Meet team Vietnam: welke productiekansen liggen er in Vietnam?

Het is alweer drie jaar geleden dat we Path en Linh hebben verwelkomd bij We R Asia. Sinds april 2020 hebben we een kantoor geopend in Ho Chi Minh City in Vietnam. Hier zitten onze Vietnamese collega’s Path en Linh. Samen vormen zij team Vietnam. Als team Vietnam nemen zij de zoektocht naar leveranciers en de kwaliteitscontroles op zich vanuit Vietnam. Zij verzorgen dus het hele proces van productsourcing in Vietnam. Het is tijd om deze ervaren sourcing specialisten eens voor te stellen.


Path, stel jezelf eens voor

‘Hoi, ik ben Path, een ondernemer die niet bang is om uitdagingen aan te gaan en mijn dromen na te jagen. Ik ben opgegroeid in het bruisende Ho Chi Minh City. Na het behalen van mijn Bachelor of Arts diploma aan de HAMK University in Finland, begon ik aan mijn carrière als Financial Due Dillegence Associate bij PWC. Daar deed ik waardevolle ervaringen op in de zakelijke wereld. Hier heb ik Linh leren kennen. In totaal ben ik 3 jaar werkzaam geweest voor PWC.

Tijdens mijn tijd bij PWC, bleef mijn ondernemershart kloppen. Uiteindelijk besloot ik samen met Linh een eigen bedrijf te starten. We openden een Engels taalcentrum in Ho Chi Minh City. We richtten ons op het geven van hoogwaardige Engelse lessen aan studenten van alle leeftijden. Het bedrijf bloeide op en werd steeds populairder. Helaas werd het getroffen door de wereldwijde COVID-19 pandemie en zijn we in dienst gegaan als team Vietnam bij We R Asia.


Linh, vertel eens wat meer over jezelf

‘Hi, ik ben Linh. Net als Path ben ook ik opgegroeid in Ho Chi Minh City in Vietnam. Ik ben gaan studeren in de Verenigde Staten en uiteindelijk afgestudeerd door mijn Bachelor Of Arts diploma te halen aan de University of Washington. Tijdens mijn studie heb ik waardevolle kennis en vaardigheden opgedaan die me hebben geholpen om mijn passies en interesses na te jagen. Ook ik begon mijn carrière als Financial Due Dillegence Associate bij PwC. Uiteindelijk ben ik hier 4 jaar werkzaam geweest. Zoals Path al vertelde, hebben we hierna ons taalcentrum opgericht en ook weer moeten sluiten. Nu richten we ons samen als team Vietnam op We R Asia.


Team Vietnam, hoe ervaren jullie de communicatie met team Nederland?

‘We werken sinds 2020 samen met We R Asia.We werken natuurlijk op afstand samen met het kantoor in Nederland. Tot nu toe verloopt de communicatie tussen ons heel goed. Hoewel er heel soms wat miscommunicatie is, is dit van kleine aard. Dit lossen we altijd goed samen op. We zijn tevreden over de manier waarop het team van We R Asia Nederland communiceert met team Vietnam.

Wat de toegevoegde waarde van We R Asia betreft, vinden we het een geweldige kans om meer te weten te komen over verschillende industrieën en om nieuwe mensen te ontmoeten van verschillende bedrijven. We zijn dan ook erg blij met onze samenwerking tot nu toe en kijken uit naar een succesvolle toekomt, als team Vietnam, bij We R Asia.


We R Asia | Team Vietnam

Wat zijn volgens team Vietnam de grootste uitdagingen van sourcen in Vietnam?

‘Een van de grootste uitdagingen bij het sourcen in Vietnam is het gebrek aan technologische investeringen bij veel lokale bedrijven. Dit kan soms leiden tot een mindere kwaliteit waardoor deze producten vaak niet aan onze kwaliteitseisen voldoen. Hierdoor zijn de meeste producten die we uit Vietnam importeren arbeidsintensief. Dit kan het proces van het sourcen van producten uit Vietnam ingewikkelder maken, omdat we zorgvuldig moeten onderzoeken welke leveranciers aan onze eisen kunnen voldoen. Dit kan echter ook een kans zijn om lokale bedrijven te helpen hun processen te verbeteren en hun kwaliteit te verhogen, wat uiteindelijk kan leiden tot betere zakelijke relaties en een grotere markt voor iedereen.


Maar waar liggen dan de kansen? 

‘Vietnam staat bekend om de productie van textiel, ambachten, kunstwerken, landbouwproducten en arbeidsintensieve producten. Dit zijn de producten die het meest geschikt zijn om in Vietnam te laten produceren. Door het gebruik van hoogwaardige materialen en de bekwame vakmensen die beschikbaar zijn in Vietnam, kunnen deze producten van hoge kwaliteit en tegen een goede prijs worden geproduceerd.’ Daarnaast heeft Vietnam nog andere voordelen:

1.Stabiele, open economie

De Vietnamese economie blijft jaar op jaar groeien. Zelfs tijdens de coronapandemie bleef de economie groeien. Hoewel er wordt verwacht dat de groei wat afneemt, blijf Vietnam zich kenmerken door zijn stabiele en open economie.

2.Bredere industriële basis

De textielsector was jarenlang de belangrijkste industrie in Vietnam. Tegenwoordig vindt er echter een verschuiving plaats. Naar elektronica en machinebouw. Door hier volop op in te zetten, hoopt Vietnam ook minder afhankelijk te worden van andere landen.

3.Aandacht voor groene economie

Vietnam heeft ambitieuze plannen. Zo wil het land tegen 2050 klimaatneutraal zijn. Door deze plannen wil het land onafhankelijk worden van fossiele brandstoffen. Hiervoor zijn grote investeringen nodig in zonne- en windenergie.

4. Beter opgeleid en technisch onderlegd

De Vietnamese bevolking investeert steeds meer in opleidingen en in de Engelse taal. De Vietnamese bevolking gaat steeds beter Engels spreken wat veelbelovend is voor de toekomst. Op dit moment is het echter niet zo dat in alle branches en regio’s de kennis van het Engels even goed is. Naast een steeds beter opgeleide bevolking, zijn Vietnamezen ontzettend technisch onderlegd en erg gedreven.


Team Vietnam, als jullie producenten een tip zouden moeten geven, wat zou deze dan zijn?

Team Vietnam vertelt: ‘Om meer bestellingen uit het buitenland te krijgen, zouden lokale bedrijven moed moeten tonen door te investeren in technologieën die aan de kwaliteitseisen voldoen. Dit kan helpen om hun productieprocessen sneller en beter te maken en hun positie ten opzichte van concurrenten te verbeteren. Hierdoor worden ze aantrekkelijker voor klanten uit het buitenland, zoals de klanten van We R Asia. Als ze in nieuwe technologieën investeren, kunnen ze ook nieuwe markten betreden en innovatieve producten ontwikkelen die beter aansluiten bij de vraag van klanten. Dit kan de groei van lokale bedrijven stimuleren en bijdragen aan de economische groei van de regio.


Logo | We R Asia


Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Latest news [Dutch]

Do you want to stay up-to-date about recent developments? Subscribe to our monthly newsletter!

Contact

Dutch headquarters
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
The Netherlands

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

 

India office
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Province: Guangdong

en_USEN