Containerschip in het Suezkanaal is los: maar wat zijn de gevolgen?

Je hebt het vast wel voorbij zien komen in de afgelopen dagen, het containerschip van Evergreen wat muurvast in het Suezkanaal zat en zorgt voor een enorme opstopping in de containervracht. We zien dat de eerste schepen nu de route aangepast hebben en omvaren via de Kaap. Ookal is het schip nu losgetrokken, de verwachting blijft dat deze gebeurtenis een vertraging van ongeveer 2 weken gaat veroorzaken, of misschien langer. Geen positief bericht, maar we willen je graag updaten over deze situatie en je een beeld geven over mogelijke alternatieven en de juiste strategie.  


De Ever Given

Het containership Ever Given van rederij Evergreen zat sinds afgelopen dinsdag vast in het Suezkanaal, wat voor een file van ruim 400 containerschepen en tankers heeft gezorgd (bron). Vandaag kwam het bericht dat het schip is losgetrokken van wal, wat de blokkade oplost en de file achter het schip eindelijk op gang laat komen.Connectie Europa en Azië

Het Suezkanaal is een belangrijk punt in het internationale handelsverkeer. Ongeveer 30 procent van al het containervervoer wordt door het kanaal vervoerd, met een dagelijkse waarde van ongeveer 9 miljard dollar aan goederen (bron). Containerschepen uit Azië met als bestemming de Rotterdamse haven moeten ook door het Suezkanaal. Containers naar Rotterdam kunnen nu dus een verwachte vertraging van 2 weken oplopen. Daarnaast zorgt deze opstopping ook weer voor een vertraging in containers die terug moeten naar Azië, wat waarschijnlijk het al bestaande containertekort zal vergroten.


Wat kun je doen?

Als We R Asia houden we je up to date over de situatie en geven we je een eerlijk en realistisch beeld van de vertragingen. Naast zeevracht bieden we ook persoonlijke adviezen aan om je producten via luchtvracht, trein of vrachtwagen te vervoeren waar mogelijk. Verder blijft het belangrijk om tijdig te bestellen en zo je voorraad van nog langere vertragingen te behoeden.


Wil je meer weten over het Suezkanaal of welke gevolgen deze opstopping heeft voor de containervracht? Dit filmpje geeft je meer uitleg over het schip en wat deze situatie betekent voor goederentransport wereldwijd:


Wil je altijd op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen rondom produceren in China, Vietnam en India? Volg ons dan op LinkedIn!

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 20.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust contact met ons op via +31 413 395250 or info@we-r-asia.com.

Wil je meer updates en interessante blogs zien over produceren in China, Vietnam & India? Volg ons dan op LinkedIn!

Latest news [Dutch]

[are_there_posts]

Do you want to stay up-to-date about recent developments? Subscribe to our monthly newsletter!

Contact

Dutch headquarters
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
The Netherlands

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

 

India office
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Province: Guangdong

en_USEN