Michael Pronk – Als westerling naar de Chinese markt

1421 Consulting Group (1421) is vijf jaar geleden opgericht door Peter Pronk in Beijing. Zijn zoon en werknemer, Michael Pronk, vertelt ons over het bedrijf, de Chinese markt en de samenwerking met We R Asia. China bestaat al heel lang en heeft andere principes dan de Westerse wereld. 1421 helpt Westerse ondernemers op het strategische vlak. Daarnaast bieden ze diensten aan om ervoor te zorgen dat de dingen die moeten gebeuren, goed gebeuren.



Peter Pronk is een echte ondernemer en heeft al meerdere bedrijven onder zijn hoede gehad. Hij is destijds in China begonnen met werken voor een Chinees staatsbedrijf, dit was zijn eerste baan ooit. Daarvoor is hij altijd eigen ondernemer geweest. Werken binnen een Chinees staatsbedrijf als enige blanke is niet oneindig mogelijk. Peter Pronk is toen begonnen met het bedrijf 1421, met het staatsbedrijf als eerste klant. Op deze manier zijn ze op een goede manier uit elkaar gegaan en kon Peter weer doen wat hij het liefst doet, ondernemen.



Toekomst van China

China verandert continu en de Chinese markt zal steeds meer gaan veranderen, zoals het de afgelopen 20 jaar al heeft gedaan. Toen het bedrijf vijf jaar geleden ontstond was het al totaal anders dan nu. Vijf jaar geleden lag de focus in China op inkoop. Nu kijken Westerse ondernemers veel naar het exporteren van producten naar de Chinese markt. Daarnaast worden er ook problemen opgelost zoals het zoeken van investeerders en nieuwe technologieën naar de Chinese markt. China zal de komende 10 jaar weer veel veranderen. Het is veel daadkrachtiger dan Europa, ze maken sneller stappen wanneer er een probleem is.



China zal ook steeds mobieler worden, in Europa zijn we nog veel gebonden aan laptops. In China wordt alles op mobiel gedaan en deze trend zal zich doorzetten. China is een ontzettend groot land met verschillende soorten gebieden, het is lastig om het als één geheel te zien. De economie verschilt dan ook per gebied. De komende 10 jaar wordt er verwacht dat de onderontwikkelde gebieden meer ontwikkeld zullen worden.

Een grote trend voor de toekomst is een nieuw leven in blazen in de silk road. Dit is een route door Centraal-Azië wat eeuwen lang de belangrijkste verbinding was tussen Oost en West. de AIIB heeft een programma opgezet om dit nieuw leven in te blazen. Daar wordt veel van verwacht.



We R Asia en 1421 Consulting Group

1421 consulting group begon steeds meer aanvragen te krijgen van kleine bedrijven. Ze hebben hier niet het perfecte netwerk en de juiste oplossing voor. Toch is het belangrijk om het netwerk verder te helpen. Michael kwam in gesprek met Jasper en de werkwijze van We R Asia sprak goed aan.

Wat We R Asia kan betekenen voor haar klanten, kan 1421 niet aanbieden. Door het netwerk zo verder te helpen, kijken mensen positief tegen de werk ethiek van 1421 aan.

Toch kan 1421 consulting group wat beteken voor de klanten van We R Asia. Zij kunnen vooral zorgen voor begeleiding op strategisch gebied. Ze kunnen bedrijven begeleiden die de Chinese markt willen betreden. Ze zorgen ervoor dat een bedrijf strategisch naar de markt kijkt. Daarnaast helpen ze om vragen te beantwoorden waar ze vaak in eerste instantie niet over nagedacht hebben.



Groeikansen in China

Er zijn nog steeds veel groeikansen voor Westerse bedrijven die in China voet aan de grond willen krijgen. één van de groeikansen voor Westerse bedrijven zijn Westerse luxe producten. Chinese consumenten kijken erg naar Westerse luxe producten zoals wijn, gadgets, luxe tassen en auto’s. Daarnaast zijn er nog veel kansen in de health care industrie. In China zijn er bijvoorbeeld enorm veel alzheimer patiënten. Deze patiënten verblijven in eerste instantie vaak bij familie. Wanneer ze te ziek worden om thuis te verzorgen gaan ze naar het ziekenhuis.

Latest news [Dutch]

Do you want to stay up-to-date about recent developments? Subscribe to our monthly newsletter!

Contact

Dutch headquarters
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
The Netherlands

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

COC: 55560946

Vietnam office
Address: Bo Bao Tan Thang Street
Area: Son Ky Ward
District: Tan Phu
City: Ho Chi Minh City

 

India office
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

China office
Address: No. 8 Block D.
Postal code: 523710
City: Dongguan
Province: Guangdong

en_USEN