bram

“We zijn toen begonnen met tekenen en hebben de beer met behulp van We R Asia laten produceren. Het eindresultaat was Meneer de Beer; een beertje dat mensen krijgen bij hun bevestigingsbrief. Deze beer hebben we natuurlijk ook aan Bram gegeven. Zijn reactie was zowel mooi als ontzettend confronterend: ‘Mama, deze beer wil ik ook mee in mijn kist’. Dat zo’n jonge jongen op deze manier met zijn eigen overlijden bezig is, is buitengewoon triest, dat maakte op ons allemaal een grote indruk.”



De toekomst

“Gelukkig gaat het met Bram naar omstandigheden goed op dit moment, maar het kan elk moment minder goed met hem gaan. Met Bram en zijn ouders hebben we nog veel contact, als er veranderingen zijn dan horen we dat direct. Ondertussen is de Spieren-voor-Spierencampagne nog altijd actief bezig, mensen die lid worden ten tijde van deze campagne blijven voor de rest van hun lidmaatschap dit goede doel steunen. Zo hopen we nog veel kinderen te kunnen helpen.

Latest news [Dutch]

Do you want to stay up-to-date about recent developments? Subscribe to our monthly newsletter!

Contact

Dutch headquarters
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
The Netherlands

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

 

India office
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Province: Guangdong

en_USEN