Maak kennis met Jasper, CEO bij We R Asia!


Jasper, zou je jezelf eens kort willen voorstellen?

 

Jasper: “Ik ben Jasper en ben 39 jaar jong. Mijn woonplaats is Uden, waar ik samenwoon met mijn vriendin Lisette. We zijn al 12 jaar een stel. Ons lieve zoontje Lio wordt in oktober 3 jaar oud. Lisette is in verwachting van ons tweede kindje, dat eind november geboren wordt.

Ik hecht veel waarde aan zelfontwikkeling, zowel binnen mijn werk als in mijn persoonlijke leven. Als trotse eigenaar van We R Asia gedurende de afgelopen 16 jaar, heb ik een bijzondere reis mogen maken. Mijn connectie met China gaat al 18 jaar terug, waarin ik meer dan 50 keer gereisd heb. Vorig jaar heb ik voor het eerst India mogen verkennen, en we zijn daar nu al twee jaar zakelijk actief. Onze zakelijke activiteiten in Vietnam lopen al 3 jaar.

Het is voor mij belangrijk om actief te blijven sporten; dit houdt me scherp en zorgt voor zowel fysieke als mentale fitheid. Deze aanpak draagt bij aan mijn rol als leider van Team We R Asia, dat actief is in Nederland, China, India en Vietnam”.


Hoe ben je bij We R Asia terecht gekomen?

 

Jasper: “Mijn oom Ben, die betrokken is bij de productie van kunststofproducten voor spuitgieten, heeft mij geïntroduceerd in China. Dit gebeurde 18 jaar geleden. Hoewel ik een Hbo-diploma had, had ik op dat moment nog geen interesse om aan het werk te gaan. In plaats daarvan besloot ik aan de universiteit te studeren. Echter, gezien mijn jonge leeftijd en achtergrond als dorpsjongen, was ik nog niet klaar voor die stap. Na een half jaar moest ik de universiteit verlaten. Mijn oom, die zakelijke banden in China had, vroeg me toen of ik geïnteresseerd was om met hem mee te gaan. Ik mocht een vriend meenemen. Zo zijn we samen voor twee weken naar China gereisd. Gedurende die tijd had ik al veel ervaringen opgedaan, waaronder uitgaan en ontmoetingen met zakelijke contacten die naar China kwamen. Dit was mijn eerste reis naar China.

Na die eerste ervaring besefte ik dat ik er wel kon leven. Mijn oom had een zakendeal binnengehaald en vroeg me of ik voor 2,5 maand naar China wilde gaan. Ik stemde ermee in, nieuwsgierig naar de mogelijkheden. Tijdens die periode woonde ik samen met Guy Holder, zijn Engelse zakenpartner, die een relatie had met een Chinese vrouw. Onze dagen waren lang, met zo’n 12 uur werken per dag en frequente klantenbezoeken. Guy’s vriendin zorgde voor ons, deed de was en bereidde maaltijden, en zo werkten we 6 dagen per week. Deze tijd was intens, maar ook erg leuk. Na 2,5 maand keerde ik terug naar Nederland voor 3 weken, om vervolgens weer 2,5 maand in China door te brengen. Dit ritme van heen en weer reizen hield ik zo’n 1,5 jaar aan.

Uiteindelijk stond ik voor de keuze: waar wilde ik mijn toekomst opbouwen? Weloverwogen koos ik toch voor Nederland vanwege de hoge kwaliteit van leven. Daarna stelde ik mezelf de vraag welke zakelijke mogelijkheden ik vanuit Nederland kon opzetten. Zo is het idee voor We R Asia ontstaan”.


Welke mijlpalen heeft We R Asia bereikt sinds de oprichting?

 

Jasper: “Ik denk dat de eerste belangrijke mijlpaal was toen we van een thuiskantoor naar een gedeelde kantoorruimte verhuisden. Toen we ons kantoor aan huis hadden, waren er veel beperkingen omdat iedereen alles kon horen en er weinig vrijheid was. Tijdens die periode namen we een nieuwe collega aan, maar die bleef slechts een half jaar bij ons werken. Het was niet aantrekkelijk genoeg en na een half jaar vertrok deze collega weer. Dat was het moment waarop ik besefte dat we als bedrijf wellicht aantrekkelijker moesten worden.

