Stijgende grondstofprijzen: wat zijn de oorzaken en wat merk jij ervan?

De handel in grondstoffen verbindt de grootste wereldmarkten met elkaar. Dat is met een geschatte totale waarde van ongeveer 6 biljoen dollar ook niet zo heel gek. Nu productie in China en de rest van de wereld weer langzaam herstelt van COVID-19, is er een groeiende vraag naar grondstoffen. Dit zorgt voor stijgende grondstofprijzen en helaas ook hogere inkoopprijzen (bron).


Vraag en aanbod

Grondstoffen worden tussen plekken met overvloed en plekken met schaarste verhandeld. Omdat China veel meer grondstoffen nodig heeft dan ze zelf hebben, importeren ze grote hoeveelheden om aan de productievraag van de wereld te voldoen. Met herstellende productie is er dus een groeiende vraag naar grondstoffen en stijgen ook de prijzen.


Europa

De Financial Times laat zien dat de prijzen van de grootste grondstoffen over 2020 en begin 2021 enorm zijn gestegen. Deze stijgende grondstofprijzen hebben niet alleen effect op productie in China. Ook in Europa importeren we veel grondstoffen voor productie, dus ook leveranciers en producenten hier krijgen te maken met hogere prijzen.



Wat merk jij?

Het belangrijkste en onoverkomelijke effect: hogere inkoopprijzen. Maar wat kun je hier wel aan doen? We R Asia zorgt dat je op de hoogte blijft van de belangrijkste ontwikkelingen. Met boots on the ground in China en Vietnam zitten we dichtbij de productiecentra en proberen we de beste prijzen te onderhandelen.

Daarnaast is de Amerikaanse dollar minder waard geworden ten opzichte van de euro in de afgelopen maanden. Aangezien de dollar nog steeds het meest gebruikt wordt als internationaal betalingsmiddel, is dit weer een positieve ontwikkeling voor de inkoopprijzen.  


Bron: https://www.xe.com/currencycharts/?from=USD&to=EUR


Wil je altijd op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen rondom produceren in China, Vietnam en India? Volg ons dan op LinkedIn!

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 20.000 euro per jaar.


Wil je weten wat we voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan gerust contact op via 0413 395 250 of via info@we-r-asia.com.

Wil je meer updates en interessante blogs zien over produceren in China, Vietnam & India? Volg ons dan op LinkedIn!

Latest news [Dutch]

Do you want to stay up-to-date about recent developments? Subscribe to our monthly newsletter!

Contact

Dutch headquarters
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
The Netherlands

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

 

India office
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Province: Guangdong

en_USEN