Van tienermeisje naar zakenvrouw

Elke dag werken wij nauw samen met onze collega’s in China. Zij zijn er mede voor verantwoordelijk dat onze klanten tevreden zijn met hun producten en spelen dus een grote rol in het proces. Dit keer laten we onze collega Vanessa aan het woord. Vanessa werkt al vanaf het begin bij We R Asia en is een van onze vaste krachten in China. In dit blogbericht vertelt Vanessa hoe ze bij We R Asia terecht is gekomen, wat haar dagelijkse bezigheden zijn en hoe ze het ervaart om met Nederlandse collega’s samen te werken.  

Gelijk een baan na studie

Acht jaar geleden ben ik gelijk vanuit mijn studie, ‘Advanced Business English’, bij We R Asia terecht gekomen. Een van mijn klasgenoten was bekend met We R Asia en vroeg aan mij of dit niet iets voor mij was. Zonder te twijfelen nam ik contact op met het bedrijf en werd ik meteen uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek op het kantoor in China.  Ik was echt net geslaagd voor mijn studie en kon gelijk aan het werk, iets dat niet vanzelfsprekend is in China. Dankzij mijn studie beheers ik de Engelse taal heel goed waardoor ik gelijk goed kon communiceren met mijn Nederlandse collega’s.

 

Dagelijkse bezigheden

Mijn dagelijkse activiteiten tijdens het werken bestaan vooral uit het verwerken van productaanvragen en zorg dragen voor de logistiek vanuit China. Ik ben verantwoordelijk voor het contact met de leveranciers en zorg ik ervoor dat de producten op de juiste manier worden geproduceerd.  Daarnaast heb ik elke dag contact met mijn Nederlandse collega’s om de stand van zaken door te nemen van de verschillende projecten. Soms is het wel wat lastig om met Nederland te communiceren vanwege de cultuurverschillen. Hierdoor kijken we verschillend tegen dingen aan waardoor het wel eens botst, maar gelukkig weten we altijd een passende oplossing te vinden en zorgen we er samen voor dat zowel de klant als de leverancier tevreden terug kan kijken op een goede samenwerking. Ook het tijdsverschil kan soms behoorlijk op onze zenuwen werken. Zo komt het wel eens voor dat wij nieuwe updates nodig hebben, maar dan moeten we wachten tot werkdag in Nederland begint. Gelukkig werken we met goede computerprogramma’s waardoor we vragen kunnen stellen en opdrachten kunnen geven. Zo hoeven we niet constant op antwoord te wachten en kunnen we andere werkzaamheden oppakken. Geen één dag is hetzelfde bij We R Asia. Meestal ben ik op kantoor aan het werk, maar ga ook met enige regelmaat op bezoek bij de leveranciers. Vooral wanneer wij gasten vanuit Nederland hebben is het belangrijk dat een van ons mee gaat om als tolk te fungeren

 

Uitdagende projecten

Werken bij We R Asia betekent ook dat ik elke dag weer nieuwe uitdaging aan ga. Ik vind het ontzettend leuk, vooral omdat het werk zo variërend is. Elk project is anders en omvat weer totaal andere producten, maar de projecten waar ik de meeste uitdaging in zie zijn de boxen van het Menne Instituut. Over het algemeen bevatten projecten één of twee soorten producten en heb je dus hooguit maar met maximaal twee verschillende leveranciers te maken. Voor de boxen van het Menne Instituut werken we met zeven, acht of zelfs meer leveranciers. Een hele uitdaging voor het hele team, maar ontzettend leuk om met deze producten te mogen werken.

 

Vrije tijd

Wanneer ik niet aan het werk ben ga ik graag sporten of lees ik boeken. Daarnaast hou ik ervan om films te kijken en ga ik graag met vriendinnen op stap. Wanneer er vanuit Nederland klanten komen ga ik met ze op pad en dan laat ik ze het echte Chinese eten proeven en kunnen ze het nachtleven in China ervaren. Ik kan je vertellen; dat gaat er heel anders aan toe dan in Nederland.

 

“De dag dat Vanessa binnen kwam op ons kantoor, kwam ze binnen als een jong meisje die een trainingspak aan had. Ze is de afgelopen jaren gegroeid tot een volwaardige dame. Ze bouwt goede relaties op met onze klanten en onze klanten vinden het dan ook leuk om Vanessa te zien. In februari is Vanessa op bezoek geweest in Nederland. Nu ze Nederland heeft gezien kan ze dit ook beter plaatsen. Europa heeft een positieve indruk op haar achter gelaten, maar door deze reis beseft ze dat ze het goed heeft in China. Het Chinese leven past meer bij haar dan het Europese leven. Wij zijn heel erg blij dat Vanessa onze collega is, ze staat zeven dagen in de week voor ons klaar en is dan ook altijd positief. Het is een fijne dame om mee samen te werken”, aldus Jasper.

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

Kantoor India
Adres: 20 Manuel Gonsalves Road
Postcode: 400050
District: Bandra West
Stad: Mumbai

nl_NLNL