We besloten daarom naar de Ideeënfabriek in Uden te verhuizen, een prachtig gedeeld pand. Hier creëerden we een stimulerende omgeving voor onze medewerkers en konden we nieuwe mensen ontmoeten. In deze periode kwamen we in contact met nieuwe ideeën en connecties. Bijvoorbeeld, het projectmanagementsysteem Podio waarmee we werken, leerde ik kennen via iemand die in hetzelfde pand zat. Dit was zeker een belangrijke stap voorwaarts.

Een andere mijlpaal was de overname van het bedrijf van mijn oom, zo’n 6 jaar geleden. Zijn dochter woonde in Amsterdam en had geen interesse in het bedrijf. Zijn zoon was mede-eigenaar van de Montimar-restaurants, dus hij ging de horeca in. Hierdoor kreeg ik de kans om zijn aandeel over te nemen. Dit was een cruciale stap richting onafhankelijkheid en ik ben mijn oom hiervoor enorm dankbaar.

Een derde belangrijke mijlpaal was de samenwerking met Gerard Werkhoven, mijn groeicoach, drie jaar geleden. Deze samenwerking was een ware eyeopener en heeft mij geholpen om op een gezonde manier te groeien. En dan is er natuurlijk de stap van dit jaar: we hebben ons eigen pand en zijn van plan om naar een nog grotere ruimte te verhuizen. Dit markeert wederom een belangrijke stap en mijlpaal in mijn carrière”.


Foto Jasper | We R Asia


Jasper, wat onderscheidt We R Asia van concurrenten in de branche?

 

Jasper: “Dat zijn onze toegewijde mensen. Die maken echt het verschil. Neem bijvoorbeeld onze situatie hier in Nederland: we zorgen er altijd voor dat er een Nederlandse projectmanager aan elke klant wordt gekoppeld. Deze managers hebben een diepgaand begrip van de klant, ze kunnen naadloos communiceren en samenwerken. Omdat we een Nederlandse BV zijn, bieden we onze klanten de mogelijkheid om zaken te doen met ons Nederlandse kantoor, en ze zijn altijd welkom om binnen te komen wandelen.

Onze teamleden in Vietnam, India en China spelen ook een cruciale rol. Neem bijvoorbeeld China: Vanessa is al 15 jaar actief bij We R Asia, vrijwel vanaf het begin, terwijl Schumi al 10 jaar bij ons werkt. Onze mensen zijn dus echt super dedicated. We hebben een uitstekende organisatiestructuur, ondersteund door doordachte systemen en een fijn projectmanagementsysteem. Zowel intern, met Podio, als extern, met het AFAS-systeem voor klantinteractie, zijn we goed georganiseerd. Hierdoor zijn we buitengewoon schaalbaar. Als iemand met verlof gaat of bijvoorbeeld een nieuwe kans bij Disney vindt, kunnen we heel goed opschalen. De vervangende collega kan snel integreren en alle overeenkomsten en afspraken doornemen. Onze schaalbaarheid wordt echt mogelijk gemaakt door onze toegewijde teamleden, zij maken werkelijk het verschil”.


Hoe zet We R Asia zich in voor maatschappelijke verantwoordelijkheid?

 

Jasper: “We proberen alleen producten te maken die duurzaam zijn. Voor ons staat duurzaamheid gelijk aan het creëren van producten die een langdurige levensduur hebben, en die tevens een positieve bijdrage leveren aan de samenleving. Een persoonlijk aandachtspunt van mij is ervoor te zorgen dat we voornamelijk volledige containerladingen via zeetransport verschepen en het gebruik van luchtvracht tot een minimum beperken. Bovendien zijn we actief bezig met het compenseren van een deel van onze CO2-uitstoot door bomen aan te planten. Dit initiatief is momenteel in ontwikkeling en vormt een onderdeel van onze inzet om positief bij te dragen aan het milieu.

We hebben ons ook toegelegd op certificeringen, die grondig worden geëvalueerd door externe partij Notified Bodies. Deze partij certificeert en waarborgt dat onze producten aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen. Dit aspect achten we van groot belang. Daarnaast hanteren we onze eigen ‘Code of Conduct’ die we met de Aziatische fabrieken waarmee we samenwerken overeenkomen. Hiermee verzekeren we dat onze producten aan de gestelde voorwaarden voldoen.

