Risico’s dropshipping

Dropshipping. Tegenwoordig een populaire vorm van e-commerce. Maar ook een makkelijke manier om te ondernemen. Waar e-commerce ‘goeroes’ 18-jarige studenten oproepen snel geld te gaan verdienen met dropshipment schieten kleine AliExpressen als paddenstoelen uit de grond. Daar is in principe niets mis mee. Maar als het gaat over ondernemen met een langetermijnvisie is het verstandig te kijken naar een meer duurzame vorm van retailen.


Wat is dropshipping?

Dropshippen is een vrij risicoloze manier van retailen. Webwinkeliers kunnen ervoor kiezen om producten op hun webshop te verkopen die ze zelf niet op voorraad hebben. Zodra een product besteld wordt, bestelt de webwinkelier deze bij een fabrikant of groothandel die meestal in China gevestigd is. De groothandel beheert in dit geval de voorraad en verzorgt de verzending. Het product wordt dus direct van de leverancier naar de klant verstuurd. Ondernemers hebben op deze manier niet het risico van enorme voorraden en kunnen met weinig investering hun eigen onderneming opstarten.


Wat is het risico?

Als dropshipper heb je zelf dus geen zicht op de producten en de kwaliteit ervan. Maar ook niet op het leveringsproces. Dit kan betekenen dat een leverancier niet de producten levert met de kwaliteit die jij belooft aan je klanten op je website. Daarnaast is het zo dat de klant vaak meer dan 3 weken moet wachten op een product, wat zorgt voor ongeduldige en uiteindelijk ontevreden klanten. Het risico is dat je imago schade oploopt en je geen loyale of terugkerende klanten hebt. Op lange termijn haal je er uiteindelijk dus minder uit.


Bouwen aan je imago

Dropshippen is een makkelijke manier van retailen, maar dus niet altijd even betrouwbaar. Is je volgende stap om kwalitatief goede maatwerkproducten te gaan verkopen? In dat geval kunnen wij je als geen ander helpen. We kennen de leveranciers op locatie en verzorgen frequente kwaliteitscontroles. Daarnaast verzorgen we de gehele verscheping en levering. Zo hoef jij geen oogje in het zeil te houden over het productie- en leveringsproces, maar weet je zeker dat het klopt.

Ben je benieuwd wat we voor je kunnen betekenen? Bel dan gerust even op +31(0) 413 39 52 50 of mail naar info@we-r-asia.com .

Wil je meer updates en interessante blogs zien over produceren in China, Vietnam & India? Volg ons dan op LinkedIn!

Latest news [Dutch]

[are_there_posts]

Do you want to stay up-to-date about recent developments? Subscribe to our monthly newsletter!

Contact

Dutch headquarters
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
The Netherlands

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

 

India office
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Province: Guangdong

en_USEN