Fast Forward Freight – Transport van China tot in uw eigen loods

We R Asia werkt veel samen met het bedrijf Fast Forward Freight BV. Zij zijn een expediteur in de Benelux en verzorgen zowel zee- als luchtvracht transport. Fast Forward Freight BV is ervoor verantwoordelijk dat de producten van A naar B worden gebracht en werken nauw samen met hun klanten. Fast Forward Freight BV richt zich vooral op de MKB en zijn dan ook verantwoordelijk voor het transport van We R Asia.

We R Asia & Fast Forward Freight

Fast Forward Freight BV en We R Asia hebben een goede samenwerkingsrelatie. Fast Forward Freight BV is ervoor verantwoordelijk dat de containers met producten van We R Asia veilig in de haven van Rotterdam arriveren. Het kantoor van Fast Forward Freight BV zit gevestigd in Hoogvliet-Rotterdam. Onze import supervisor ‘Colinda’ zorgt ervoor dat alles goed en naar wens verloopt. Colinda is al 12,5 jaar in dienst bij Fast Forward Freight BV en heeft in die tijd al veel mee mogen maken.

Zo’n 12,5 jaar geleden begon ik mijn avontuur bij Fast Forward Freight BV. Ik ben begonnen op de importafdeling en maakte na een paar jaar de overstap naar de salesafdeling”, aldus Colinda. Ondanks haar successen op de salesafdeling werd ze gevraagd of ze terug wilde keren naar de importafdeling, waar ze tot op de dag van vandaag de afdeling aanstuurt en verantwoordelijk is voor de grote projecten.

Bij We R Asia heeft Colinda voornamelijk contact met Pascal Muis. Pascal is voor We R Asia eindverantwoordelijke voor al het transport en heeft daarom meerdere keren per week contact met Colinda. De nauwe samenwerking tussen Colinda en Pascal zorgt ervoor dat de klanten op de afgesproken tijd hun bestelling ontvangen. “Ik vind de samenwerking met Fast Forward Freight BV erg fijn. De mensen die er werken zijn vriendelijk, eerlijk en altijd open richting onze klanten. Mocht er iets onverwachts gebeuren, dan weet ik dat wij op Colinda en haar collega’s kunnen vertrouwen en dat de problemen snel en professioneel worden opgelost” aldus Pascal.

Vanuit het kantoor in Nederland zorgt Pascal samen met zijn Chinese collega’s ervoor dat de vracht in de juiste containers terecht komen en dat de containers transport klaar worden gemaakt.
Bij ontvangst van de paklijst, de lijst waarop alle producten staan vermeld die in de container zitten, regelt Fast Forward Freight BV dat de container de haven in China verlaat en op het aangegeven adres in Nederland terecht komt. Fast Forward Freight BV draagt veel verantwoordelijkheid en is daarmee een belangrijke partner van We R Asia.

Duur van zeevracht transport

Wanneer producten via de zeevracht naar Nederland wordt verzonden, duurt het altijd veel langer voordat de producten in Nederland zijn dan wanneer deze via de lucht komen. Dat is natuurlijk logisch, maar hoe zit dat nou precies? Colinda weet hier het volgende op te zeggen:

Wanneer je moet wachten duurt altijd alles lang, maar wat is lang? Zeevracht duurt inderdaad langer dan luchtvracht, maar het is korter dan vracht wat met de trein wordt geleverd. De schepen zij een stuk groter en zwaarder dan vroeger. De laatste jaren is het ook weer langer gaan duren door het begrip Slow Steaming. Dit wordt toegepast om de uitstoot van de schepen te beperken. De schepen varen langzamer waardoor ze minder uitstoot hebben, maar het duurt wel langer voordat ze in Nederland aankomen. Daarnaast worden boten ook steeds groter, dus het laden en lossen duurt ook langer.

Fast Forward Freight BV verwacht dat het de komende jaren toch weer wat langer gaat duren, maar dit zal om enkele dagen gaan. “Wij verwachten dat er ongeveer een dag per jaar bij komt,” aldus Colinda.

De schepen varen nu op diesel en dat zal ook zo blijven, toch zullen er steeds meer manieren ontwikkelt worden om de uitstoot hiervan te beperken en rekening te houden met een groene wereld. Het weer heeft ook veel invloed op de zeevracht, er zijn steeds meer stormen waardoor de vracht ook vertraagt kan worden. Dit geldt vooral voor vrachten uit het Verre Oosten. Daarnaast blijft de capaciteit van de schepen groeien, hierdoor zijn ze langer onderweg en moeten ze onderweg meer aanleggen.

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: AA-157 Paramount Folfforeste
Greater Noida – 201306
Gautam Buddha Nagar (NCR)
Uttar Pradesh

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL