Lockdowns in China: wat zijn de gevolgen voor jouw transport?

Het behoort de laatste twee jaar helaas tot onze orde van de dag: lockdowns in China. Sinds afgelopen maandag is het weer raak in Shenzhen. De Chinese overheid probeert hiermee een grote corona-uitbraak onder controle te krijgen in een stad met net zo veel inwoners als heel Nederland samen. Shenzhen is een echt economisch centrum voor de productie van hoogwaardige technologie. De iPhones en iPads van Apple worden hier bijvoorbeeld gemaakt, en nog veel meer. Met aanblijvende lockdowns worden productieketens wereldwijd geraakt, maar de impact lijkt tot nu toe mee te vallen.


De huidige situatie

Shenzhen, en andere nabij gelegen productiesteden, zitten op dit moment in een lockdown. Fabrieken die in lockdown moeten kunnen vervolgens ook geen containers vol laden. Dit zorgt ervoor dat de handelsstroom naar Europa en de rest van de wereld verstoort wordt, en dat ondernemers met een toevoerprobleem te maken kunnen krijgen. Ook moeten we rekening houden met vertragingen in transport. De Yantian haven van Shenzhen vervoert ruim 90% van China’s elektronische shipments. De haven is nu nog open, maar door het sluiten van veel fabrieken in de regio kunnen er minder shipments verwerkt worden.  

Ook in Shanghai zijn nieuwe maatregelen van kracht, maar nog in mindere mate dan in Shenzhen. Hier geldt het advies om thuis te blijven, maar transport services en haven terminals zijn open.Lockdowns en toeleveringen uit China

Vorig jaar zorgen lockdowns in China ervoor dat de wereld maandenlang zonder Chinese onderdelen zat. De productie van meerdere autofabrikanten werd hierdoor stop gezet. Volgens het Financieel Dagblad bedreigen deze huidige lockdowns in China nog niet de toelevering van onderdelen en producten naar de rest van de wereld. De grootste havens blijven tot nu toe open en het transport naar de havens blijft doorgaan. Het lijkt er dus op dat de impact op dit moment beperkt blijft.


Sustainable production in Asia

Bij We R Asia betekent duurzaam produceren ook zorg en aandacht voor jouw transport uit Azië. We houden de ontwikkelingen scherp in de gaten, en houden je op de hoogte van passende transport alternatieven. Zo hebben we kantoren in Nederland, China, Vietnam en India, en zorgen we voor een gezonde risico spreiding in jouw productie.


Logo | We R Asia

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Latest news [Dutch]

Do you want to stay up-to-date about recent developments? Subscribe to our monthly newsletter!

Contact

Dutch headquarters
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
The Netherlands

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

 

India office
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Province: Guangdong

en_USEN