Vlog: China door de ogen van Anna

China heeft haar eigen normen, waarden, tradities en gewoonten. En zelfs dat verschilt aanzienlijk van Noord tot Zuid, Oost tot West. Zeker is dat een tripje naar China een complete cultuurshock met zich meebrengt. Van uitgestrekte versmarkten tot aan de gecompliceerde taal, het verre oosten heeft een hoop culturele verschillen met Nederland. En welke reiziger wil nou niet deze wereld verkennen? Anna deelt het met ons via een vlog.

 

‘It was quite the adventure’

Anna heeft voor haar afstudeerstage een betoverend plekje weten te bemachtigen, op ons kantoor in Dongguan, zo’n 11,5 uur vliegen en 9.189,67 km verderop. Als International Marketing Management studente zet ze zich in voor een goede verstandhouding tussen We R Asia, klanten en leveranciers, middels het schrijven van een communicatieplan. Met een warm onthaal van onze Chinese collega’s tijdens haar aankomst, het omringende feestgedruis omtrent het Chinese nieuwjaar en een vroeg waterig zonnetje, heeft deze globetrotter haar draai kunnen vinden. En ze is vastberaden deze vijf maanden lange reis met alle thuisblijvers te delen. Via vlogs.

 

Vlog vol verrassingen

Al eerder heeft Anna een vlog gemaakt omtrent het Chinese nieuwjaar. Haar heenvlucht, de kennismaking met een aantal Chinese collega’s en de gelukkige nieuwjaarswensen vanuit Dongguan konden we meemaken door de lens van de camera. We keken in de vlog mee met de eerste ervaringen van Anna met China en konden een klein beetje cultuur snuiven rondom een traditioneel nieuwjaarsfeest.

 

Voorstel vlog

In de volgende vlog leren we Anna zelf kennen. Maar ook onze Chinese collega’s. De vlog biedt een klein kijkje achter de schermen, waarin uitbundige Bella, leergierige Boly, ervaren Vanessa en punctuele Schumi worden voorgesteld. Maar ook waarin het Chinese kantoor van We R Asia en de omgeving van Dongguan te zien zijn.

 

Anna’s vlogs volgen

Vijf maanden China zijn natuurlijk niet in twee vlogs samen te vatten. Daarom deelt Anna elke twee weken haar ervaringen in Dongguan met ons in een vlog. Ben je benieuwd wat Anna allemaal meemaakt in China? En wil je weten hoe onze werkzaamheden in het Oostelijk halfrond eruit zien? Of ben je gewoon benieuwd naar de Chinese cultuur? Volg dan Anna’s vlogs op ons Youtube kanaal!

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 20 Manuel Gonsalves Road
Postcode: 400050
District: Bandra West
Stad: Mumbai

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL