Geen nieuwjaarswens, maar werkelijkheid: We verzorgen productie in India vanaf 2021!

2020, een jaar van bezinnen en bijsturen. Het zal de boeken ingaan als een bijzonder jaar. Bijzonder was het zeker, want het heeft absoluut niet alleen een negatieve stempel gedrukt. Heel het COVID-19 heeft enkel een vergrootglas op sommige situaties gelegd, of bepaalde processen die al in gang waren gezet versneld. Voor ons zijn er ook een aantal zaken in stroomversnelling geraakt waar we al langer mee bezig waren. Zoals het openen van een kantoor in Vietnam afgelopen april. En dat niet alleen, want in 2021 openen we ons vierde kantoor voor productie in India.

 

Bezinnen en bijsturen

Er zijn een aantal zaken die eraan bij hebben gedragen dat we in 2020 ons derde kantoor hebben geopend en in 2021 ons vierde kantoor voor productie in India gaan openen.

 

  • COVID-19 

Natuurlijk kunnen we niet om COVID heen. Vanaf januari tot maart lag de volledige productie in China stil, waarna wij vanaf maart in Europa te maken kregen met de uitbraak van Corona. Kansen en sources geografisch spreiden bleek op dat moment de juiste zet, zodat we niet afhankelijk zijn van een single source.

  • China als onafhankelijke economie

De CCP (Chinese Communistische Partij) heeft eind oktober het veertiende Vijfjaren Plan behandeld. Vijfjarenplannen staan centraal in de economie van het Communistische China. Het Vijfjaren Plan behandelt de economische strategie voor de volgende vijf jaar en zet quota’s voor de binnenlandse productie. Er is nog weinig bekend over het Veertiende Vijfjarenplan, maar wel is bekend dat China steeds meer gaat aansturen op een onafhankelijke economie. Dat betekent het opkrikken van de binnenlandse vraag in plaats van de huidige afhankelijkheid van export naar het Westen. Een onafhankelijkere economie zou China in staat stellen om agressiever politiek en economisch beleid te voeren, zonder angst voor afnemende export. Zij zullen Europese export dus niet zo makkelijk meer gaan faciliteren. Dat vooruitzicht wordt alleen maar waarschijnlijker door de Covid19-uitbraak. Een langetermijneffect hiervan is namelijk, volgens onderzoek door de ABN AMRO, deglobalisering. De verschillende werelddelen lijken dus weer verder van elkaar af te gaan drijven. Voor ons des te meer reden om onze sources te gaan spreiden.

  • Bevordering samenwerking Vietnam en EU

Sinds dit jaar wordt de samenwerking tussen Vietnam en de EU wederzijds gestimuleerd. Zo zijn wordt bijvoorbeeld voor 71% van de export lagere invoerrechten ingevoerd.

  • Meer geografische spreiding

De geografische spreiding is natuurlijk goed in het licht van een pandemie of van drastische politieke koersen, maar buiten dat is het sowieso verstandig om je sources geografisch te spreiden. Zo is India bijvoorbeeld specifiek gespecialiseerd in het produceren van textiel, leer en staal. Dit maakt het interessant om te kijken naar landen en hun specialisaties.

Al met al was 2020 voor ons een jaar met mooie uitdagingen en nieuwe kansen. Vol goede moed gaan we 2021 in, met hopelijk net zoveel uitdagingen en kansen. En natuurlijk met een nieuw kantoor voor productie in India.

 

We hopen dat je 2020 ook mooi af kunt sluiten, en met frisse moed 2021 tegemoet gaat. Namens heel ons team wensen we je stralende feestdagen en een gelukkig nieuwjaar toe!

 

Jasper, Laura, Remco, Elieke, Lars, Nienke, Wido & Irene. 

 

China office: Vanessa, Schumi, Boly, Jodina, Kane 

 

Vietnam office: Linh, Path 

 

India office: Varsha, Suvrat 

Laatste artikelen

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL