Een leverancier om te knuffelen – Tang Da Quan

Knuffelbeer

Ik ben zelf een echte knuffelbeer. Als klein kind had ik altijd al veel veel knuffels waar ik mee speelde. Ik gaf ze allemaal een naam en dan speelden we schooltje of ik zette ze op een rijtje en las ze voor. Ik nam mijn vriendjes overal mee naartoe. Op een middag konden mijn ouders mij niet meer vinden, ze hadden overal gezocht en begonnen zich behoorlijk zorgen te maken. Na een heuse zoektocht hebben ze mij uiteindelijk gevonden. Slapend tussen mijn knuffels. Toen was voor mijn ouders eigenlijk al duidelijk dat ik en knuffels onafscheidelijk waren. Voor mij heeft dat iets langer geduurd, pas in 2005 heb ik van knuffels mijn werk gemaakt.

Ik heb geen opleiding gevolgd en ben onderaan de ladder begonnen in een fabriek. Na jaren van hard werken en telkens een stapje doorgroeien, ben ik uiteindelijk uitgegroeid tot fabrieksmanager. In 2005 heb ik ontslag genomen bij de fabriek waar ik al die jaren werkte en ben ik gestart met mijn eigen fabriek. Een fabriek waar, hoe kan het ook anders, knuffels worden gemaakt.

 

Van klein bedrijf naar meerdere fabrieken

Het is allemaal klein begonnen met slecht een paar werknemers en wat kleine opdrachten voor kleine bedrijven. Maar inmiddels heb ik al meer dan zeshonderd werknemers in dienst en drie verschillende fabrieken in China. De opdrachten worden steeds groter en mijn vaste klantenkring groeit nog steeds. TY is de grootste klant die ik op dit moment heb, zij nemen per jaar maar liefst 7 miljoen knuffels bij ons af. Samen met nog een paar andere grote klanten kan ik mijn fabrieken goed draaiende houden en zo nóg meer groeien. Op deze manier kunnen we steeds grotere orders verwerken.

 

Toekomstplannen

Samen met mijn vrouw ben ik zo’n vijf tot zes dagen druk bezig in de fabriek. Samen hebben we twee kinderen waarvan er ééntje momenteel studeert op de Universiteit van Beijing. Ik hoop dat hij op een dag mijn werkzaamheden over kan nemen en de fabrieken gaat runnen. Maar ik vind het wel van belang dat hij eerst veel ervaring opdoet bij andere bedrijven. Een kijkje in de keuken van een ander vind ik belangrijk voordat hij bij mij aan de slag mag. Mijn zoon is pas negen jaar en woont nog thuis, allebei mijn ouders wonen bij mij in en zorgen goed voor hem als ik en mijn vrouw er niet zijn. We hebben beiden een druk leven en zijn veel van huis. Ik vind het daarom erg fijn dat mijn ouders voor mijn kinderen zorgen.

Met het drukke leven dat ik leid, vind ik het erg belangrijk om gezond te leven. Ik sport graag en veel en sta dan ook regelmatig op het badmintonveld. Daarnaast vind ik het ook lekker om te zwemmen en ben ik altijd in voor een potje tafeltennissen. Ik maak mijn gedachten dan helemaal leeg en ben dan echt even helemaal weg van de fabriek. En als ik thuiskom, krijg ik nog een dikke knuffel toe ook!

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

Kantoor India
Adres: 20 Manuel Gonsalves Road
Postcode: 400050
District: Bandra West
Stad: Mumbai

nl_NLNL