Dankjewel Nicolle en Carlo!

Na een halfjaar moeten we nu afscheid gaan nemen van onze stagiaires Nicolle en Carlo. Zij zijn voor ons actief geweest voor We-R-Hugs en We-R-Merchandise en hebben inmiddels hun stages met een nette voldoende afgesloten.

 

“De eerste indruk klopte precies”

Nicolle: Ik had in eerste instantie nog niet echt een verwachting, het vinden van een stage was lastig. Dat ik uiteindelijk bij We R Asia terechtgekomen ben, was eigenlijk meer toeval; ik had al op meerdere plaatsen gesolliciteerd. Ik heb heel veel geluk gehad dat ik na zoveel zoeken nog iets leuks heb gevonden. Tijdens mijn eerste gesprek werd ik wel echt gemotiveerd: ze waren echt geïnteresseerd in mijzelf in plaats van in wat ik allemaal kon. Ik had daarvoor ook al bij een ander bedrijf gesolliciteerd en daar was het allemaal net wat serieuzer. We R Asia sprak me meteen aan omdat ik het idee had dat ik hier veel meer mocht doen.

Carlo: Bij mij ging het solliciteren allemaal heel makkelijk, We R Asia was het eerste bedrijf dat ik benaderd heb. Het leek me een leuke uitdaging om in een internationale onderneming stage te lopen. Het sprak mij erg aan om met andere culturen samen te werken en de cultuurverschillen te leren kennen en daar mee om te gaan. Bij een internationale handelsonderneming komt veel meer kijken dan wanneer je alles in Nederland laat produceren; kwaliteitscontroles en productieprocessen zien er hier heel anders uit. Dat vond ik leuk om te doen.

Nicolle: Dat vond ik ook leuk, in het begin was het wel soms lastig om te weten wat ik precies moest doen. Toen ben ik veel aan mijn onderzoek gaan werken. Maar de sfeer is altijd heel gezellig gebleven. Wat dat betreft klopte mijn eerste indruk precies: het eerste gesprek was een goede indicatie van de rest van de stage.

 

“Het is het leukst om uiteindelijk een tevreden klant te hebben”

Nicolle: Ik vond het prettig dat we vrij waren om zelf met ideeën te komen. Zo heb ik mijn eigen beertje mogen bedenken, deze is ook echt gemaakt. Het beertje was uiteindelijk een leuke uitwerking van mijn onderzoek: het was de bedoeling om kinderen op een speelse manier bezig te laten zijn met leren. Ook is het beertje een manier om kinderen vaker buiten te laten spelen, omdat de beer een zandbakvormpje in zijn buik heeft gaan kinderen sneller met de beer naar buiten. Ze zijn immers niet meer ‘alleen’ buiten nu.

Carlo: Ik heb het afgelopen halfjaar zó veel projecten voorbij zien komen dat ik niet eens meer weet welke ik het leukste vond. De producten die we uiteindelijk ook echt hebben uitgewerkt hebben wel mijn voorkeur. Als je een product hebt doorgevoerd en de klant tevreden is, is dat wel het allerleukst. Al is het soms wel lastig om alles perfect te regelen, er zitten zoveel schakels in, het is mooi als het dan uiteindelijk allemaal lukt. Het lastigste vond ik denk ik het overbrengen van een aanvraag naar China. In China werkt het als het werkt, in Nederland zijn we veel meer een pietje precies. Hier denken we producten helemaal uit en willen we alles perfect hebben terwijl ze daar in China heel anders over denken.

Nicolle: Ik vond het vooral lastig om met weinig begeleiding te werken. Op stages word je vaak wat meer aan de hand genomen maar Pascal bleef op de achtergrond. Ik mocht zelf dingen voorstellen en heb daardoor uiteindelijk meer gedaan dan tijdens andere stages.

 

“Ik zie mezelf eerder als de klant”

Carlo: Ik heb bij We R Asia meer gedaan dan ik verwacht had. Ik heb niet alleen nauw samengewerkt met onze collega’s in China maar ik heb ook orders en offertes uitgewerkt en contact gehad met klanten. Ook heb ik een deel van de social media op me genomen, vooral voor de RedBoxxx, ‘orde bewaken’ noemen ze dat. Bovendien ben ik op het moment nog volop bezig met de voorbereidingen van het Chinees Nieuwjaar-evenement dat over een paar weken plaatsvindt.

Nicolle: Ja, ik heb ook heel veel geleerd van deze zelfstandige manier van werken. Het geeft veel voldoening om een idee zoals het beertje van een idee tot een echt ding wordt. Toch zie ik mezelf dit niet de rest van mijn leven doen. Ik zie mezelf niet constant achter een computer zitten, maar kan mezelf beter identificeren met de klant. Daar gaat mijn opleiding (Advanced Business Creation) ook meer over: innovaties en het creëren van business. Ik zou graag meer input willen hebben in het bedenken van het product: dan kan ik me meer richten op duurzaamheid en toekomstgericht werken. Ik ben geen echte designer maar zou graag fifty-fifty bezig willen zijn met zowel de brainstormsessies als het uitwerken van producten.

Carlo: Ook voor mij is het niet weggelegd om heel de dag achter de computer te zitten. Ik ben al heel mijn leven bezig met verkoop en zou hier ook graag in door willen gaan. Ik ben meer verkoopgericht dan dat ik een projectmanager ben. Die twee als combinatie zou voor mij ideaal zijn. Dat sluit ook goed aan op mijn studie (Commerciële economie). Ik vind een kleinschalig bedrijf wel het allerleukste: dan ken ik iedereen die er werkt en dat zorgt meteen voor een fijne werksfeer. Vóór mijn 32e wil ik mijn eigen bedrijf hebben; ik heb ooit stagegelopen in de uitzendbranche en dat sprak me erg aan. Toch zie ik daar nog veel verbeterpunten, daar zou ik me graag mee bezig willen houden. Ik heb gemerkt dat ik een heel eigen bedrijfsfilosofie heb die ik graag op zo’n bedrijf toe zou passen. Het gaat me dan ook niet om het rijk worden maar meer om het stuk maatschappelijke verantwoording dat je hebt, dat lijkt me nu echt interessant.

 

Wij willen onze stagiaires via deze weg nog eens hartelijk bedanken voor alle inzet en gezelligheid en wij wensen ze nog heel veel succes met de rest van hun opleiding! Dankjulliewel!

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

Kantoor India
Adres: 20 Manuel Gonsalves Road
Postcode: 400050
District: Bandra West
Stad: Mumbai

nl_NLNL