Het is vermeldenswaardig dat we lid zijn van NVO Nederland, waardoor we de Sustainable Development Goals omarmen en volgen. Binnen dit kader selecteren we specifieke doelen om onze aandacht op te richten. We focussen ons op doel 3: ‘Goede gezondheid en welzijn’, waarbij we ons inzetten om het welzijn van al onze medewerkers in Nederland, Vietnam, India en China te stimuleren en te waarborgen. Daarnaast streven we naar doel 8: ‘Fatsoenlijk werk en economische groei’. Dit betekent dat we een veilige en gezonde werkomgeving nastreven voor al onze fabrieksmedewerkers in China, Vietnam en India.

Onze inspanningen richten zich ook op doel 9: ‘Industrie, innovatie en infrastructuur’, waarbij we leveranciers zoeken die verantwoord omgaan met zowel mens als milieu, door gebruik te maken van innovatieve technologieën. Als laatste, maar zeker niet minst belangrijke, hebben we doel 12: ‘Verantwoorde consumptie en productie’. We erkennen dat volledig duurzame productie voor ons wellicht niet haalbaar is, maar we zijn vastberaden om actieve verbeteringen door te voeren. We spannen ons dus intensief in om op meerdere vlakken een positieve impact te maken. Dit omvat uiteraard ook het welzijn van onze medewerkers”.


Wat is het belangrijkste leiderschapsprincipe dat je hebt geleerd tijdens jouw carrière en dat je toepast binnen We R Asia?

 

Jasper:”Ik ben van mening dat wat je onderneemt, je ook dient na te komen, ongeacht of dit richting een klant is of binnen de interne organisatie. Wanneer je iets toezegt, draagt dit de verantwoordelijkheid om die belofte waar te maken. Als het onmogelijk is om dit na te komen, is het essentieel om transparant te communiceren over de situatie. Dit kan inhouden dat je uitlegt waarom het niet lukt, wanneer je wel verwacht het te kunnen realiseren, of welke belemmeringen er spelen. Duidelijke communicatie hierover is van cruciaal belang.

Naar mijn mening is dit het allerbelangrijkste. Ik heb ervaren dat het consequent hanteren van deze benadering mij aanzienlijk heeft geholpen en mij in de toekomst verder zal blijven brengen. Dit geldt eveneens voor ons team. Een waardevolle aanpak is goed luisteren en deze inzichten gebruiken om effectieve beslissingen te nemen en acties te ondernemen”.


Hoe zie je de toekomst van We R Asia in de komende 5 jaar?

Jasper: “Ik zie een hele mooie toekomst voor We R Asia. Onze strategische spreiding is gunstig en gezond. Op dit moment doen we vooral inkoop in China, en dat blijven we doen vanwege het bewezen succes en de uitstekende prijs-kwaliteitverhouding die het land biedt. Hierdoor zijn we in staat om hoogwaardige producten te bieden. Bovendien zijn ze in China steeds meer geautomatiseerd aan het werken, wat de balans tussen prijs en kwaliteit in ons voordeel houdt.

We streven ernaar om ook meer in te kopen in Vietnam en India om ook spreiding vanuit China te kunnen creëren. Dit is naar mijn mening een positieve ontwikkeling. Voor We R Asia zie ik een sterke groei in klanten en tegelijkertijd biedt dit kansen voor onze medewerkers om zich verder te ontwikkelen. Hierdoor kunnen we als bedrijf groeien en kunnen onze teamleden eveneens in hun rol groeien.

Persoonlijk beschouw ik mijn rol als een ambassadeur voor We R Asia. Ik wil me graag positioneren als een gezicht naar buiten toe. Binnen ons projectmanagement zien we de opkomst van autonome, zelfsturende teams. Mijn rol hierin is om als ambassadeur betrokken te blijven, terwijl het team zelfstandig opereert. Dit schetst voor mij een prachtige en optimistische toekomst voor We R Asia”.


Logo | We R Asia


Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Latest news [Dutch]

Do you want to stay up-to-date about recent developments? Subscribe to our monthly newsletter!

Contact

Dutch headquarters
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
The Netherlands

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

 

India office
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Province: Guangdong

en_USEN