Het is zover, Chinees Nieuwjaar!

Het Chinees Nieuwjaar, ook wel het Lentefestival genoemd, is een kleurrijk spektakel dat diep geworteld is in de rijke tradities van de Chinese cultuur. Deze viering, die het begin van het nieuwe maanjaar markeert volgens de Chinese kalender, gaat verder dan slechts het tellen van de dagen; het is doordrongen met diepe symbolische betekenissen en verbondenheid. In deze blog vertellen we je meer over deze bijzondere periode en hoe We R Asia zich op Chinees Nieuwjaar voorbereidt.  


Hoe bereidt We R Asia zich voor op Chinees Nieuwjaar?

Ons team is weken voorafgaand aan het Chinees Nieuwjaar druk bezig met het verwerken van alle bestellingen die uiterlijk medio januari verzonden moeten worden. Tijdens deze drukke periode, die begint op 10 februari en vijftien dagen duurt, zorgen we er ieder jaar weer voor dat alle producten op tijd bij onze klanten aankomen. Voorafgaand aan Chinees nieuwjaar werken we nauw samen met onze Chinese collega’s en onderhouden goede communicatie, zodat zij deze feestperiode kunnen vieren met hun dierbaren. Onze Chinese collega’s genieten van 5 februari t/m 16 februari van een welverdiende vakantie. Houd er rekening mee dat we gedurende de gehele maand februari productiebeperkingen hebben.  


2024, het jaar van De Draak

Het Chinese dierenriemteken voor het jaar 2024 is de Draak. Elk dier in de Chinese dierenriem wordt geassocieerd met bepaalde persoonlijkheidskenmerken en voorspellingen voor het komende jaar, volgens de Chinese astrologie.

De Draak is het enige mythische wezen in de Chinese dierenriem en wordt beschouwd als een symbool van kracht, geluk en voorspoed. Mensen die in het jaar van de Draak worden geboren, worden vaak beschouwd als moedig, zelfverzekerd, intelligent en gepassioneerd. Ze hebben de neiging om leiderschapskwaliteiten te vertonen en streven naar grootsheid in alles wat ze doen.

In de Chinese cultuur worden Draak-jaren vaak gezien als bijzonder gunstig en veelbelovend. Het is een tijd waarin er mogelijkheden zijn voor succes en vooruitgang. Het is belangrijk op te merken dat de Chinese astrologie werkt met een cyclus van twaalf jaar, waarbij elk jaar wordt vertegenwoordigd door een ander dier. Elk dier heeft zijn eigen kenmerken en voorspellingen, waardoor de cyclus herhaalt.


Tradities en Symbolen tijdens het Chinees Nieuwjaar

 

Chinees Nieuwjaar staat synoniem voor familie en het versterken van familiebanden. Tijdens deze viering komen families samen om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar met open armen te verwelkomen. Deze reünies dienen als een krachtig symbool van eenheid en liefde binnen de familie, waar generaties samenkomen om de cirkel van het leven te vieren.

Het Chinees Nieuwjaar kenmerkt zich door een overvloed aan symbolen en rituelen, elk beladen met wensen voor geluk en voorspoed. Rode enveloppen, ook wel bekend als hongbao, worden gevuld met geld en symboliseren voorspoed voor de ontvangers. Het dragen van nieuwe kleding, het ontsteken van kleurrijk vuurwerk en het ophangen van rode decoraties zijn enkele van de vele symbolen die het Chinees Nieuwjaar vullen met positieve energie. In de dagen voorafgaand aan het nieuwe jaar nemen mensen de tijd om hun huizen grondig te reinigen. Deze handeling gaat verder dan simpelweg stof verwijderen; het symboliseert het verwijderen van ongeluk en slechte energie om plaats te maken voor positiviteit. Het is een ritueel van zuivering en een streven naar een frisse start. 


Chinees Nieuwjaar Rituelen

Offers en Gebeden: Tempels worden centra van bezinning, waar gezinnen offers brengen en bidden voor geluk en voorspoed in het komende jaar. Wierookstokjes worden ontstoken, en voedseloffers worden gedeeld met goden en voorouders. 

Familie Reünies: Het festival draait om familie, waarbij dierbaren van verre samenkomen. Het hoogtepunt is vaak een heerlijke feestmaaltijd op de avond van Chinees Nieuwjaar. 

Lantaarnfestival: De vijftiende dag van het nieuwe jaar wordt gevierd met het betoverende Lantaarnfestival. Kleurrijke lantaarns verlichten de nacht en optochten vullen de straten, wat het einde van de festiviteiten markeert. 

Leeuwendansen en Drakendansen: Levendige leeuwendansen en drakendansen treden op de voorgrond in veel Chinese gemeenschappen. Deze feestelijke dansen brengen geluk en verjagen kwade geesten.  

Chinees Nieuwjaar is meer dan een feest; het is een tijd van dankbaarheid, reflectie en hoop voor een beter jaar voor iedereen. Deze viering verenigt mensen, bevordert harmonie, eenheid en voorspoed voor het komende jaar. Het Lentefestival is een bruisend meesterwerk van traditie en symboliek, een viering van de Chinese cultuur weerspiegelt. 


Logo | We R Asia

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 40.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Latest news [Dutch]

[are_there_posts]

Do you want to stay up-to-date about recent developments? Subscribe to our monthly newsletter!

Contact

Dutch headquarters
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
The Netherlands

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

 

India office
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Province: Guangdong

en_USEN