De Top 8 Sourcing Tips van We R Asia

Het outsourcen van productie naar Azië is een groeiend fenomeen bij Nederlandse bedrijven. Dit neemt niet weg dat het nog steeds een uitdagende en ingrijpende verandering is in je supply chain. Los van alle praktische zaken waar je rekening mee moet houden, wil je ook een betrouwbare producent vinden die precies aansluit bij jouw productie-eisen. De volgende 8 sourcing tips van onze project managers helpen je op weg naar een oneindig succesvolle sourcing strategie.


Remco: maak een goede start en ken de marktwaarde van je product

1. “Het begin van je outsource proces is cruciaal. Je moet weten wat je precies wil en daar duidelijke uitwerkingen of tekeningen van maken. Een goed begin is het halve werk!”

2. “Daarnaast is het belangrijk dat je de marktwaarde van je product weet. Welke kwaliteit moet het bijvoorbeeld zijn en hoe kun je de waarde het beste inschatten?”


Laura: vind de juiste weg en behoed je voor teleurstellingen

3. “Weet de weg, of laat het aan een expert over om de juiste weg te vinden. China, Vietnam en India zijn een black box voor veel bedrijven, dus haast je niet in het proces en weet wat je niet weet.”

4. “Ook belangrijk: behoed je voor teleurstellingen. Bij de eerste shipment kan alles goed gaan, en dan kan er bij de tweede shipment toch veel tegenvallen.”


Jasper: zoek de toegevoegde waarde en werk aan een goede band met je contactpersonen

5. “Ga alleen naar China, Vietnam of India wanneer dit van toegevoegde waarde is voor je supply chain. Produceer anders lokaal.”

6. “Behandel je contactpersonen in Azië zoals je ook omgaat met je eigen collega’s in Nederland. Een goede band opbouwen en teamwork zijn cruciaal voor een succesvolle sourcing.”


Elieke: erken de cultuurverschillen en maak een sample

7. “Erken cultuurverschillen, vergeet hierin onze Nederlandse directheid en pas je manier van communiceren aan op de lokale gebruiken.”

8. “Wanneer ik voor een klant een product uitbesteed laat ik altijd eerst een sample maken. Zo weet ik of de leverancier in China, Vietnam of India op hetzelfde kwaliteitsniveau kan produceren als de klant.”


Dus kortom: zorg voor een goede start van je outsourceproces en weet de marktwaarde van je product. Behoed je voor teleurstellingen tijdens heel het proces en zorg voor goed teamwork tussen je collega’s in Nederland en je contactpersonen in Azië. Ben je bewust van de cultuurverschillen en pas je daar ook op aan. En als laatste, laat altijd een eerste sample maken voor je productie toezegt.


Wil je altijd op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen rondom produceren in China, Vietnam en India? Volg ons dan op LinkedIn!

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 20.000 euro per jaar.


Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Wil je meer updates en interessante blogs zien over produceren in China, Vietnam & India? Volg ons dan op LinkedIn!

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL