Voyant: De ideale zwembroek van Marc Vossenaar

Je moet passie in je werk hebben, het moet als een hobby voelen en het moet je intrinsiek motiveren. Toch? De 27-jarige Marc Vossenaar is hier het levende bewijs van. Jong, gedreven en met volle passie voor zijn product – de ideale zwembroek – is hij klaar om de markt te bestormen met het merk Voyant. Maar eerst met wat hulp via Kickstarter.

Wanneer hij niet bezig is met zwembroeken en slippers te ontwikkelen, staat hij in de sportschool Health City in Vught om mensen personal training te geven. Maar binnenkort begint hij voor zichzelf: “Het is fijn dat ik het nu voor mezelf personal training kan geven. Zo kan ik mijn tijd beter indelen en daarnaast ook bezig zijn met mijn zwembroeken.


Gescheurde broek en kapotte telefoon

Maar waarom zwembroeken? “Ik was een aantal jaren geleden op vakantie en ging van de glijbaan af. Toen ik opstond zag ik dat ik volledig uit mijn zwembroek gescheurd was. De pasvorm was gewoon helemaal niet goed. Uit noodzaak heb ik daar een nieuwe zwembroek moeten kopen, en besefte me dat deze zwembroek een stuk beter bij mijn slippers stond. Toen begon het idee te leven: waarom dragen wij mannen altijd zwembroeken met een slechte pasvorm die totaal niet bij onze slippers passen? Sterker nog, ik keek een foto terug en het zag er niet uit. Daar moeten gewoon passende slippers bij.” 

Helaas was de zwembroek niet het enige dat was gesneuveld die bewuste vakantie. “In de zomer draag ik, zoals veel mannen, non-stop mijn zwembroek. En dan stop ik natuurlijk ook mijn mobiel in de zak van mijn zwembroek. Groot nadeel: er zitten geen ritsen in. Dat heeft mijn mobiel helaas moeten vergelden met een barst in het scherm. Dat kan beter, dacht ik.”


De Voyant zwembroek krijgt vorm

“Toen ben ik verder gaan denken op dit idee. Wat voor verbeteringen kan een zwembroek nog meer gebruiken? Een zwembroek droogt niet heel snel op. En veel mannen dragen ook nog een boxershort onder hun zwembroek, wat het droogproces niet bepaald sneller maakt. Dus dan loop je de hele dag rond in een natte broek. Een sneldrogende stof voor de broek en de onderbroek zou dus ideaal zijn. Zo heb ik met veel vrienden gespard, een hoop marktonderzoek gedaan en is het idee steeds verder aangescherpt.”


Het merk

Dus, het idee: een sneldrogende zwem- en onderbroek met perfecte pasvorm, zakken met ritsen én met bijpassende slippers. “Maar ik wist helemaal niets van zwembroeken. Ik moest me er nog helemaal in verdiepen. Het merk zelf moest ook een merk zijn waar mensen graag mee geïdentificeerd willen worden. Toen ben ik met Marco van Bilsen, marketing director bij Brand Loyalty, in gesprek gegaan over de uitstraling en details van het merk. Daarom draagt de zwembroek nu het kenmerkende rode label,” vertelt Marc. “Ik heb een aantal vrienden die verstand hebben van marketing, fotograferen, filmen en editten. Toen de zwembroek, boxershort en slippers helemaal in de juiste vorm waren uitgewerkt hebben we zelf alle uitingen, zoals productfoto’s en promotiefilmpjes gemaakt.”

“Ik ben de zwembroek voor het eerst gaan ontwikkelen met een leverancier in Turkije, maar dat verliep niet soepel. Het product dat werd geleverd was niet van goede kwaliteit, dus heb ik besloten om daar afscheid van te nemen. Toen hoorde ik van iemand die ik train dat ik eens contact op moest nemen met We R Asia, en dat heb ik gedaan. Remco heeft me vervolgens geïntroduceerd aan Esther Jubbega, een specialiste op het gebied van stoffen. Met haar heb ik onderzoek gedaan naar de juiste stof, naar waar de broek te verstevigen zodat ‘ie niet uitscheurt en hebben we de technische tekeningen uitgewerkt, totdat we de perfecte zwembroek op papier hadden en het konden laten ontwikkelen. Hier ging een uitgebreid sourcing traject aan vooraf.” Tegen een sourcingfee voert We R Asia namelijk sourcing trajecten voor klanten uit om de beste leveranciers te zoeken. Als dit positief is afgerond kan het productieproces beginnen.


Helemaal klaar voor de start!

Uitgedacht, gesampled en klaar om de rekken in te gaan. Alleen nog de investering bekostigen om het te kunnen produceren. “Ik heb drie verschillende productgroepen: de zwembroek, de boxershorts en de slippers. Dus dat is productiematig vrij complex, waardoor ik best wat startkapitaal nodig heb. Daarom heb ik Voyant op Kickstarter gezet.”

Kickstarter: een investeringsplatform voor creatieve projecten. Alles van films, games, en muziek tot kunst, design en technologie. Ze hebben als missie om creatieve projecten tot leven te brengen. Projecten die aangemeld worden hebben 60 dagen de tijd om hun gevraagde investering te behalen. Daarna verloopt het. 

Voyant staat nu 37 dagen op Kickstarter. Dat betekent dat Marc nog 23 dagen heeft te gaan om zijn benodigde investering op te halen.

Enfin, we kunnen je nog verder overtuigen van dit product, maar beter nog beoordeel je het zelf! www.voyantsummerwear.nl 

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL