Chinees Nieuwjaar 2023: Het Jaar van het Konijn

Aankomende zondag is het zover. Het Chinees Nieuwjaar 2023, ook wel bekend als het Spring Festival, is een van de belangrijkste traditionele feesten in China en Azië en wordt door miljoenen mensen over de hele wereld gevierd. Het markeert het begin van een nieuw jaar en een nieuw begin volgens de Chinese kalender. Dit jaar zal het plaatsvinden van 22 januari tot 5 februari. Vijftien dagen lang feest. Dit jaar is het Jaar van het Konijn, in het bijzonder het Jaar van het Waterkonijn. Benieuwd hoe Chinees Nieuwjaar eruit ziet en wat het Jaar van het Waterkonijn inhoudt? Wij vertellen je meer!


Waarin verschilt Chinees Nieuwjaar van ons Nieuwjaar?

Het Chinees Nieuwjaar 2023, valt in tegenstelling tot ons nieuwjaar, niet op 1 januari. Het Chinees Nieuwjaar wordt namelijk gevierd op de eerste dag van de Chinese maankalender. Dit betekent dat de datum voor Chinees Nieuwjaar ieder jaar verandert. Dit jaar valt het dus op 22 januari.

Daarnaast betekent Chinees Nieuwjaar niet één dag feest, zoals bij ons, maar vijftien (!) dagen. Je kan je voorstellen dat het Chinese zakenleven daardoor sterk beïnvloedt wordt door Chinees Nieuwjaar. In tegenstelling tot ons nieuwjaar, sluiten in China veel bedrijven tijdelijk hun deuren om vakantie te vieren met hun families. Veel Chinese werknemers keren terug naar hun geboorteplaats voor de feestdagen.

Dit kan leiden tot vertragingen in zakelijke activiteiten en leveringen. Hierom moeten bedrijven die afhankelijk zijn van leveringen uit China rekening houden met deze vertragingen en ervoor zorgen dat ze voldoende voorraad hebben om eventuele vertragingen op te vangen. Wij, als We R Asia, nemen deze taak op ons. Wij schakelen op tijd met onze leveranciers en klanten om vertragingen zoveel mogelijk te voorkomen.


Het Chinees Nieuwjaar

Het Chinees Nieuwjaar is in China meer dan alleen een jaarwisseling. Het wordt namelijk echt gezien als een nieuw jaar vol nieuwe mogelijkheden, uitdagingen en energie. Daarmee is Chinees Nieuwjaar het belangrijkste feest in China en Azië.

Het Chinees Nieuwjaar 2023 wordt vaak gevierd met uitgebreide familiebijeenkomsten waar met de hele familie samen gegeten wordt. Daarnaast spelen tradities een grote rol. Zo steken ze vuurwerk af om boze en kwade geesten af te weren en te verjagen. Bovendien wordt er veel wierook gebrand om contact te maken met goden en ze te eren. Ook draagt iedereen rode kleding en worden huizen versierd met rode lantaarns. De kleur rood staat namelijk voor geluk en voorspoed. Tot slot wordt er veel gedanst. Zo zijn er verschillende draken- en leeuwendansen te zien in verschillende steden.

Vanessa, projectmanager We R Asia in China: ‘Dit Chinees Nieuwjaar 2023 vier ik samen met mijn familie en pasgeboren dochter gewoon thuis. We gaan lekker eten en samen zijn met de familie.’


Het Jaar van het (Water)konijn

In de Chinese astrologie staat elk jaar voor een dier. In totaal zijn er twaalf dieren. Ieder dier heeft bepaalde eigenschappen en kenmerken.

2023 is het jaar van het Konijn, het Waterkonijn. Het Waterkonijn staat voor rechtvaardigheid, eerlijkheid en integriteit. Het Jaar van het Konijn wordt in de Chinese astrologie geassocieerd met voorspoed, welvaart en groei. Dit kan een positief effect hebben op de economie en het zakenleven in China waardoor 2023 een goed jaar kan worden om zaken te doen met en in China. Een mooi vooruitzicht dus. Wij, als We R Asia, wensen jullie alvast een fijn Chinees Nieuwjaar 2023!

Logo | We R Asia

Wij zijn We R Asia, al sinds 2007 gespecialiseerd in het uitbesteden van productie op maat in Azië. Vanuit Nederland zorgen we er samen met onze collega’s in China, Vietnam en India voor dat we de juiste fabrikant voor jouw product zoeken. We begeleiden je in het hele proces: van de sampleproductie tot aan de levering. Onze klant is bijvoorbeeld een groothandel, webshop of productiefabriek met (interesse in) een eigen merk, en koopt in voor minimaal 20.000 euro per jaar.

Heb je plannen om je productie te outsourcen of heb je interesse in een kwaliteitscontrole op locatie in China, Vietnam of India? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op via +31 413 395250 of info@we-r-asia.com.

Laatste artikelen

[are_there_posts]

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen?

Gegevens

Hoofdkantoor Nederland
Hoogstraat 5b
5462 CW   Veghel
Nederland

T: +31 413 395250
E: info@we-r-asia.com

KvK: 55560946

Kantoor Vietnam
Adres: 37/1 Bo Bao Tan Thang Street
Buurt: Son Ky Ward
District: Tan Phu
Stad: Ho Chi Minh City

 

Kantoor India
Adres: 142, 19B, 17 Main
Sector 3, HSR lay-out
Postcode: 560102
Stad: Bengaluru

Kantoor China
Adres: No. 8   Block   D.
Postcode: 523710
Stad: Dongguan
Provincie: Guangdong

nl_NLNL