Meet onze collega in China: Boly

Boly, één van onze collega’s in China, is samen met een andere collega verantwoordelijk voor de kwaliteitscontroles. Hij houdt zich bezig met de inkomende projecten en inspecties. Boly is erg leergierig en nieuwsgierig en hij is op het moment druk bezig met het verbeteren van zijn Engels. Toch wilde hij graag een interview geven waarin hij zelf vertelt wie hij is en wat hij voor ons doet.

We R Asia

“In 2009 ben ik afgestudeerd met als major International Economics. Na mijn afstuderen heb ik verschillende banen gehad in een soortgelijke functie als die ik nu heb. Zo heb ik me al voordat ik bij We R Asia kwam goed kunnen ontwikkelen. Een vriend van me vertelde me toen over We R Asia en heeft me aanbevolen. De eerste kennismaking was met mijn collega’s waarna een ontmoeting met Jasper volgde. De klik was er meteen en inmiddels werk ik al een jaar voor We R Asia.

Mijn taak is om de productaanvragen uit te werken: ik krijg een aanvraag binnen vanuit Nederland en werk dit samen met de leveranciers uit. Wanneer de order geplaatst is, volg ik het complete proces en voer ik tussentijds kwaliteitscontroles uit. Ik controleer of het product voldoet aan de wensen van de klant en de Europese kwaliteitsnormen en maak hier een rapport van. Deze feedback stuur ik terug naar Nederland, als de klant vervolgens akkoord gaat, zorg ik ervoor dat het product gereed gemaakt wordt voor transport.

‘Ik leer nog elke dag’

Het leuke aan mijn werk vind ik dat ik veel contact heb met mensen, ik ben eigenlijk continu aan het communiceren. Soms is het lastig om te onderhandelen met een leverancier, bijvoorbeeld als we er samen niet uitkomen, maar ik heb de afgelopen jaren veel geleerd. Als mijn collega’s uit Nederland langskomen, krijg ik bijvoorbeeld veel feedback van hen. Ik vind het ook leuk om daarmee bezig te zijn. Het is fijn om me te kunnen ontwikkelen en om na een aantal jaar ook daadwerkelijk verschil in mijn manier van werken te merken. Maar het allerleukste aan mijn werk vind ik het als er moeilijke producten gevraagd worden, ik vind het interessant om de mogelijkheden voor zo’n product helemaal uit te pluizen en uiteindelijk met een oplossing te komen. Zodat de klant, We R Asia en ook ik tevreden zijn met het resultaat. Zo heb ik op dit moment een opdracht voor een voetbalshirt, er zitten een heleboel eisen aan dit shirt en om aan al die eisen tegemoet te komen is een leuke uitdaging.

Iedere avond thuis eten

Ik zorg ervoor dat ik minimaal één keer in de week wat leuks kan doen met mijn vrouw Jeana en onze zoon. ’s Avonds zorgen we er altijd voor dat we samen kunnen eten, op deze manier zie ik ze gelukkig erg vaak. Het is erg handig dat ik in Dongguan kan werken, want ik woon zelf in het zuiden van de stad. Dat betekent dat ik nog genoeg tijd over heb voor mijn gezin en mijn hobby’s. Iets wat hier in China niet altijd vanzelfsprekend is. Ik vis graag en houd van autorijden, dan rijd ik bijvoorbeeld naar Hong Kong, dat ligt hier in de buurt. Binnen twee uur kan ik daar al zijn. Ook lees ik graag en veel, omdat ik nu bezig ben met het verbeteren van mijn Engels, lees ik ook veel Engelstalige boeken.

Een reis naar Europa vanuit China

Als ik ooit naar Nederland zou komen, zou ik het leuk vinden om het kantoor van We R Asia eens te zien. Ik heb een aantal van mijn Nederlandse collega’s al ooit ontmoet in China maar er zijn er ook die ik nog nooit gezien heb, alleen via Skype. Het lijkt me vooral leuk om hen en Pascal en Sam weer eens tegen te komen. Verder lijkt het me fantastisch om eens naar Amsterdam te gaan, de cultuur in Nederland is heel anders dan hier en het lijkt me heel boeiend om dat van dichtbij te kunnen zien. Zo nemen wij altijd een kadootje mee als we bij iemand op bezoek komen, in Nederland wordt dat veel minder gedaan. Als ik ooit genoeg geld bij elkaar heb gespaard, zou ik graag samen met Jeana naar Europa reizen en dan sla ik We R Asia natuurlijk niet over!”

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL